REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
30.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Goană prin tomberoane! Metodă de câștig pentru oamenii străzii

Goană prin tomberoane! Metodă de câștig pentru oamenii străzii

Andreea VLAICU 10 iulie 2024 | 14:02 464

Odată cu implementarea Sistemului de Garanție - Returnare, a luat amploare fenomenul vandalizării tomberoanelor. PET-urile, dozele și sticlele sunt căutate cu atenție de către oamenii străzii, ca mai apoi să le valorifice la agenții economici. Astfel de acțiuni, transmite Polaris M Holding, contribuie la poluarea orașului, pun în pericol sănătatea populației şi creează o ambianță înconjurătoare nepotrivită pentru România, țară europeană a anului 2024.

Goana prin tomberoane! Metoda de castig pentru oamenii strazii

Încă de pe 30 noiembrie 2023, moment în care a fost implementat Sistemul de Garanție – Returnare, tomberoanele și ghenele de gunoi au ajuns ținta oamenilor fără adăpost. Un număr tot mai mare de cetățeni, lipsiți de educație civică, vandalizează containerele, le răstoarnă, le sparg, fură ambalajele returnabile și lasă în urmă deșeuri și dezordine. Toată această operațiune pentru a le înapoia prin punctele de colectare a deșeurilor și a primi valoarea garanției de câte 0,50 lei pe bucată, încasând astfel zeci sau chiar sute de lei pe zi.

Astfel, orașul Constanța, și nu numai, este împânzită de pubele răsturnate și vandalizate. Din cauza acestui comportament, zona din jurul platformelor este în permanență devastată. Oamenii străzii separă ambalajele „bune” de cele nevaloroase și le lasă pe cele fără sigla SGR pe lângă pubelă. Polaris M Holding încearcă să tragă un semnal de alarmă și spune că o astfel de atitudinea afectează grav natura, contribuind la poluarea orașului și creând în așa fel o ambianță înconjurătoare nepotrivită pentru România, o țară europeană în anul 2024.

Goana prin tomberoane! Metoda de castig pentru oamenii strazii

Mesajul Polaris M Holding

Polaris reiterează apelul către locuitorii municipiului Constanța să sprijine cu atitudine fermă, acest efort pentru un mediu mai curat și mai sănătos și pentru protejarea infrastructurii publice de colectare a deşeurilor. Firma de salubritate îndeamnă cetățenii să pună stop acestui fenomen și să creăm un mediu mai curat și mai sigur pentru toți locuitorii orașului  Constanța. Pentru sesizarea unei astfel de conduite anormală, cetățenii pot aduce la cunoștință Dispeceratului Poliției Locale apelând numărul de telefon 0341.922.

Așadar, o astfel de atitudine poate fi descurajată dacă sunt aplicate măsurile potrivite.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce titlu de articol "Calcul complet". Rusine, Gandul! Nu vad nici un calcul cat poate castiga unul din sticle, ce sa mai zic de calcul complet. Doar o tanguire de la Polaris care se tot leaga de acesti bieti oameni in loc sa faca ceva mai productiv ei insisi.
0
0
La munca nu merg derbedeii...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699