REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
20.4° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Gogoșile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai înghite nimeni!

Gogoșile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai înghite nimeni!

Mirela PASCAL 1 iunie 2024 | 00:00 3048

Când spui Felicia Ovanesian te gândești la orice, mai puțin la candidatul independent la Primăria Constanța. Te gândești la avocata fost city manager care militează pentru spațiile verzi, dar care nu a fost în stare să planteze un pom, te gândești la Felicia Ovanesian care era împotriva construcțiilor de blocuri printre case, dar care are o vilă cât un bloc, fix între case, dar te mai gândești și la recuperatoarea de creanțe care cumpără debitele abonaților unor companii de telefonie mobilă falimentare, cărora le băga mâna adânc în buzunar, prin firma ei Mars Collection. Dacă ați crezut că ați scăpat de firma care a instaurat teroare printre români, ei bine aflați că a revenit în peisaj de ceva timp. După ani de zile în care profitul a fost inexistent, mai exact în perioada când activa în primărie, a reușit să bifeze, în 2023, un profit de peste 12.000 de lei. Adevărat, la valoarea Feliciei Ovanesian, suma e modică însă, având în vedere că nu are niciun angajat, putem spune chiar că e o minune.

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!

Felicia Ovanesian

Mars Collection SRL, ai cărei acționari sunt Felicia Ovanesian și Veronica Ștefania Ovanesian, mama avocatei, (până nu demult, era și tatăl asociat, între timp, s-a retras) iar domeniul de activitate al firmei este legat de „activități ale agențiilor de colectare și a birourilor de raportare a creditului”. În urmă cu vreo 9 ani, mai exact în 2005, avea o cifră de afaceri de aproape 1.6 milioane de lei (320.000 euro), și raporta un profit de 60.000 de euro.

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!

N-are angajați, și nici vânzări, dar are profit. Cum vine asta?!

Totul din dobânda încasată de la ”victime”, după ce cumpăra creanțe la prețuri derizorii. Probabil, singura investiție făcută de firma lui Ovanesian era în maculatura necesară pentru a-și înștiința prada că este executată. A dus-o bine până prin 2016, pentru că următorii au fost critici pentru marea afaceristă cu i avere imoresionantă. Cifra de afaceri a început să scadă, la fel și profitul. În 2023 a avut vânzări 0, la fel ca anul anterior, profit de peste 13.000 lei, deși în 2022 a fost pe minus, și datorii de peste 31.000 lei.

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!

Faptul că și-a neglijat afacerea nu e o surpriză, dat fiind faptul că și-a orientat opțiunile către politică (a fost în PMP, a ieșit în 2014, migrând în PNL) și, mai târziu, preocuparea ei principală a fost să-l susțină pe Vergil Chițac în cursa pentru Primăria Constanța, care avea să câștige alegerile, în 2020, nu neapărat cu sprijinul fostei sale prietene.

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!Vergil Chițac

Câștig care a venit la pachet cu funcția de city manager pentru Ovanesian… pe bani mulți, multe așteptări din partea avocatei, dar nu și competență. Și nu spunem noi asta, ci faptele, dar și frustrările pe care și le-a vărsat, apoi, marea avocată, prin postările de pe pagina de Facebook.

Sediul firmei de recuperări creanțe, lângă domiciliul avocatei, într-o vilă cât un bloc... între case

Revenind la Mars Collection, sediul firmei este la locuința Feliciei Ovanesian, o vilă impunătoare pe care o împarte cu fratele ei, situată pe strada Grozești 82-84, aproape de Delfinariu. De fapt, nu e o vilă, sunt două blocuri între case, cu două etaje, unul din ele cu mansardă, care se văd din avion. Clădirea de la numărul 82 o folosește ca și sediu pentru firma de avocatură și celelalte afaceri pe care le „învârte“.

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!„vila” între case a Feliciei Ovanesian

Ovanesian a băgat mâna adânc în buzunarul debitorilor

Ca să înțelegeți mai bine cum a făcut Ovanesian bani din creanțe, vă relatăm câteva situații. Mecanismul cesiunii unei datorii de către o bancă sau, după caz, un operator de telefonie mobilă, către un SRL funcționează conform următoarei scheme: creditorul principal-banca sau operatorul de telefonie - declară datoria ca fiind neperformantă și vinde creanța unui SRL specializat într-un fel de „cămătărie”.

