REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Dum., 20 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6888
4.4° Constanța Duminică, 20 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6888
 

Goana după PET-uri dusă la extrem sau cum folosești un cărucior pentru copii... când nu îi ai

Goana după PET-uri dusă la extrem sau cum folosești un cărucior pentru copii... când nu îi ai

Ricardo DRAGOMIR 20 octombrie 2024 | 00:00 393

Să fie vorba despre dragostea pentru un mediu mai curat sau doar despre banii din recompensarea PET-urilor? În Constanța, unii oameni par să fi găsit în reciclare un mod rapid de a obține câțiva lei. Mai mulți oameni au descoperit metode inventive, însă în zona Universității, doi oameni au fost surprinși cotrobăind prin ghenele de gunoi, cu un cărucior de bebeluși, în căutarea sticlelor reciclabile. Dar în goana după plastic, oare mediul este cel care câștigă cu adevărat?

Goana dupa PET-uri dusa la extrem sau cum folosesti un carucior pentru copii... cand nu ii ai

Reciclarea, o nouă modă sau un „sport urban”?

Odată cu introducerea recompensei de 0,5 lei pentru fiecare sticlă reciclată, unii constănțeni dau dovadă de un interes ieșit din comun. Unii au luat-o atât de în serios, încât au transformat-o într-o activitate zilnică, iar alții au dus-o cu totul la extrem, făcând tot posibilul pentru a aduna cât mai multe PET-uri.

Goana dupa PET-uri dusa la extrem sau cum folosesti un carucior pentru copii... cand nu ii ai

Cazul care a stârnit zâmbete și a ridicat sprâncene

În apropierea Universității, doi constănțeni au fost surprinși cotrobăind prin ghenele de gunoi, înarmați cu o pungă mare de plastic și un cărucior de bebeluși, încărcându-l cu sticle reciclabile. Spectacolul a devenit și mai intrigant când cei doi și-au făcut drum până la ușile ghenelor, le-au deschis și au început să scotocească printre gunoaie în căutarea comorii de plastic. Cu toate acestea, reciclarea rămâne un gest important pentru sănătatea mediului. Faptul că oamenii se implică și contribuie, chiar și din motive financiare, este un pas înainte. 

Goana dupa PET-uri dusa la extrem sau cum folosesti un carucior pentru copii... cand nu ii ai

Unii constănțeni par să fi descoperit o nouă pasiune: reciclarea pentru recompensă. Însă, până la urmă, fie că o fac pentru bani, fie pentru binele naturii, important este că sticlele de plastic ajung să fie reciclate. Dacă întreaga comunitate ar reuși să îmbine cele două aspecte: câștigul rapid și grija pentru mediu, poate că am avea cu toții de câștigat. Rămâne de văzut dacă această „nebunie” va duce la un oraș mai curat sau la noi moduri ingenioase de a umple cărucioarele cu PET-uri.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E plin la lidl si penny de bosketi si t****i mirositori care se ating de tine la case,fara a cumpara nimic,cu bonul de afara,pentru a si lua banii doar.Ar trebui sa se interzica accesul inauntru,sa le dea banii afara cumva.Ca la I C V A pe vremea lui Ceausescu,pentru cine stie ce spun.
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677