REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
26.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Giurgiucanu, ÎNGROPAT în DATORII, de Primăria Constanța… și EXECUTAT SILIT!

Giurgiucanu, ÎNGROPAT în DATORII, de Primăria Constanța… și EXECUTAT SILIT!

Replica API 27 martie 2021 | 00:39 9963

Georgică Giurgiucanu, a fost unul dintre pionii principali ai retrocedărilor din Mamaia și Constanța, aflat în spatele gratiilor din februarie 2019, după ce a fost condamnat, alături de ”gruparea infracțională” din care făcea parte, printre care Radu Mazăre sau Cristi Borcea, este îngropat în datorii. Primăria Constanța a început executarea silită pe numele acestuia, după ce nu și-a mai plătit, de luni de zile, impozitele pe terenurile obținute în perioada 2001-2003, și care figurează în celebrul dosar al Retrocedărilor.

Georgică Giurgiucanu a reușit, pentru moment, să obțină suspendarea provizorie a executării silite. Vorbim de datorii cu multe zerouri, la Serviciul Public și Impozite și Taxe Constanța, primăria demarând operațiunea în vederea recuperării debitelor. Sumele reprezintă impozitul neplătit pe sumedenia de terenuri deținută de Giurgiucanu.

Să ne reamintim cine este Georgică Giurgiucanu!

Povestea lui începe în 2001, atunci când afaceristul din Constanța a fost împuternicit să se ocupe de retrocedarea unei importante averi imobiliare ce fusese confiscată de comuniști după cel de-al doilea Război Mondial de la Ioan Movilă, fost magistrat și deputat în Parlamentul României. Ioan Movilă (1846-1904) a întemeiat primele stațiuni de pe litoralul românesc – Eforie și Techirghiol. Pe terenurile confiscate au fost emise alte rânduri de acte de proprietate și au fost construite cartiere de blocuri sau case. Giurgiucanu, dacă finaliza procedura de recuperare a imobilelor lui Movilă, ar fi primit jumătate din terenuri.

Un an mai târziu de la perfectarea catului la notariat, Ivonne Movilă a murit, neapucând să intre în posesia fostei averi. Așa că, afaceristul a cerut să primească alte terenuri în locul acestuia. Și a și primit, după cum bine deja se știe. Unele au rămas în proprietatea sa, altele le-a vândut! Astăzi, toate sunt puse sub sechestru. Dar asta nu l-a absolvit pe Giurgiucanu de dreptul de a plăti impozitele pe terenuri.

FOTO: NWR

Unul dintre acestea este situat în Parcul Tăbăcărie, lăsat în paragină. În 2017, primăria supraimpozitat cu 300%, din acest motiv.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
JIGODIA ASTA NOTORIE DE GIURGIUCANU ESTE MITOMAM BOLNAV ,IL CUNOSC PERSONAL INCA DIN ANII 1980 CAND STATEA IN MANGALIA LA BLOCUL DE LANGA PELICAN LA ETAJUL 3 ! AM COPILARIT IMPREUNA ! MAI AVEA 2 SURORI ! MĂ SA LUCRA IN JUPITER LA MAGAZINUL DE PARTID ! DE MIC ERA UN MINCINOS SI UN CRETIN ! APARUSE LA INCEPUTUL ANILOR 2000 CU UN FERRARI ROŞU ,SI SE PLIMBA IN PLINA ZI CA UN IDIOT FARA NOIMA UITANDU SE IN DREAPTA SI STANGA ,POATE CINEVA IL REMARCA !! UN CRETIN A FOST DE MIC SI ASA VA RAMINE ! ASEMENEA SCELERATI MINTAL TREBUIE UCISI !,
0
0
Moarte machidonilor
0
1
de carton ai constantei ,model mazare ,sta ca boul in puscarie ,
14
0
Stati cuminti ca Giurgiucanu si-a tirat toate proprietatile, nu le mai are pe numele lui. N-o fi prost sa plateasca daunele si sa faca si puscarie. Constantenii pot sa o suga.
7
7
Sa ai luati tot incl7siv parcarea din portul tomis.
14
1
Vindea diferite chesti prin puscarie ca sa faca un ban cinstit pentru el si pentru alti
13
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016