REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
28.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Giuliano Talpeș rămâne fără Grădina de Vară din Parcul Arheologic. Va fi expropriat! Video

Giuliano Talpeș rămâne fără Grădina de Vară din Parcul Arheologic. Va fi expropriat! Video

Replica API 7 aprilie 2022 | 01:21 7016

Grădina de vară Tomis, aflată la doi pași de cele mai importante instituții din Constanța, factorii de decizie ai municipiului și județului, respectiv Primăria și Consiliul Județean, dar și Prefectura, este unul dintre locurile de unde constănțenii au amintiri plăcute. Dar care a devenit, în timp, un focar de infecţie și “casă” pentru oamenii străzii. Proprietarul George Giuliano Talpeș, un fost social democrat, în loc să o reabiliteze şi să o redea constănţenilor în toată splendoarea ei, avea în plan să o dărâme, iar în locul ei să ridice un imobil cu 5 etaje, cel mai probabil cu destinaţia de locuinţe ori spaţii de cazare. Nu va reuși, și asta pentru că municipalitatea va demara procedurile în vederea exproprierii. De bună voie sau cu forța. Așa că Talpeș își ia ”Adio” de la clădirea emblemă din Parcul Arheologic.

După ce nu a mai produs bani, Grădina Tomis sau Arenele Tomis, așa cum era ea cunoscută, s-a transformat într-un focar de infecție.

În trecut, Grădina de vară Tomis a funcționat ca cinematograf, rulând filme românești, cu actori consacrați, de care astăzi doar ne amintim.

După 2000, grădina de vară Tomis a fost încredințată unui privat, care a transformat-o în patinoar. De câţiva ani, a devenit un focar de infecţie, devenind “casă” pentru oamenii străzii. Atât presa locală, cât și bloggerii constănțeni au tot atras atenția asupra stării deplorabile a grădinii de vară din centrul Constanței. Cine să îi audă?!

Proprietarul George Giuliano Talpeș avea în plan să o demoleze și să ridice în locul ei un hotel. Nu se va întâmpla acest lucru, iar în viitorul apropriat clădirea va fi redată constănțenilor.

City managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, a declarat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, că proprietarul va fi expropriat, iar clădirea va fi reabilitată urmând ca, după ceastă procedură, să fie redată constănțenilor.

Vezi declarațiile Feliciei Ovanesian în materialul VIDEO de mai jos:

Proprietarul George Giuliano Talpeș, prin firma sa SC Alt Trend MG SRL, a îngrădit imobilul, astfel că oameni străzii nu se mai pot aciua în incintă. Asta după ce a firma a fost somată de primărie să-şi cureţe hoiturile de sub nas. Mai ales că grădina de vară se află la doar câțiva pași de locul de joacă, dar și în imediata apropriere a Primăriei, Prefecturii şi Consiliului Judeţean Constanţa.

Adică... toți factorii de decizie care contează din județul nostru! Și, cu toate acestea, grădina de vară a ajuns un veritabil focar de infecție, nefiind respectate niciuna dintre prevederile legale privind proprietățile private - de menținere a curățeniei, de îngrădire corespunzătoare, de obturare a căilor de acces etc.

George Giuliano Talpeş a fost membru PSD, în trecut fiind liderul Organizației de Tineret a Filialei PSD Constanța.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O barat orasul
1
0
Dar ce fata de suina are dl consiglier. Poate si putin pigment dark specific piazza grivitei sau chiliei. Apropos de ce stergeti comentariile de la articolul cu stighian stere hidra
2
0
e singura optiune. Foarte bine ca se va expropria.
1
0
acolo daca sapi sa construiesti un "frumos bloc de lucs" dai de ruinele cetatii Tomis
2
0
Buna, doresc sa cumpar primaria cu tot cu primar
2
0
Titu Mirel Prusu nu mai este implicat in afacere? Parca era afacerea lui Alt Trend-ul.
0
0
Alta suveica normal ca evaluarea va iesi la cateva milioane de euro si uita asa un imobil al statului luat cu 3 sute mii se vinde din banii nostri pe vreo 2 milioane asta e
1
0
Cum mama dracului a ajuns unu proprietar pe gradina tomis? A cumparat-o sau cum? Cat a dat pe ea, ca vreau si eu?
1
0
Evaluarea proprietatii ce urmeaza a fi expropriata se face in cea mai favorabila situatie pentru proprietar tinand cont de cea mai buna utilizare a terenului, care acum este cea de cinematograf in aer liber. Ca sa contruiasca acolo un hotel sau un bloc de locuinte e necesara descarcarea terenului de sarcina arheologica - dificil, alaturi sub teatrul Fantasio s-a gasit o portiune din zidul de incinta al cetatii Tomis- si apoi aprobarea Consiliului local pentru un PUZ care sa schimbe destinatia actuala, ceea ce e imposibil in contextul actual.
1
0
domnu Feliciu, aveti alte prioritati in orasul asta, strazile ca vine sezonul, adunati cainii de pe strazi si multe altele, lasati vrajeala!
1
0
Toti derbedeii care au trecut pe la conducerea institutiilor de stat nu au facut nimic si doar au furat banii, au lasat de izbeliste numeroase obiective culturale care au ajuns ruine, cindva embleme ale orasului.Oare cind ii vom vedea dupa gratii pe acesti derbedei. S-a sesizat vreun organ? Nimic...
1
0
Sa ii achite banii de expropriere bagabontii care i-au acord dat acest bun din patrimoniul statului.
2
0
Expropierea se face pe bani si in pozitia in care se afla Gradina de vara se vor da bani multi ori dircct de primarie ori prin hotarari judecatoresti. Din pacate banii sunt ai constantenilor!
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768