REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
16.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Ginerele temutului interlop Cornel Petruț, plasat sub control judiciar de DNA. Evaziune de 20 de milioane de lei

Ginerele temutului interlop Cornel Petruț, plasat sub control judiciar de DNA. Evaziune de 20 de milioane de lei

Deria ISLEAM 25 septembrie 2024 | 15:53 4959

Percheziții de amploare în Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 20 de milioane de lei. Un interlop dezvoltator imobiliar din clanul VASILOI este în vizorul DNA și a fost călcat de mascați în această dimineață. Vorbim despre Magiunică - pe numele real Ion Cornel Petruț. Rechinul imobiliar din sectorul șase, Cornel Petruț Ion, zis „Magiunică“, este protagonistul în scandalul cu imobiliare și perchezițiile. Potrivit surselor, bărbatul vindea imobile cu cota de tva de 5%, deși nu îndeplinea toate condițiile legale pentru aceasta.

Ginerele temutului interlop Cornel Petrut, plasat sub control judiciar de DNA. Evaziune de 20 de milioane de lei

În realitate el ar fi trebuit să vândă aceste apartamente cu cota de TVA de 19% TVA. Astfel, diferența de cotă ajungea în final în buzunarele afaceristului.

Potrivit presei, Cornel Petruţ Ion este acţionar în 14 companii. Una dintre firmele la care are acțiuni dezvoltă un proiect uriaș de locuințe, într-un cartier din vestul Bucureștiului.

Cartierul rezidențial este încă unul dintre proiectele în care investitor este Petre Niculae, tatăl actualului iubit al influenceriței Cristina Ich. Supranumit un mogul al imobiliarelor, a ridicat mii de apartamente în Capitală, în special în zona de vest.

De numele lui Magiunică se leagă şi o firmă de platforme auto, care în perioada 2010-2015 a avut un contract cu o primărie de sector, oferind servicii la suprapreţ pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, conform realitatea.ro.

Update:

Afaceristul Cornel Petruţ Ion, ginerele liderului unei grupări interlope din Capitală, și dezvoltator imobiliar, a fost plasat sub control judiciar, miercuri, de procurorii DNA.

Cine este „Magiunică“

Conform Confidas, Cornel Petruţ Ion este acţionar în 14 companii aflate în funcţiune, la care se mai adaugă încă patru companii în care a fost acţionar, dar au fost radiate.

Una dintre companiile la care Ion este acţionar este firma Exigent Development, firma care dezvoltă proiectul de locuinţe Plaza Residence din Militari, care a ajuns la afaceri de peste 200 milioane lei în 2021.

Exigent Development este deţinută, conform datelor de pe platforma de analiză a companiilor Confidas, de trei acţionari: Cornel Petruţ Ion, Daniel Niculae şi Francisca Elena Niculae, fiecare având părţi egale din companie.

Ion este ginerele lui Gheorghe Dincă, zis Gheorghiță al lui Vasiloi, liderul clanului interlop cu același nume din Capitală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si in final il scot basma curata, ca asa-i in tenis! Dar, onor anaf, vin sa ne numere oualele de sub gaini. Cam despre asta-i vorba!
5
0
romanica e sub udul lui magiunica
7
2
Și totuși mulți senili și dilai dau negative...r*mânilor analfabeților care dați negative treziți va !
6
1
ALT TIGAANOI BORAAT,i*******r. AM MAI SCRIS ,CA TIGAANOI ASTIA SUNT PLEAVA SOCIETATI. ADICA NU ADUC NICI UN VENIT TARII ASTIA.NU MUNCESC,NU SI PLATESC IMPOZITUL,FURA,ANSEALA,NE FAC DE RAS IN EUROPA.ASTIA TREBUIE DUSI AN INDIA DE UNDE AU VENIT CA SCLAAVI SI SE ANTORC MILIONARI.. PUN PARIU CA ASTA PRIMESTE SI AJUTOR SOCIAL DE LA STATUL ROMAN.
19
0
M.A.I ,GUVERNUL RO ,ANAF SI TOATE INSTITUȚIILE STATULUI ROMAN CORUPT...SUNTEM TOTAL DEPASITI SUNTEM VANDUTI
14
2
Da anafu vrea bani de buzunar de la presedinte…
8
2

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364