REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
24.3° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Ghigiu: În administraţia publică avem nevoie de tineri pregătiţi ce să se implice în efortul de a schimba anumite lucruri

Ghigiu: În administraţia publică avem nevoie de tineri pregătiţi ce să se implice în efortul de a schimba anumite lucruri

Victor ROTARU 19 iunie 2024 | 00:00 175

În administraţia publică este nevoie de tineri pregătiţi care să vrea să se implice în activităţile publice, să vină să sprijine efortul de a schimba anumite lucruri, a declarat luni Mihai Ghigiu, şeful Cancelariei prim-ministrului.

Ghigiu: in administratia publica avem nevoie de tineri pregatiti ce sa se implice in efortul de a schimba anumite lucruriMihai Ghigiu

Mihai Ghigiu a participat la deschiderea evenimentului "Vocea generaţiei noastre" - Summitul copiilor organizat la Palatul Victoria de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copiilor şi Adopţie, cu sprijinul Cancelariei prim-ministrului.

 El a punctat importanţa calităţii resursei umane în administraţia publică. "Avem nevoie de oameni, de tineri pregătiţi care să vrea să se implice în activităţile publice, fie că ne referim la administraţie publică, fie că ne referim la alte aspecte care ţin de domeniul public. De multe ori auzim că lipsesc ştiu eu ce resurse. Problema principală nu sunt banii, problema principală este calitatea resursei umane. (...) Îmi doresc ca unii dintre voi să vină în a sprijini ceea ce se întâmplă în domeniul public. Ştiu, probabil că toată lumea crede că în administraţie se intră doar pe pile, sunt doar corupţi, oameni care nu fac nimic, politicieni care dorm în Parlament şi nu o să vă pot contrazice că, într-o oarecare măsură, nu-i aşa, dar, în cea mai mare parte a cazurilor lucrurile merg mai bine sau mai rău, pentru că există nişte oameni care îşi doresc să facă lucrurile să meargă. Şi mi-ar plăcea ca mai mulţi dintre voi să veniţi spre zona publică, să ne sprijiniţi, să încercaţi să sprijiniţi acest efort public de a schimba anumite lucruri", a afirmat Ghigiu. El i-a îndemnat pe tinerii prezenţi la eveniment să fie curajoşi în acţiunile lor şi să conştientizeze că ei sunt "nu doar viitorul, ci şi prezentul acestei ţări".

 "Să fiţi curajoşi, să spuneţi ceea ce credeţi, să vă luptaţi pentru ceea ce credeţi, să ne criticaţi când nu facem ceea ce trebuie, dar să ne criticaţi şi cu propuneri constructive. (...) La Palatul Victoria, cel puţin în actualul Guvern, aveţi deschidere de fiecare dată să veniţi cu idei şi propuneri", a spus Ghigiu. La rândul său, Roxana Mânzatu, secretar de stat, coordonator al Departamentul pentru Evaluare Integrată şi Monitorizarea Programelor Finanţate din Fonduri Publice şi Europene, le-a transmis tinerilor ca în parcursul lor educaţional şi profesional să încerce să găsească acel "filtru pozitiv" prin care să poată "construi" şi să devină, astfel, "parte din soluţie, într-o ţară care cred că are nevoie de un astfel de mindset". Bianca, reprezentantă a Consiliului Naţional al Elevilor, a punctat în alocuţiunea sa necesitatea participării tinerilor la cât mai multe reuniuni în care să aibă ocazia să dezbată şi să vină cu propuneri la problemele cu care se confruntă, una dintre acestea fiind cea a bullyingului, fenomen prezent în şcolile din România. Ca soluţii, ea a evidenţiat creşterea gradului de educaţie şi conştientizarea prin politici şcolare aplicate. La rândul său, Estera, elevă la un liceu din oraşul Huedin, reprezentanta fundaţiei World Vision la eveniment, a evidenţiat "impactul direct" al activităţilor educaţionale realizate de ONG-uri în colaborare cu şcoala, cu familia şi comunitatea. "Mi-aş dori ca toţi copiii aflaţi în nevoi să poată avea ocazia să-şi acceseze potenţialul maxim de dezvoltare şi să aibă resursele necesare pentru a putea înţelege şi continua traseul educaţional. Îmi doresc ca în cadrul acestui summit, alături de colegii mei, să elaborăm cele mai eficiente acţiuni pentru a reveni şi combate abandonul şcolar şi pentru a asigura accesul la educaţie şi dezvoltare socio-emoţională a tuturor copiilor", a afirmat eleva. Actorul şi regizorul Codin Maticiuc, reprezentant al Fundaţiei Metropolis la eveniment, a subliniat în mesajul său necesitatea ca tinerii să aloce o parte din timpul lor şi unor activităţi dedicate unor cauze ale comunităţii. Pe de altă parte, el i-a sfătuit pe tineri să-şi urmeze pasiunile pe care le au prin muncă susţinută, putând astfel să-şi împlinească şi aspiraţiile de natură materială, în condiţiile în care "meseriile clasice sunt, uşor, uşor, înlocuite de IA".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016