REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.7° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
26.7° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Gorghiu: „Sfaturile“ date de ÎPS Teodosie unei femei abuzate - lipsă de empatie şi respect

Gorghiu: „Sfaturile“ date de ÎPS Teodosie unei femei abuzate - lipsă de empatie şi respect

A.F. 24 iunie 2024 | 19:14 613

"Sfaturile" ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soţul o abuzează psihologic, reprezintă "o dovadă crasă" de lipsă de respect şi de empatie pentru victimele violenţei de orice tip, dar mai ales domestice, a afirmat luni ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Gorghiu: „Sfaturile“ date de iPS Teodosie unei femei abuzate - lipsa de empatie si respectAlina Gorghiu

"Realitatea înfricoşătoare este următoarea: potrivit unui comunicat al Poliţiei Române din această duminică, în primele 5 luni ale acestui an poliţiştii au intervenit la 49.014 cazuri de violenţă domestică. În aceeaşi perioadă, instanţele judecătoreşti au emis 4.996 de ordine de protecţie. Numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut în 2024 faţă de anul trecut. Pentru mine, pentru Ministerul Justiţiei, combaterea violenţei este o prioritate. Acesta este motivul pentru care am venit cu iniţiativa Ordinului de protecţie extins (care va intra în vigoare la finalul lunii august) sau cu voucherele acordate rapid, în limita a 16.500 lei, pentru nevoile imediate ale victimelor infracţiunilor", a scris Gorghiu pe Facebook.

În opinia sa, este "ruşinos" că o persoană publică cu credibilitate pentru enoriaşii români face astfel de afirmaţii, iar acest "derapaj inacceptabil" nu trebuie trecut sub tăcere.

Presa a relatat că Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a sfătuit o femeie, într-o emisiune la Radio Dobrogea, că trebuie să îşi "ducă crucea", fiindcă a primit "taina cununiei", după ce aceasta a relatat că este abuzată de soţ. Teodosie a spus că femeia trebuie să se roage ca Dumnezeu "să-i suplinească" bărbatului empatia, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tu ai avut respect fata de bogdan olteanu?
1
0
Multă lume se îndepărtează de credință Sânt multe femei care au uitat de tradiție cum au bani îi cheltuie in moluri coafor șprițuri fine țigări haine scumpe etc Bărbații pierd timpul în baruri și păcănele Sânt mulți copii care numai primesc educație că nu au de unde Fenomenul droguri e la tot pasul educația copiilor numai este ca pe timpul comuniștilor Familiile se distrug mai repede comportamentul în multe case trece de multe limite multe in fața copiilor Credința trebuie să unească oameni dar e pe cale de dispariție în multe locuri
7
1
Are dreptate Teodosie...SUGĂTOARELE din Cernavodă trebuie sa sugă până la sfârșitul vieții...au vrut cu pești...cu peștii sa rămână.
2
3
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ---> use.my/arctrum
0
3
m***e nu mai e sanatos ... Nici credulii mangliti de el, caratori de cruce. Iisus a spus cu totul altceva, in nici un caz sa cari o povara ca prostul. Dimpotriva.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510