REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Gigantul chinez Huawei a dat în judecată statul român

Gigantul chinez Huawei a dat în judecată statul român

Andreea CONDURACHE 9 aprilie 2024 | 08:05 740

 Gigantul chinez Huawei a dat în judecată statul român, cerând anularea deciziei prin care i-a fost respinsă cererea de obținere a autorizării pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G. Au fost dați în judecată atât prim-ministrul României, cât și Ministerul Cercetării și Consiliul Suprem de Apărare al Țării, prin Administrația Prezidențială, relevă datele analizate de Profit.ro.

Gigantul chinez Huawei a dat in judecata statul roman

De ce este important SUA încearcă să își convingă aliații să interzică echipamentele Huawei în rețelele lor 5G, susținând că Beijingul ar putea utiliza produsele realizate de Huawei pentru a spiona comunicațiile și traficul de date din alte țări.

 În luna iunie 2023, Comisia Europeană a estimat că furnizorii chinezi de echipamente de telecomunicații, printre care și Huawei, reprezintă un risc pentru securitatea Uniunii Europene. Comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton, a făcut un apel către cele 27 de state membre și către operatorii de telecomunicații europeni să excludă echipamentele chineze din rețelele lor de telefonie mobilă.România a adoptat în urmă cu 3 ani o lege, nr. 163/2021, care stipulează că furnizorii de comunicații pot utiliza în rețelele 5G numai tehnologii, echipamente și programe software de la producători autorizați în prealabil prin decizie a autorităților, pe baza avizului conform al CSAT.

De asemenea interesant Și alte state europene au luat decizii similare cu cea de acum a României. Solicitarea gigantului chinez telecom Huawei de obținere a autorizării pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G în România a fost respinsă oficial.

 Decizia de respingere, semnată de premier și publicată în Monitor, a venit după o hotărâre în acest sens a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Respingerea a fost în temeiul Legii nr. 163/2021 privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructure informatice și de comunicații de interes național și condițiile implementării rețelelor 5G, ca urmare a evaluărilor realizate de către instituțiile cu responsabilități în domeniu, din perspectiva riscurilor, amenințărilor și vulnerabilităților la adresa securității naționale și apărării țării și prin raportare la obligațiile asumate de statul român în cadrul cooperării la nivelul organizațiilor internaționale din care România face parte, precum și în raport cu Uniunea Europeană și cu parteneriatele strategice bilaterale.

Solicitarea de acces la 5G-ul românesc fusese formulată de către entitățile Huawei Technologies SRL, Huawei International Co. Limited, Huawei Technologies Kft și Huawei Technologies Co. Ltd.Gigantul chinez Huawei a dat in judecata statul roman

Un studiu dat publicității la începutul anului trecut arăta că România se număra printre țările UE cu cea mai mare dependență de echipamentele chinezești în rețeaua 5G.

 În România, Huawei Technologies a consemnat în 2022, ultimul an raportat, afaceri de 1,89 miliarde de lei, în creștere cu 31,2% față de 2021. De asemenea, profitul net a urcat cu 23,9%, de la 47,95 milioane de lei la 59,44 milioane de lei.

Huawei Technologies a început să activeze pe piața de telecom în România din 2003.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu cashtigatzi mai chinezilor,putetzi sa reclamatzi unde vretzi,nimeni nu obliga un stat sa ii faca loc unui aget economic pe teritoriul lui daca el nu vrea,singurul lucru pe care il pot face chinezi este ca si ei sa refuze accesul pe piatza chineza a unor produse romanesti,ca Romania primeshte pe teritoriul ei produse ale altor firme similare cu HUAWEI asta e treaba ei,asha vor decidentzi romani sa faca in Romania,ce Romania poate sa oblige un stat sau altul sa ii permita accesul pe teritoriul statului respectiv al produselor ei,da poate daca are un contract economic punctual semnat cu statul respectiv.
3
1
directivele europene, sint in esenta protectioniste, unele nu au legatura cu realitatea. multe componente fabricate in china, sint mai ieftine si tehnic sint la tot pe acolo. de ce francezii vind la dacia de rup, nu numai in tarile din lumea a III a, ci si in italia, franta. au cumparat piata de desfacere a daciei si speculind ca dacia era depasita tehnic, au luat-o pe nimic. nu toata lumea are 12000 dolari ptr masina, dacia era 3200 dolari, omul isi facea treaba cu ea.
2
0
Oare celelalte firme de oriunde nu spionează? Sunt fără nici o pata? Sau sunt interese economice. America dictează și celelalte state se supun. Ca vasali. Dar invers dacă este?
5
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016