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!casa/sediul firmelor Feliciei Ovanesian

Cesiunea de creanțe este operațiunea prin care creditorul (cedent) transmite în mod voluntar, cu titlu oneros sau cu titlu gratuit, dreptul de creanță unei alte persoane (cesionar) care devine astfel creditor în locul său și va putea încasa de la debitor creanța cedată.

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!

Cu tot cu dobânzi...iar fiecare SRL, așa cum este și cazul Mars Collection, își face propriile reguli. Așa se face că firmele de recuperări ajung să ceară dobânzi de două, poate chiar trei ori, sau mai mult, decât datoria inițială.

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!

Și zeci de români, dacă nu sute, au ajuns victimele societății lui Ovanesian care acționa nu doar în Constanța, ci și-a lărgit aria de acțiune în toată țara. De exemplu, pe rolul instanțelor din Reșița, un bărbat a dat în judecată Mars Collection, după ce au fost demarate operațiunile de executare pentru datorie, din 2009, pe care o avea la o companie de telefonie mobilă. Vorbim despre suma de 68,21 dolari, reprezentând plăți restante telefon, fiind obligat de Mars Collection să plătească și suma de 2531 lei, reprezentând penalități și cheltuieli de executare.

Au mai fost situații în care Mars Collection a executat un fost abonat al unei companii de telefonie mobilă, care era dator cu 242 de dolari. Ovanesian i-a cerut să-i plătească, după ce firma ei a cumpărat creanța de creditor, 12.000 de lei.

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!

 

Iată ce dezvăluia victima: „Prin 2003, o rudă a făcut un abonament la vechiul Connex, acum Vodafone. A plătit abonamentul câțiva ani, a trecut de perioada obligatorie de contract. Acum două zile, persoana a primit de la banca unde are cont un SMS care spunea ca s-a pus poprire pe cont. Se pare că exista o factura neplătită din 2003, în valoare de 200 lei, la Connex - Vodafone. Acum ei cer circa 130 de milioane vechi, firma Mars Collection din Constanța, recuperatorii.”

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!

În toți acești ani, 13, nu am primit nici o înștiințare, scrisoare/sms/la finanțe nu i-au spus nimeni nimic. Nu a primit citație, nu a primit nici o înștiințare pe care să o semneze de luare la cunoștință. E plecat și de câțiva ani din țară”, s-a plâns un „client” al Feliciei Ovanesian.

La un moment dat, se liniștiseră apele, firma dispăruse sau, cel puțin, nu mai era atât de implicată în recuperarea creanțelor, însă a revenit în forță de câțiva ani și, așa cum arătam și mai sus, anul trecut a cules roadele. Nu înțelegem cum, dat fiind faptul că Mars Collection nu a avut niciun angajat.

De la city manager, la șomer, avocat, recuperator și... candidat independent, că nimeni nu a vrut-o în niciun partid!

După ce a eșuat din poziția de administrator public al orașului, punând eșecul pe spinarea primarului Vergil Chițac, avocata Ovanesian, aspirant la fotoliul ocupat de fostul ei șef, și-a vărsat frustrarea eșecului pe Facebook, pe pagina ei, pe care o alimentează zilnic cu chestiunii pe care, deja, nimeni nu le prea mai bagă în seamă. Toate postările ei au legătură cu primăria și Vergil Chițac, Ionuț Rusu sau alții care au deranjat-o în primărie și nu au ridicat-o la adevărata ei valoare (?!). Și, ca să vedeți cât de meschin e omul acesta care vrea să ajungă primarul Constanței, luați și vă minunați! „Aceeași cămașă cu ciocănitori mici! Care-i pocnește la toate cusăturile! Aceiași blugi cu genunchi din pensia specială și salariul de primar, vreo 40 K, nu are bani de o cămașă pe măsura burții și de spălătorie sau fier de călcat! Șpăgile nu le socotesc!” La cine credeți că se referea?! Iată încă o dovadă a caracterului josnic de care dă dovadă!

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!

În continuare, Ovanesian scoate flăcări pe nas și împunge mai tare decât a făcut-o până acum, din disperarea de a prinde un loc în Consiliul Local. Nici măcar ea nu crede că va ajunge primar, noi cu atât mai mult! Ce vrăji mai face pentru a atrage câteva voturi? Când nu se leagă de silueta fostului șef, scotocește prin telefon și ajunge, sigur, întâmplător, fix la un mesaj din 2022, prin intermediul căruia își anunța demisia.

