REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Dum., 11 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6818
28.4° Constanța Duminică, 11 August 2024 Anul XX Nr. 6818
 

GIURGIUCANU a PIERDUT prima BĂTĂLIE cu PRIMĂRIA privind DEMOLAREA PARCĂRII de la MODERN

GIURGIUCANU a PIERDUT prima BĂTĂLIE cu PRIMĂRIA privind DEMOLAREA PARCĂRII de la MODERN

Replica API 20 iulie 2021 | 23:27 3805

Georgică Giurgiucanu a solicitat suspendarea actului administrativ prin care Primăria Constanța a aprobat demolarea platformei betonate amenajată de afacerist cu destinația de parcare, în portul Tomis. Prin sentința din data de 17 iulie 2021, Tribunalul Constanța a respins acțiunea lui Georgică Giurgiucanu ca nefondată. Sentința nu este definitivă.

Cum a motivat Georgică Giurgiucanu cererea

Afaceristul își motivează cererea de suspendare a demolării platformei, prin faptul că deține dreptul de proprietate asupra construcțiilor prin autorizațiile de construcție eliberate de către Primarul Municipiului Constanța (Radu Mazăre), de asemenea că deține actul de proprietate asupra terenului și de asemenea spune că actele administrative au fost trimise la o adresă greșită, având în vedere că Georgică Giurgiucanu se află încarcerat la Poarta Albă și nu a putut primi actele.

Ce a spus instanța

Instanța a avut în vedere existența unei hotărâri judecătorești definitive prin care s-a constatat dobândirea frauduloasă a dreptului de proprietate, precum și existența cauzei ce are ca obiect anularea actului de proprietate subsecvent. Se apreciază astfel că reclamantul nu face dovada aparenței de legalitate în favoarea sa, din perspectiva invocării dreptului de proprietate asupra terenului. În ceea ce privește invocarea, ca și motiv de nelegalitate a actului administrativ contestat, a calității de proprietar asupra construcției reprezentată de platforma betonată, se apreciază că prin argumentele sale nu face dovada aparenței de legalitate în favoarea sa. Susținerea reclamantului că a edificat platforma betonată prin două autorizații de construcție, este nelegală, având în vedere documentația aferentă celor 2 autorizații de construire invocate din care rezultă că niciuna din acestea nu se referă la autorizarea edificării platformei betonate, investiția autorizată fiind "nivelare teren și construire împrejmuire cu caracter provizoriu"; cum a ajuns reclamantul să intabuleze platforma betonată este o chestiune ce nu face obiectul prezentei cauze. Instanța a apreciat că nu sunt îndeplinite cumulativ condițiile legale pentru a fi dispusă măsura suspendării actelor contestate.

Citește și VIDEO! PARCAREA de la PLAJA Modern, EXPLOATATĂ de GIURGIUCANU, NU a avut AUTORIZAȚIE. Cum a închis OCHII FĂGĂDĂU?

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Traia jegulndin taxa de parcare fara sa faca nimic in viata
10
0
avem prea multe parcari . cat bine le doresc baronilor locali !
3
2
Prestez servicii in domeniul constructiilor. Ofer si servicii de demolare: demolez sape, asfalt, pamant, pietris, chiar si iazuri si helestee.
4
1
Ce au demolat mah? Era vreo parcare supraetajata si nu stim noi? Maine cica demoleaza Lapusneanu..haha
15
2

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118