REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.7° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
26.7° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Gorghiu: Aducerea unui fugar român din „afară“ costă cât salariul pe trei luni al unui magistrat

Gorghiu: Aducerea unui fugar român din „afară“ costă cât salariul pe trei luni al unui magistrat

A.F. 19 ianuarie 2024 | 23:41 1082

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Timiş, despre fenomenul fugarilor, că aducerea din Brazilia a două persoane a costat statul român 82.000 de lei, iar ca să-l aducă pe Baicu Cristian din Republica Dominicană, statul român a scos din buget 57.173 lei, în timp ce pentru un fugar din Costa Rica, 54.300 lei. Anul trecut, în 2023, statul român a cheltuit peste 10 milioane de lei ca să aducem în ţară persoanele urmărite internaţional, a mai spus Gorghiu.

Gorghiu: Aducerea unui fugar roman din „afara“ costa cat salariul pe trei luni al unui magistratfoto cu rol ilustrativ

”Lucrăm acum la foc continuu la combaterea fenomenului fugarilor, sunt acele persoane care se sustrag executării pedepselor în România şi sigur că sunt o moştenire grea, cu care nu ne mândrim dar pe care va trebui să o rezolvăm. Ministerul Justiţiei, zilele trecute a iniţiat un proiect legislativ care este deja în dezbatere publică, prin care fugarul trebuie să suporte costurile aducerii sale sale însă în ţară, pentru că justiţia în România trebuie să fie înfăptuită până la capăt. Ca specialişti ai dreptului, vă invit să vă uitaţi peste acest proiect, să sesizaţi vă rog dacă credeţi că trebuie făcute îmbunătăţiri”, a spus Gorghiu.

”Anul trecut, în 2023, statul român a cheltuit peste 10 milioane de lei ca să aducem în ţară persoanele urmărite internaţional. Faceţi socoteala şi vă daţi seama cam cât înseamnă acest impact şi o să vă dau doar 3 cazuri ca să realizaţi care ar fi cheltuiala statului român cu unele dintre cele mai scumpe misiuni pe care le-am realizat, cu cheltuieli suportate de stat. De exemplu, am adus din Brazilia, 2 persoane, doi fugari şi doar faptul că a trebuit să-i aducem înapoi să-i băgăm în sistem sistemul penitenciar românesc, ca să îşi execute pedeapsa, ne-a costat 82.000 de lei”, a afirmat Gorghiu. Ea a dat alt exemplu, cu un fugar din Republica Dominicană.

”Ca să-l aducem pe Baicu Cristian, statul român a scos din buget 57.173 lei şi am mai adus un alt fugar (..) pe care îl cheamă Mitroi Octavian din Costa Rica 54.300 lei. ”De aceea vă rog să sprijiniţi adoptarea unei legislaţii sănătoase şi dacă aveţi propuneri de îmbunătăţire vă rog să le faceţi, pentru că problema aceasta trebuie rezolvată de statul român şi mă bazez pe suportul dumneavoastră”, a completat Gorghiu, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In acest site toți hoții sunt denumiți oameni de afaceri
4
0
Pai daca parlamentul Romaniei este plin de infractori bineintzeles ca ashtia au dat legi foarte blande pentru mari hotzi din tzara asta,nu este de ajuns ca fugari sa plateasca doar pretzul platit de statul Roman pentru aducerea lor in tzara ci sa plateasca de trei ori mai mult,sa nu beneficieze de eliberare inainte de executarea pedepsei integral si sa fie pedepsitzi si pentru trecerea ilegala a frontierei acolo unde este cazul,in orice stat normal sa dadeau legile astea dupa ce reushea unu maxim doi infractori cu "greutate"sa fuga din tzara altfel statul era un slab,vulnerabil in fatza infractorilor,cum este Romania acum.
4
0
bogdan olteanu, nu te-a bagat la cheltuiala! sau a fost invers?
0
4
Un glonte este mai ieftin, avem atatia agenti ai serviciilor in strainatate, pune-i la treaba.
11
0
Simplă e ca nu trebuie să cheltui bani dacă nu i ai lăsa să fugă. Dar din 10 fugari se aduc înapoi 7,restul sunt ăia barosani ce nu vor fi aduși pentru că ar începe să vorbească și asta ar fi nasol.
8
1
sa-l aduceti pe strutzu in tara !!! Problema e ca nu se vrea !!!
10
1

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212