O doare-n cot pe Felicia Ovanesian de „sărmanii” Constanței!

Cu cât timpul până la alegeri se scurge, cu atât disperarea Feliciei Ovanesian crește! Inspirată, cel mai probabil, de Horia Constantinescu, care a făcut publice, recent, conversațiile pe care le-a avut cu primarul Chițac pe când era director în primărie, candidata independentă ne arată mesajul transmis lui Chițac și ne păcălește, de parcă noi ne-am fi născut ieri, că demisia a fost „determinată de faptul ca pe la spatele meu, care răspundeam de urbanism și cerusem ca certificatele de urbanism și autorizațiile de construire să se elibereze cronologic, Măndilă și Iordache, consilierii primarului, le obțineau, pentru preferații administrației, în 24 de ore! În timp ce «sărmanii» așteptau câte 6 luni! Le-am rupt cele 2 certificate! M-am întors din drum! Ca echipa mea îmi spunea ca avem proiecte în lucru și noi muncim pentru oraș, nu pentru Chițac! M-am întors și am lucrat ca astăzi să devină realitate parcul de la Gară și parcul Tăbăcărie și cel de la galeriile Soveja și toate celelalte!

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!

Și locurile de joacă și irigații și plante și mobilier și piețe… și mă mai ocupam și de asociațiile de proprietari și acolo am văzut oameni care prinseseră speranța ca se poate! Am stat până nu am mai putut, ca nu m-au mai lăsat să fac nimic! Din nou iertare pentru limbaj, puteam șterge, dar ar fi existat suspiciuni cu privire la ceea ce lipsește!”, a spus Ovanesian, cu rugămintea, către internauți, să-i distribuie marea dezvăluire, „că unii încă se încăpățânează să spună ca sunt coruptă!”. Nu de alta, dar orice vot anti Chițac i-ar fi ei benefic!

Și Constantinescu s-a săturat de Ovanesian!

Și, pentru că tot am amintit despre mesajele făcute publice de Constantinescu, ca o trecere în revistă, reamintim că și candidatul PSD la Primăria Constanța aruncă săgeți către Ovanesian. „Vreau să îi răspund și doamnei Ovanesian care mă atacă. I-am propus o campanie de implicare a tinerilor în mai multe domenii, arhitectură și urbanism, proiectare spații verzi, modernizare scoli. Au copiat treaba asta pentru că sunt lipsiți de imaginație. A fost de acord atunci, dar nu s-a întâmplat nimic"

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!

Am vrut structuri containerizate de toalete în toate parcurile constănțene. Firma de atunci care avea toaletele era a soțului doamnei Merlă. Ne aflam în pandemie și când ieșeai dintr-o astfel de toaletă nu aveai unde să te speli pe mâini“, a mai spus Constantinescu. „Am propus să dăm numele unor artere din Constanța ale unor personalități constănțene. I-am spus doamnei Ovanesian. Nu s-a întâmplat nimic. Mi se părea că trebuia să luăm în calcul schimbarea numelui străzilor și când a murit Draga Olteanu Matei. Nu s-a întâmplat nimic.“, a subliniat acesta.

Gogosile electorale ale Feliciei Ovanesian nu le mai inghite nimeni!

