REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Dum., 11 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6818
23.6° Constanța Duminică, 11 August 2024 Anul XX Nr. 6818
 

Gheorghe ALBU se JUDECĂ la CURTEA SUPREMĂ din cauza fetelor VIRGINE

Gheorghe ALBU se JUDECĂ la CURTEA SUPREMĂ din cauza fetelor VIRGINE

Replica API 10 august 2021 | 00:46 16803

Fostul secretar de stat Gheorghe Albu, tatăl fostului prefect al Constanței, Ioan ALBU, este acuzat de discriminare, după ce a declarat într-o emisiune tv că „doar mustul stors de fete virgine este dulce“. Un sătean din Viișoara, acolo unde Albu deține o cramă, i-a făcut petiție la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, iar membrii acestuia au conchis că, într-adevăr, fermierul a promovat ideea discriminatorie că doar mustul stors de fete virgine este dulce, și că a prezentat certificate de virginitate în cadrul emisiunii televizate, și l-au amendat.

Gheorghe Albu a fost invitat la emisiunea Viața Satului, difuzată de către postul de televiziune TVR 1, în calitate de fermier în satul Viișoara în vederea discutării aspectelor privind viitorul agriculturii în România, finanțările din domeniul agriculturii, perdele forestiere care protejează vițele de vie, prezentarea unor soiuri rezistente la secetă, aspecte ce vizează achiziționarea de echipamente și utilaje agricole precum și procesele tehnologice aplicate. Ulterior, a declanșat un scandal mediatic după ce a declarat, în emisiune, că, la crama lui, strugurii sunt storși numai de fete virgine, care au și certificat de virginitate, pentru că altfel vinul ar ieși amar.

A fost formulată și o sesizare ce vizează aceste afirmații formulate de Albu considerate ca fiind discriminatorii.

Consiliul pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Albu cu 2000 lei

Membrii consiliului au hotărât fapta lui Gheorghe Albu, de a promova ideea că, pentru a face un must dulce trebuie să se utilizeze fete virgine testate medical, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. I coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137 și nu se bucură de protecția libertății de exprimare (cu șase voturi pentru și 1 împotrivă). A fost amendat cu 2000 de lei, însă nu pe persoană fizică, și pe societatea în baza căreia funcționează Crama Viișoara, SC Nostalgic SRL.

Mergând pe ideea că subiectele din emisiune au fost discutate în calitate de fermier, unele declarații fiind chiar pamfletare, și nu de reprezentant al vreunei entități, Albu a contestat hotărârea. Instanța a anula-o, însă speța a ajuns la Curtea Supremă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu asta ecu accidentul cand era beat si a omorat pe cineva ?
4
1
Praf in ochi lumi,se judeca pentru ca a folosit o vorba din batrani,nu pentru toate tunurile financiare pe care le-a tras si nici fiisu nu este la puscarie care beat fiind la volan a omorat un om nevinovat.
9
0
in loc sa-l intrebe de unde are banii !!!
14
1
Greu gasesti virgine in ziua de azi
14
3
CUM AI DAT AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE LA JURILOVCA?
12
1
dar unde gasesti virgine?
16
6
Ba esti nebun ? Daca spunea ca i stoarce strugurii niste LGBT isti nu mai era articol de lege de discriminare , nu l mai dadea nimeni in judecata !
32
5
Ce rahaturi anima pe tampiti,
17
1
Acum suntem ocupati cu spalatoria de langa Max nu prea avem timp de praduit masini ciordite. Dar suntem nevoiti sa mai livram cate o limuzina sa ne scoatem milionul de euro investit in spalatorie.
9
2
Recita si el din gand ce si-ar dori sau cum fac aia fratii lui pe la rit
15
2
ahaha, degeaba ai bani albule, ca tot taran pr0st ai ramas.
35
7

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118