REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.2° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Gică Hagi e în proporție de 90 la sută selecționer! Care mai e singura piedică

Gică Hagi e în proporție de 90 la sută selecționer! Care mai e singura piedică

Victor ROTARU 24 iulie 2024 | 00:00 1268

 FRF i-a oferit lui Gică Hagi postul de selecționer și a mai rămas de înlăturat o singură piedică. Cu Edi Iordănescu plecat în mod oficial de la conducerea echipei naționale, Federația s-a apucat deja să caute un selecționer, în ședința de miercuri a Comisiei Tehnice va fi propus Gheorghe Hagi ca șef al naționalei. Informațiile sunt că oficiali ai FRF au discutat deja cu ”Regele”.

Gica Hagi e in proportie de 90 la suta selectioner! Care mai e singura piedicaGică Hagi

Gică Hagi redevine selecționer după 13 ani? Ar porni tot într-o campanie pentru un Mondial

Discuțiile au avut loc în weekend, iar Hagi a fost foarte deschis pentru o colaborare, o deschidere pe care el nu a mai avut-o în dățile trecute când a mai fost ofertat de către Răzvan Burleanu. Șansele să accepte postul ar fi foarte mari, spre 90 la sută! De ce sunt doar 90 la sută, nu sută la sută, din moment ce și el, și FRF vor să semneze?

Gică are de rezolvat ”problema Farul”. El e proprietarul clubului și știe că nu poate fi și patron al unei echipe din SuperLiga, și selecționer. Ar fi un conflict de interese evident. Aceasta ar mai fi singura piedică din calea pornirii celui de-al doilea mandat al lui Hagi ca selecționer. El a mai avut funcția aceasta în 2001.

Atunci tocmai se retrăsese din cariera de jucător și ajunsese să conducă echipa națională. A plecat în urma unui baraj de calificare la Campionatul Mondial din 2002, un baraj în care l-a învins Slovenia. A pierdut atunci cu 1-2 în deplasare și a remizat acasă, 1-1, după o partidă în care tricolorii dominaseră clar.

Edi Iordănescu a refuzat un nou contract cu FRF, preferă să stea acasă

”Am fost lăsat singur”, a spus Hagi despre demiterea de atunci și despre relația pe care o avusese cu Mircea Sandu. Un apropiat al lui Sandu în perioada aceea, Dumitru Dragomir, a comentat la FANATIK SUPERLIGA despre schimbările de la echipa națională. El crede că postul nu e atât de ofertant cum pare.

”Cine vine acum la echipa națională și nu se va califica va fi un rebut sportiv pe viață. La echipa națională va veni un disperat. Un disperat, rețineți! Că poate să vină și unul care se mulțumește cu 25.000 de euro pe lună. Sau 30.000… Îți dai seama, antrenor de echipă națională cu 30.000 de euro pe lună nu există nicăieri. Nici Albania nu are așa!”, a comentat Mitică.

Edi Iordănescu a avut un salariu de 20.000 de euro lunar. Federația i-a propus 25.000 de euro ca să continue, o ofertă pe care el a respins-o. Iordănescu a refuzat și oferta pe care o avea din Emiratele Arabe Unite, de la Al Wahda, și preferă să ia o pauză înainte să preia conducerea vreunui club.

Gică Hagi ar conduce România iar către SUA dacă el și FRF ar înlătura piedica

Pentru echipa națională urmează Liga Națiunilor, o competiție care va începe în septembrie, după care vor fi preliminariile Campionatului Mondial din 2026. Turneul va avea loc în trei țări: SUA, Mexic, Canada. Grupa pentru preliminarii încă nu a fost stabilită. Filtrele sunt foarte aspre.

La Campionatul Mondial se va califica doar prima din grupă. A doua va participa la un baraj în care vor mai fi cele mai bune patru formații din Nations League necalificare din preliminariile clasice. Vor fi 16 naționale implicate și se vor califica la CM numai patru. România nu a mai fost la un Mondial din 1998, atunci când selecționer era Anghel Iordănescu.

  •     2 e numărul titlurilor de campion pe care Hagi le-a câștigat ca proprietar și ca antrenor al Farului. El a avut succes doar pe plan intern, nu a dus niciodată echipa în grupele vreunei cupe europene
  •     440.000 de euro a câștigat Edi Iordănescu din contractul avut cu FRF în ultimul an. El a primit 240.000 de euro ca salariu și a mai avut un bonus de 200.000 de euro pentru calificarea la Campionatul European din Germania

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hagi este antrenor de copiii si juniori acolo unde aia mici fiind ii accepta toanele si injutarurile lui,nu a mai fost odata la natzionala si nu a putut sa treaca nici de Slovenia ?,nu a fost si la F.C.S.B.unde se credea el tatuc pana l-au dat jucatori afara,asha a povestit Gigi Becali ca i-a spus finul lui M.Radoi"bai nashule mi-au spus baietzi ca ei cu asta nu mai joaca"si l-a dat Becali afara ca doar nu era sa dea afara toata echipa si sa intre pe teren si joace fotbal el si cu Hagi.
2
0
,,NU MAI SCAPAM DE MACHIIDONUL ASTA ,ANALFAABET. ACUM CATVA TIMP MA ANJURATI CA VA SPUNEAM :FARUL NU MAI ESTE ECHIPA CONSTANTENILOR, ESTE ECHIPA MACHIIDONULUI NAS ROSU {HAGI}.GANDITIVA CE POATE SA ANVETE UN ANALFAABET ,CARE NU STIE SA LEGE O FRAZA,PE JUCATORII DE LA NATIONALA. ASTA STIE DOAR SA ANJURE SI SA SE RESTEASCA.
3
0
Un alt eșec din poziția de selecționer l-ar afecta rău și ar dăuna palmaresului impresionant. Este foarte riscant daca accepta pozitia. El antrenează cu pasiune și respiră fotbal. Selecționer la națională nu mai ești antrenor. Te vezi cu fotbaliștii adunați din toate punctele cardinale la lot câteva zile la interval de luni bune și e dificil sa legi o idee e joc. E greu! De fapt s-a văzut la europene că r*mânia nu prea a jucat mare fotbal a avut doar mult noroc in primul meci și puțin în meciul cu slovacii
9
2

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365