REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Gigantul francez de transport maritim CMA CGM evită Marea Roşie din cauza rebelilor houthi

Gigantul francez de transport maritim CMA CGM evită Marea Roşie din cauza rebelilor houthi

A.F. 5 februarie 2024 | 00:00 286

Gigantul francez CMA CGM a anunţat că evită ruta Mării Roşii în urma atacurilor asupra navelor comerciale de către rebelii houthi din Yemen, informează dpa.

Gigantul francez de transport maritim CMA CGM evita Marea Rosie din cauza rebelilor houthi

Trecerea navelor prin Strâmtoarea Bab al-Mandab din Marea Roşie a fost suspendată, a declarat, la Marsilia, un purtător de cuvânt al companiei de transport maritim.

Decizia a fost luată după atacurile asupra mai multor nave din această săptămână, inclusiv a unui convoi de nave operat de CMA CGM.

CMA CGM este una dintre cele mai mari companii de transport de containere din lume.

Marea Roşie este una dintre cele mai importante rute de transport maritim pentru comerţ la nivel global deoarece leagă Marea Mediterană de Oceanul Indian prin Canalul Suez din Egipt.

Ruta ocolitoare aleasă de companiile maritime, ce trece pe la Capul Bunei Speranţe din extremitatea sudică a continentului african, întârzie şi scumpeşte livrarea mărfurilor.

Rebelii houthi din Yemen, susţinuti de Iran, au luat în mod repetat drept ţinte nave de la declanşarea războiului din Fâşia Gaza între Israel şi organizaţia islamistă palestiniană Hamas.

Potrivit propriilor declaraţii, rebelii acţionează astfel în semn de solidaritate faţă de palestinieni şi îşi îndreaptă atacurile în largul coastei yemenite către nave cargou despre care cred că au legătură cu Israelul, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510