REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Gigi Chiru a scăpat definitiv de dosarul de ucidere din culpă

Gigi Chiru a scăpat definitiv de dosarul de ucidere din culpă

Victor ROTARU 17 august 2023 | 14:37 2807

Dosarul lui Christian Gigi Chiru, fost senator, în care era cercetat pentru ucidere din culpă, a ajuns la final. Pe 17 august, magistrații au dispus încetarea procesului penal pornit împotriva fostului senator. Gigi Christian Chiru și Cristian Valentin Smădu, și el acuzat de ucidere din culpă, au fost obligați, în solidar, la plata către părţile civile a sumei de 12.323,33 lei cu titlu de daune materiale 235.000 lei cu titlu de daune morale. În urmă cu 12 ani, un bărbat a murit în discoteca The One a lui Chiru, din Eforie. Robert Sazs, de 33 de ani, din Zalău venise împreună cu familia sa în vacanţă. El se afla la etajul 1 şi a căzut în gol de le aproape trei metri, după ce s-a sprijinit de o balustradă care s-a rupt sub greutatea sa.

Gigi Chiru a scapat definitiv de dosarul de ucidere din culpa

Gigi Christian Chiru, fost senator pedelist și fostul inspector şef Inspectoratului pentru Disciplina în Construcţi, dar și Cristian Valentin Smădu, administratorul unei societăți comerciale, au fost trimiși în judecată în 2018, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă. Este vorba despre speța în care o persoană care a murit după ce s-a sprijinit de balustrada unei societăți comerciale, administrator fiind fostul senator. După patru ani de procese, magistrații s-au pronunțat în dosar pe 17 august, împotriva celor doi a fost dispusă încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției penale. Cei doi au fost obligați, în solidar, la plata către părţile civile a sumei de 12.323,33 lei cu titlu de daune materiale 235.000 lei cu titlu de daune morale.

De ce a fost acuzat Chiru

Din probele administrate în cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte au precizat că, în anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, Gigi Chiru a demarat lucrările de consolidare și modernizare a unui imobil în care funcționa o discotecă din localitatea Eforie Sud, județul Constanța, pentru execuție contractând o firmă al cărei administrator era inculpatul Cristian Valentin Smădu. Execuția a fost realizată fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate, mai spun procurorii. Printre lucrări s-a numărat confecționarea și montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parțial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea. Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbușit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
chiru, serban, munteamu, fasole astea sunt candidati la functia de primar EFORIE, mai bine votati o femeie adracului dar nu hoata.
0
0
trece pana maine
0
0
nici 1500 v - ieftin
0
0
ci-ne vrea-u eu pri-mar
0
0
Leu Primar
0
0
Munteanu Primar
0
0
se intoarce la gratarul cu mici, sper
2
1
V-om se scrie legat. Si I din A nu se foloseste la inceputul sau dgstsituk cuvantului.
1
0
ucidere din pulpa
0
0
Intre timp oaia lui Gigi a luat gol la danezi. Treaba buna.
1
0
Anunt public! Primaria Eforie este in evaluare. In 6 luni o sa vedeti rezultate
2
1
Am intrat sa va reamintesc; oaia fcsb este cancerul societatii, iar prostia fanilor este nesfarsita!
2
2
V-om se scrie legat. Nu mai scrie daca stai p***t cu gramatica
3
0
Bai, jegurilor de la fitzuica de kkat, nu spuneti nimic de vrabie de la migidia! Ala i bun, nu trebuie sa scrieti nimic, da absolut nimic, despre el?!?
6
0
Bravo Gigi noi âl v-om vota
0
9
Se antreneaza in ring cu munteanu arbitru e claxonul tit
4
0
Se pregateste sa candideze la primarie si trebuie sa fie curat. Pacat ca aceasta ”curatenie” nu se face si de catre societatea civila. Oamenii nu uita!
8
0
Ghiru ăsta, a cerut și și-a adăugat numele de Cristian la amalgamul de țigănisme Gigi și Chiru , numai ca să sune bine la fraierii care iau dat bani la ongul lui de tot arahatul. Căt de nenorocit poți fi dacă îți mai pui un prenume numai să sune mai bine!? Nici cei mai ordinari ciorani nu fac asta. Chiru însă nu se dezminte, visează că e primar !? Poate doar peste șatra lui și coardele fomiste care îi sug ...poala !
10
2
Un ordinar disperat după ceva de ros. Un om a plecat dintre noi pt că jigodia asta vrea numai bani și deloc investiții în cocinele lui. Se crede om politic și om de afaceri ! Vai de căpățana lui de figurant de 2 bani ! Îl urmează doar o...altă nevastă și alte 2 amuiste care speră să ia si ele ceva' n gură. De ros , nu de s**t !?
11
1
In romanica mortu e de vina de aici scapa cine poate
14
2
Era puscarie.direct.la noi doar pt a nu creea un precedent in justitie fapt ce ar duce la alte condamnari, pt ca nu e asa o instanta nu poate lua o alta decizie decat o alta instanta, s a dat cu. Acum s a creeat un alt precedent. Adica daca iti cade o lustra n cap intr un hotel si o mierlesti adm8nistratorul nu pateste nimic.de ce? Poftim la decizia instantei. Wow. Dreptatea e doar pt borfasi parlamentari si bogati. Pt restu e doar nimic. Sa va iau instantele n pl si justitia lu peste prajit.
11
1
50k euro pe 12 ani, asta a fost nota de plata. Bine totusi ca nu o plateste tot mortu.
11
1
dupa 12 ani mortu e vinovat daca le spui ca iau spaga si fac trafic de influenta se prefac suparati
17
2
I s-au inrosit gingiile la loc?
14
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016