REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Gigi Chiru s-a apucat de cultivat roșii că din politică nu mai culege nimic

Gigi Chiru s-a apucat de cultivat roșii că din politică nu mai culege nimic

Virgil STOIAN 14 aprilie 2023 | 00:00 4271

Din ce în ce mai mulți politicieni renunță la carieră și se reprofilează, alegând să stea liniștiți, fără adrenalina din eșichierul politic. Dar iată că există și oameni politici care pot îmbina politicul cu agricultura. Mai precis este vorba despre fostul candidat la primăria Constanței, Gigi Chiru, acum consilier local ALDE la Eforie, care, împreună cu soția sa, și-a deschis o afacere, cultivând... roșii.

Gigi Chiru s-a apucat de cultivat rosii ca din politica nu mai culege nimic

Gigi Chiru a ținut să declare că de afacere se ocupă mai mult soția sa, el fiind mai mult finanțist, dar în același timp manager: ” Am făcut un singur ciclu de test, pentru a calibra, să vedem dacă sistemele serei funcționează. Am plantat acum, s-a ajuns la florescență și într-o lună de zile o să ieșim în piață. Și eu sunt curios să văd dacă experiența anterioară ne ajută să avem produse și mai bune. Scopul este să facem produse cu gust, românești, sănătoase și să ne găsim un public care apreciază asta. Ne limităm doar la roșii. Roșii Cherry, clasice. Vorbim de sere cu tehnologie occidentală, sere hidroponice, care sunt automatizate și asistate de computer în integralitate, este un fel de laborator de produs mâncare sănătoasă. Nu sunt singur în afacere, afacerea este a soției, nu este a mea, eu o finanțez. Dar mă și implic în managemantul proiectului. Ea este beneficiarul dar eu sunt cel care se preocupă să găsească formula de eficiență. Este cu fonduri europene. Trebuie să scoatem produsele întâi. Omul își poate face o părere și să dea comandă, să-și exprime intenția de colaborare după ce produsul este pe masă, testat, văzut, plăcut. În orice caz, noi consumăm mult prea-multe produse, legume din afară. de multe ori calitatea acestor produse nu este foarte indicată. Mai am multe de învățat și mă bucur că am intrat în acest business pentru că chiar este nevoie, agricultura românească chiar are nevoie, și industria autohtonă are nevoie de producători care să se ocupe de calitate și de sănătatea produselor.

Gigi Chiru s-a apucat de cultivat rosii ca din politica nu mai culege nimicSera cu roșii

Vom fi pe piață începând cu 15 mai

Sunt sisteme de certificare europene, cum și noi suntem certificați, care fac evaluarea produselor, acestea sunt trimise la laborator, inclusiv marii retaileri fac treaba acesta, pe noi, pe producătorii români, și este foarte bine că se întâmplă traeba asta. Producătorii care sunt acreditați, care sunt autorizați și ei reprezintă marea masă a furnizorilor de legume românești, aceștia sunt verificați. Cei care au certificări. Iar marii retaileri sunt destul de selectivi. Nu te mai primesc dacă nu ești certificat. Până acum, în piața românească, s-a permis orice. Foarte rar a fost când OPC-ul mai făcea câte o analiză de produs. Este o industrie care are nevoie de susținere financiară și de monitorizare. Este foarte bine că s-au înființat structurile acestea, este foarte bine că marii retaileri cer să fi certificat și mai mult, fac și ei propriile analize ca să fie siguri că nu vând produse neconforme. Începând de luna viitoare, probabil vom fi în piață, după 15 mai. ” a declarat acesta.

