REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
24.3° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Gheorghe Hânsă, fostul primar din Cernavodă, VREA în LIBERTATE

Gheorghe Hânsă, fostul primar din Cernavodă, VREA în LIBERTATE

Replica API 11 martie 2021 | 23:16 3537

Gheorghe Hânsă, condamnat la 4 ani şi 10 luni închisoare pentru abuz în serviciu, vrea să respire aerul libertăţii. Fostul primar al localităţii Cernavodă a fost găsit vinovat pentru că a dat ilegal contracte de achiziții publice. Chiar dacă acesta (datorită vârstei de 74 ani) nu ar trebui să execute decât 1 an şi 7 ani din pedeapsă, fostul primar vrea să iasă cât mai repede de la “mititica” depunând în acest context o cerere pentru liberarea condiţionată.

Motivarea cererii

Avocatul lui Gheorghe Hânsă a reiterat că, pe parcursul executării pedepsei, condamnatul nu a fost sancționat disciplinar, a primit mai multe recompense, a participat la activități educaționale și lucrative, și se află la prima analiză în comisia prev. de art. 97 alin. 2 din Legea nr. 254/2013. În prezent execută pedeapsa în regim semideschis, iar comisia din penitenciar în unanimitate a propus amânarea cu 2 luni, în considerarea naturii faptei săvârșite și implicării în activitățile lucrative, reținând că neparticiparea la activitățile lucrative a fost din motive neimputabile (inapt medical) și că deținutul a achitat cheltuielile judiciare.

Ce a spus instanţa

Condamnatul se află în executarea unei pedepse privative de libertate de 4 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Executarea pedepsei a început la data de 16.01.2020 și urmează să expire la data de 18.07.2023. Pentru a deveni propozabil în vederea liberării condiționate acesta trebuie să execute 1/2 din pedeapsă, respectiv 883 zile, din care, în cazul în care muncește 295 zile considerate ca executate pe baza muncii prestate și 588 zile efectiv executate. Perioada efectiv executată de către condamnatul, care a săvârșit o infracțiune gravă și are antecedentele penale, riscul reiterării conduitei infracționale fiind ridicat, nu este suficientă pentru a se considera că, în mod indiscutabil, acesta a dobândit capacitatea reală de integrare în societate, și că în prezent poate fi liberat condiționat fără nici un fel de risc și că se impune ca acesta să execute în continuare pedeapsa, în vederea realizării scopului pedepsei așa cum este reglementat de Codul penal. Prin urmare, Tribunalul consideră că petentul, deși a executat fracția de pedeapsă, calculată potrivit legii penale mai favorabile, nu îndeplinește cerințele pentru a putea beneficia de liberarea condiționată la acest moment, fiind necesară, pentru reeducarea condamnatului, executarea în continuare a pedepsei. Instanţa a stabilit că propunerea sau cererea de liberare condiționată va putea fi reînnoită după data de 23.02.2021.

Cine este Gheorghe Hânsă

Gheorghe Hânsă a fost primar al Cernavodei pentru 3 mandate iar în anul 2020 a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, după ce împreună cu alte 5 persoane printre care fiul şi fratele său, ar fi prejudiciat bugetul local cu suma de 28 miliarde de lei vechi, în urma încheierii unor acte adiţionale între Consiliul Local Cernavodă, prin primar, şi firma Concer Plus.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
era un spagar notoriu.....lasa intentionat corigenti ca sa primeasca spaga la plic ....si in primarie se ocupa tot cu astfel de obiceiuri ...i-si marita soarta !
11
9
DIN CAUZA LUI ORASUL CERNAVODA NU ARE CURENT GRATIS SI LOCURI DE MUNCA
8
8
l-au infundat...asa se scrie.. da asa este ...rad cei care sunt astazi in PRIMARIA CERNAVODA...chiar una persoana,care l-a LUCRAT...si pe viceprimarul SULIMAN ECREM...esti fericita???dormi linistita cu capul pe perna???nu ti-e teama ca...cineva ,acolo sus...TE VA LUCRA SI PE TINE ???
9
0
a invatat zeci de generatii care au ajuns oameni! ca primar a tinut orasul pe linia de plutire economic si social .Cei mai apropiati oameni de nimic, cu posibilitatile create de el lau infundat si ei rad !
13
10
Daca Hansa a luat atata Scupra de la Ovidiu care aprejudiciat numai din vanzarea terenurilor subevaluate bugetul local cu peste 10 milioane euro cat merita?
12
1
interlop,proxenet,hot de masini,hot de copii,hot de case,etc decat sa muncesti cinstit.Ei sunt cei peotejati de sistemul de cacat.Inainte de 89 muncitorul roman era protejat de partid si avea drepturi astazi dupa 31 de ani de la lovitura de stat muncitorul este zero proxenetul protejat la maxim pentru ca sponsorizeaza politia romana,partidele politice,oamenii din justitie.Deviza de astazi sa fii PROXENET DECAT MUNCITOR !!!
18
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016