REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ghid practic pentru alegerea vinului ideal în funcție de mâncare

Ghid practic pentru alegerea vinului ideal în funcție de mâncare

Andreea VLAICU 3 iulie 2024 | 12:08 211

Există o abundență de păreri când vine vorba de preparatele culinare care merg la un pahar de vin, cu recomandări care sunt uneori diametral opuse. Chiar și profesioniștii, cum ar fi somelierii din restaurantele cu stele Michelin, dau adesea recomandări foarte diferite. Cu toate acestea, există o serie de feluri de mâncare care necesită un anumit tip de vin. Există câteva reguli de bază pentru a bea diferite vinuri. Chiar și așa, explicațiile care urmează ar trebui considerate doar sugestii, deoarece a bea vin și a mânca este, în primul rând, o plăcere senzorială și nu o chestiune științifică pur "obiectivă" și măsurabilă.

Ghid practic pentru alegerea vinului ideal in functie de mancare

Vin alb

Vinul alb trebuie servit la o temperatură cuprinsă între 8 și 12 grade Celsius pentru a evidenția prospețimea și aromele sale delicate. Acesta se potrivește excelent cu preparate din pește și fructe de mare, cum ar fi un vin Chardonnay sau Sauvignon Blanc. Puiul și curcanul se asociază bine cu un Pinot Grigio, în timp ce brânzeturile moi se armonizează cu un Riesling. De asemenea, salatele și legumele merg perfect cu un vin alb.

Vin rose

Vinul rose, servit ideal la temperaturi între 10 și 12 grade Celsius, este versatil și ușor de asociat cu diverse mâncăruri. Aperitivele și antipasti se potrivesc cu un vin rose, iar salatele ușoare și preparatele mediteraneene sunt bine acompaniate de acest tip de vin. De exemplu, peștele la grătar se combină excelent cu un Rose de Provence, iar fructele și deserturile ușoare pot fi servite alături de un Zinfandel Rose.

Vin roșu

Vinul roșu se servește la temperaturi de 15-18 grade Celsius, temperatură care permite aromelor complexe să se simtă pe deplin. Carnea roșie și fripturile se potrivesc de minune cu un Cabernet Sauvignon sau Syrah. Vânatul se asociază bine cu un Pinot Noir, iar pastele cu sos roșu și lasagna se completează perfect cu un Merlot. Brânzeturile tari și mature sunt și ele ideale alături de un vin roșu.

Vin spumant

Vinurile spumante, inclusiv șampania, se servesc la temperaturi între 6 și 10 grade Celsius. Acestea sunt perfecte pentru aperitive și snacks-uri, cum ar fi un Brut. Fructele de mare și sushi-ul se potrivesc excelent cu un Extra Brut, în timp ce deserturile ușoare și fructele sunt bine acompaniate de un Demi-Sec.

Șampanie Moet – pentru momentele festive

Elegantă și acidulată, șampania poate fi un atu la orice masă și, ca și alte vinuri, se potrivește cu multe feluri de mâncare. Caracteristicile diferitelor tipuri de șampanie fac ca acestea să acopere o gamă largă de feluri de mâncare. Povestim mai departe despre, probabil, cea mai populară șampanie din lume: șampania Moet

Moet & Chandon este un lider în materie de excelență și prospețime încă din 1743. Este o casă de șampanie franceză de renume mondial și una dintre cele mai vechi dintre marile domenii de șampanie. Moet & Chandon a fost fondată de Claude Moet, un vinificator de șampanie din Franța. Fiecare sticlă de șampanie Moet este realizată cu grijă, precizie și pasiune. Moet & Chandon produce o gamă largă de șampanii, de la clasicele Brut și Rose până la luxoasele Grand Vintage și sticlele în ediție limitată.

În general, dacă doriți să asortați unul dintre felurile de mâncare cu o șampanie Moet, trebuie să diferențiați nivelul de zahăr al șampaniei și, prin urmare, denumirile brut nature, extra-brut, brut, sec și demi-sec. Cu cât șampania este mai dulce, cu atât se va potrivi mai bine cu un fel de mâncare dulce. În schimb, cu cât conținutul de zahăr este mai mic, cu atât se va potrivi mai bine cu un fel de mâncare care are foarte puțin zahăr.

O șampanie Moet se potrivește foarte bine cu multe brânzeturi, în special cu brânzeturile tari (cum este parmezanul), dar și cu unele brânzeturi moi (brie, camembert).

În ceea ce privește deserturile, în ciuda tradițiilor, asocierile cu șampania sunt mai complicate. Ciocolata, de exemplu, nu se va potrivi cu o șampanie Moet. Există, totuși, câteva asocieri, cum ar fi deserturile cu fructe roșii, care se potrivesc perfect cu o șampanie Moet rose.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016