Ar mai fi multe de spus despre Felicia Ovanesian, dar nu merită să ne îndreptăm atenția asupra ei prea mult. Acestea fiind spuse, pentru cei care credeau că a plecat din primărie pentru a atrage atenția instituțiilor statului, în realitate, motivul... este cel de care ne-am convins ulterior. Și anume candidatura la primărie, deși, nu cu mult timp în urmă, chiar în studioul Replica, declara că „nu vreau în politică, nu vreau să candidez independent, e greu fără susținere, nu mă văd primar”. Vă lăsăm să trageți propriile concluzii despre cine este și ce a făcut Felicia Ovanesian! Să auzim de bine!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e absolventa de Taraba. Diploma de parcangioaica. Avocata plm - nici macar varza nu e.
0
0
Armeni hoti ca si makeedonii. Astia au distrus Constanta
1
3
Constanta votează Felivia Ovanesian candidat independent!
1
4
Chitac castiga, pe 2 Stelian Ion, restul nu ne intereseaza.....ne pjsam pe ei de corupti!
3
6
să-și țină și Ovanesian și Chițac mesajele pe whatsapp, ani de zile. Păi înseamnă că ei nu se haleau de la început. Acum, se șantajează public unul pe celălalt. Nici escrocul Mazăre nu proceda asa. Ce măscăreală de campanie în 2024!!! Așa candidați, asa progres. Dă-vă-n spume de hahalere. Și mai vreți să fiți și primari.
10
2
Constanta isi merita soarta! Pe derbedeul, interlopul si infractorul de Mazare l-ati ales ani de zile! Acum nici nu aveti pe cine alege!
8
0
mweee cwrvet obosit!!!
4
2
Ovanesian a furat impreuna cu chitac.
5
7
Nu gogosi. Lavash armenesc
5
3
Ne-a r*****a nu mai ștergeți mesajele chiar dacă vă place shaorma . La HC nu lăsați loc pt comentarii iar la alții nu știți cum să-i înfundați . Poate prindeți voi o halviță pe lângă nea Horea ca tare frică vă mai este de el
12
0
Pentru creduli este un candidat independent. In realitate nu este decat un iepuras de-al lui Chitat, menit sa mai traga cateva voturi de la USR.Nu mai tin astfel de vrajeli in 2024.....
8
5
ce multi misogini si homofobi in constanta :( vai de staua noastra
11
3
Azi am avut o activitate foarte frumoasa in Cernavodă am împărțit gogoși gonflabile la fraieri
8
0
Vovovotez Aaaamiralul! Tetetepup Bobosss
2
6
r*****a! Cu cat va plateste Chitac????
8
1
Horia, abtine-te. Aici suntem intre noi.
6
0
Voi sunteți sănătoși la cap? Gogoșile au mers întotdeauna în zilele de bâlci! Ce aveți mai oameni buni ? Va este bine cu amiralu' Chîțcĥițac?
8
2
Ati uitat cand facea combinatii cu Mazare? Jalnic !
12
2
Urat Destin. In toate felurile.
8
3
Ea centreaza, Ea da cu capul - ea comenteaza. Suntem bine.
8
3
Iubire, hai inapoi in Primarie.
3
5
Hotul striga "Hotii". Coruptia e ea. Votati-o, sa vedem cati sunteti.
7
3
Tre sa fii tare p r o s t sa dai o secunda pe minciunile asteia. Care arata la fel de bine ca ea.
7
2
gogosile nu mai sint, ca le-a mincat WC. cind a fost "pusa/aleasa", nu s-a stiut despre ea minic? sau a fost pusa ca avea experienta in smecherii? in tot cazul, romanii fac averi cu statul, nu a fost instare unul sa aduca banii de afara.
8
3
M-am lepadat de Ciolos! Felicia Ovanesian Primar!
9
10
Noi si mai mult o iubim, te votam cu totii Feliciule, esti singura care ne poate scapa de partide si interesele lor! Inchide-le robinetu!
8
17
Votam Felicia Ovanesian. Chiar merita,restul nu ne au convins
14
23
Stelian Ion urata atitudinea ta. Și la ordinea ai comandat articole denigratoare la adresa Feliciei, dovedești frustrare la adresa ei. Normal ca este cineva și iti este frica de ea.
15
19
Nu are nicio sansa sa fie primar, nu va mai agitati!
24
9
Articol comandat de Stelian Ion. Plătește peste tot sa o denigreze pe Felicia Ovanesian. Stelian ai niște consilieri incompetenți și muritori de foame.votam Ovanesian la primaria Constanței.
15
19
Votam Felivia Ovanesian candidat independent la primaria Constantei!
20
29
ÎI DOARE ÎN COT PE TOȚII psd, pnl DE ALEGĂTORI ei urmăresc să ajungă la ciolan ca să poată devora până la os cum pana mea toate instituțiile publice locale sânt conduse de mach1don1 când ăstea au un singur scop în viata aoa aoa aoa aoa, oare nu mai sânt e***c roman1 în Constanța?
32
0
Gogosile ingheata pe ei insuti. LoL
2
6
Ovarlesbian minte de ingheata chilotii pe ei
12
20
Oferă gogoși la p****i...
15
4

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515