Gospodăriile din Bulgaria, Estonia, Lituania şi România, singurele din UE care au alocat cei mai mulţi bani pentru alimente
Gospodăriile din Bulgaria, Estonia, Lituania şi România, singurele din UE care au alocat cei mai mulţi bani pentru alimente
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCea mai mare parte (aproape un sfert) din cheltuielile gospodăriilor din Uniunea Europeană au fost alocate în 2016 pentru "locuinţă, aprovizionare cu apă, electricitate şi gaze", singurele excepţii fiind Bulgaria, Estonia, Lituania şi România, care au alocat cel mai mult pentru "alimente", relevă datele publicate marţi de Oficiul european de statistică (Eurostat), scrie Agerpres.
La nivelul UE, 13% din cheltuielile gospodăriilor au fost alocate în 2016 pentru "transport", 12% pentru "alimente" şi câte 9% pentru "restaurante şi hoteluri" şi "recreere şi cultură".
În schimb, gospodăriile din Cipru şi Malta au alocat cel mai mult pentru "restaurante şi hoteluri".
În cazul României, au fost alocate 21,9% din cheltuielile gospodăriilor pentru "locuinţă, aprovizionare cu apă, electricitate, gaz şi alţi combustibili", 27,9% pentru "alimente şi băuturi nealcoolice", 11,2% pentru "transport", 6% pentru "sănătate", 5,8% pentru "recreere şi cultură", 5,7% pentru "băuturi alcoolice şi tutun", 4,6% pentru "mobilă şi echipamente electrocasnice", 4,1% pentru "comunicaţii", 3,6% pentru "îmbrăcăminte şi încălţăminte" şi 2,1% pentru "educaţie".
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News