Gigi Chiru s-a apucat de cultivat rosii ca din politica nu mai culege nimic

Zona politică m-a preocupat întotdeauna

Cu toate că agricultura îi ocupă foarte mult timp, Gigi Chiru nu se lasă de politică: ”Este devreme să vorbim de acum de politică. Nu scot din calcul o următoare candidatură. Eu sunt politician. Chiar dacă nu am fost foarte activ din motive obiective, asta nu înseamnă că m-am pensionat, nici pe departe. Sper să fiu sănătos mulți ani de aici încolo și zona politică este o zonă care întotdeauna m-a preocupat. Este foarte devreme să vorbim. Încă mai au aleșii noștri lucruri bune de făcut în mandat, fiecare după priceperea lui. Este devreme să discutăm. Fiecare cu propria strategie. La momentul potrivit voi anunța intențiile mele politice. ” a încheiat Gigi Chiru.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea Gigi , pana se fac rosiile alea bio despre care faci vorbire , poti s-o scoti pe piata pe tomanita cu care te imbratisezi de mama focului in poza . Pare ajunsa la maturitate si matale nu cred ca vrei sa ti se strice produsul pe stoc , la cat esti de bagabond o pe metoda maradona si ai scapat de ea
2
0
Dragnea cooking show....Chiru bulion show...asa e cand din politica ai cazut derect in shantz. Ce vrajeala are Chiru cu ,,rosiile sanatoase'' in sere hidroponice...pai le dai chimicale la greu,le culegi cand fructele sunt imbibate de otrava( nu dupa termenul stabilit de producator) si ai un cancer pe tine de nici nu zici ca e adevarat.Si cam toti fac asa...identic si la fel cu turcii. Se tot vorbeste faptul ca nu sunt controlate importurile..da pe de alde Chiru cine naiba sa ii verifice...gargara a la Petre Daea/
3
0
Aceasta corcitura intre tzigan si pindu se considera om politic ?!? Bre , imi este greu sa cred ca nu ti-a spus nimeni pana acum sau nu ai realizat singur cat de p*****l esti , tu nu reprezinti decat un balast al societatii in care traim . Drama este ca nu esti singur , lumea s-a saturat de modul in care tu si cei ca tine au facut politica in Romania !
3
1
Fraților el zice ca a facut de probă. Cum poți sa accesezi fondurile europene fără sa ai deja activitate? Există fonduri europene ca sa incepi de la zero? Stiam ca trebuie sa ai deja ferma/ sera/solariile si sa ai deja activitate/vânzări. Ori din ce spune in reportaj abia a inceput activitatea.
4
0
Gluga de la IPJ CTA nu se apucă și el de roșii? Că spuneți de politicieni...miliție fără politică nu se poate...Replica, tu știi mai bine că trebuie să pupi politicieni acolo unde nu-i ploua...adică în MS- D OS. Gluga, să știi că polițistul Grosu Nicolae a fost prins cerând băutură pentru nunta lui. Sa nu-i urmezi exemplul. Apropo: nu ai voie să folosești mașinile instituției și să porți uniformă ca sa o impresionezi pe soprana. Sper sa se autosesizeze subalternii tai , daca incalci vreuna din aceste legi. M i r e la P a s c a L, sa nu mănânci mult la nunta...așa ești...
3
0
Asta e semi-analfabet dar vrea politica?
12
1
a fost la tv cum doi tineri care dormeau intr o rulota au riscat si au primit 1mil euro de la EU, da...se frumos, acum seful din spatele lor a iesit la iveala...
4
0
Roșii vinete ca gingiile lui
12
2
as vrea sa-i zic lu gluga alea-alea da nu pot. Mai ales la fatza pe care o poseda.
8
0
iti place sa... vinzi gogosi, chiraitule
8
0
Cine i-a vandut cazinoul si pe ce bani?
10
0
Pe langa colace, chiloti si sutiene, cladirea cea mai emblematica din Eforie devine "bulion art deco"
18
1
Nu ati specificat care dintre neveste? Ca el locuieste cu amandoua. Oricum e un salt de la mici la rosii, e ceva. O sa faca kktul praf, mai spala si el niste caskaval. Este?
18
0
Nu este pentru oricine: w ww .reparatii-laptop-bucuresti. ro
2
4
daca pune poza lui pe rosii, impusca 2 iepuri: vinde sub pretul pietei si isi face reclama electorala gratis.
12
0
Felicitari Gigi!O ideea foarte buna, generoasa, te asteptam cu o taraba in fata la casino!
13
1
Noroc cu politica asta ca altfel era muritor de foame un j***s nenorocit
14
0
Raman in domeniu! Vand gogonele ! La asta ma pricep cel mai bine ! Aaa...sa nu uitam : mai stiu sa fac si gratar cu mici! Cum draq sa faci rosii sanatoase cu " gust romanesc " in laborator? Vrajeala de 2 bani!
16
0
Bulion sa-i faci in politica.Succes.
9
5

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677