REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.1° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.1° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Gorghiu: România, singura ţară din UE care a semnat cu Japonia o Declaraţie de cooperare în domeniul Justiţiei

Gorghiu: România, singura ţară din UE care a semnat cu Japonia o Declaraţie de cooperare în domeniul Justiţiei

Victor ROTARU 22 februarie 2024 | 10:08 958

Ministrul Alina Gorghiu a anunţat, joi, că a semnat o Declaraţie de cooperare în domeniul Justiţiei cu Japonia, România fiind singura ţară din Uniunea Europeană care a parafat un astfel de document.

Gorghiu: Romania, singura tara din UE care a semnat cu Japonia o Declaratie de cooperare in domeniul JustitieiAlina Gorghiu

"Suntem parteneri strategici cu Japonia şi acţionăm în consecinţă. România este singura ţară din Uniunea Europeană care a semnat cu Japonia o Declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei. Şi a 11-a din lume. Am semnat ieri (miercuri - n.r.) acest document, alături de omologul nipon, Ryuji Koizumi. Este şi prima declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei între România şi Japonia, după stabilirea Parteneriatului strategic între ţările noastre", a scris Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului, care efectuează o vizită la Tokyo, această cooperare va ajuta la elaborarea unei strategii naţionale pentru prevenirea recidivei.

"Este un moment deosebit. Mai ales pentru că această cooperare va ajuta la elaborarea unei Strategii Naţionale pentru Prevenirea Recidivei. De 16 ani, rata recidivei e în scădere. Însă avem nevoie de experienţa japoneză în domeniul acţiunii comunitare. Această declaraţie înseamnă o colaborare mai strânsă între sistemele noastre penitenciare şi de probaţiune. Cu ocazia întâlnirii de la Tokyo, am mulţumit părţii nipone pentru susţinerea arătată României în procesul de aderare la OCDE, un obiectiv strategic pentru ţara noastră", a transmis ministrul Justiţiei

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stimata duduie a ministerului justitiei sunteti la curent cu isprava accidentului din vara cu doi tineri decedati .Ati urmarit ce fac cei de la tribunalul din Mangalia ??? Judecatoare ca mesteca guma si bataie de joc pt niste parinti care sunt asa indurerati /Ce faceti ? nu aveti timp sa urmariti procesele grele si ff importante ? Am impresia ca la Mangalia suntem in alta tara ,alte legi .Cum e posibil ??
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620