REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Gospodinele au început să-și vândă cârnații pe internet, în lipsa banilor

Gospodinele au început să-și vândă cârnații pe internet, în lipsa banilor

Ana Maria Lipan 20 decembrie 2022 | 00:00 1462

Popularizarea ofertelor tentante, cu bunătăți tradiționale preparate acasă, și comercializate apoi pe rețelele de socializare pot reprezenta un adevărat pericol pentru consumatori. Deși susținerea micilor producători trebuie încurajată, în multe cazuri, nerespectarea normelor de comercializare pot avea consecințe grave pentru sănătate. 

În această perioadă, zeci de postări cu anunțuri de vânzare a produselor tradiționale preparate în casă au împânzit mediul online. Mulți sunt tentați de naturalețea și calitatea compoziției, mizând pe faptul că majoritatea preparatelor sunt produse gătite în casă, dobândind astfel un farmec aparte față de alimentele din marile magazine.

Totuși modul în care acestea sunt puse în vânzare nu oferă informații clare cu privire la specificațiile produsului, și achiziționarea lor de la persoane neavizate îi lasă pe clienți vulnerabili în cazul producerii unui eveniment nefericit, în lipsa unui bon ce atestă achiziția, neputându-se înainta reclamații către Protecția Consumatorilor. 

Din ce în ce mai multe anunțuri de vânzare a preparatelor tradiționale din carne apar pe rețelele de socializare. Cu toate că acestea invocă un sentiment nostalgic, amintind de masa de sărbători pregătită de mame și bunici în copilărie, este prezent și un risc real la adresa sănătății consumatorilor. Posibilitatea nerespectării normelor de producție, depozitare și comercializare poate duce la consecințe grave. Deși inițiativele micilor producători nu trebuie descurajate, pentru a conferi siguranță clienților trebuie îndeplinite o serie de proceduri legale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cunosc o doamna de la care de peste doua decenii cumpar cozonaci si alte produse traditionale.Insa de la persoane fizice straine nu as cumpara. In fiecare an de sarbatori numarul maidanezilor scade.Care sa fie cauza.
1
0
Trichineloză la toată lumea cu drag!
3
2
SUNT CURIOS CUM GESTIONEAZA ANAF INCASARILE ASTEA SI CUM OPC VA CONTROLA CALITATEA PRODUSELOR SI IN CE CONDITII AU FOST PRODUSE . DUPA SARBATORI , AR FI BINE CA FIECARE SA-SI FACA ANALIZELE . CRED CA VA FI DEZASTRU .
6
5

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436