REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
11.7° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Grădinița din Piața Ovidiu, al cărei tavan s-a prăbușit, din senin, rămâne închisă! Video

Grădinița din Piața Ovidiu, al cărei tavan s-a prăbușit, din senin, rămâne închisă! Video

Georgiana BOGLEA 21 iunie 2024 | 00:00 1306

Grădinița nr. 16 din orașul Constanța, situată pe strada C.A Rosetti (Casa Alleon), la limita dintre cartierul grecesc şi cartierul evreiesc al oraşului, este închisă de când s-a prăbușit tavanul, la finele anului 2021. Și nu se preconizează ca, în viitorul apropiat, sau măcar în toamnă, unitatea de învățământ să-și redeschidă porțile. Asta nu înseamnă că e neglijată de autoritățile locale, iar părinții din zonă care au copii de vârsta grădiniței vor avea, curând, vești.

Gradinita din Piata Ovidiu, al carei tavan s-a prabusit, din senin, ramane inchisa! VideoGrădinița nr. 16

Clădirea în care, cândva, funcționa Grădinița nr. 16 din Constanța este, probabil, una dintre cele mai vechi din Constanța. Imobilul a fost construit între anii 1881-1883 pe un teren deținut de francezul I.G.A. Alleon, care a fost ridicat lângă o casă de o mărime impresionantă. Construcția este făcută pe două niveluri, adică demisol și parter, cu piatră fățuită pe fațade și e realizată în stil neoclasic, apropiat de construcțiile din Grecia. A fost păstrat până și gardul de piatră al clădirii, care avea și componente de feronerie, dar care au dispărut. O particularitate a acestei clădiri este faptul că la construcția acesteia a fost folosită piatră din zidurile Cetății Tomis.

Gradinita din Piata Ovidiu, al carei tavan s-a prabusit, din senin, ramane inchisa! VideoGrădinița nr. 16

În această clădire impresionantă a funcționat, până de curând, Grădinița nr. 16, care a funcționat până în anul 2021, atunci când tavanul s-a prăbușit. Din fericire, nimeni nu a fost rănit din cauza acestui eveniment neplăcut.

Grădinița nr 16 din Constanța aparține de Colegiul Național Mihai Eminescu, iar până când situația se va rezolva, toți preșcolarii care ar trebui să învețe la Grădinița nr. 16 au fost mutați la Grădinița Roboțel, acolo unde sunt în siguranță.

Totuși întrebarea este ce se va întâmpla cu imobilul, când își va redeschide porțile? Deși au trecut mai bine de doi ani de când a avut loc nefericitul eveniment, nu se vede nicio mișcare legată de renovarea edificiului. Aceasta se degradează mai mult pe zi ce trece și există riscul ca să nu mai poată fi salvată dacă nu se acționează curând.

Gradinita din Piata Ovidiu, al carei tavan s-a prabusit, din senin, ramane inchisa! Video

 

Reprezentanții primăriei ne-au transmis că „demararea lucrărilor întârzie din cauza faptului că s-au întârziat avizele de la Comisia de Cultură și relocarea unor chiriași care locuiau la subsolul clădirii. În acest moment, se lucrează la documentația tehnică și se dorește renovarea cât mai rapidă a clădirii.

Gradinita din Piata Ovidiu, al carei tavan s-a prabusit, din senin, ramane inchisa! VideoGrădinița nr. 16

Cât timp va dura procedura, nu știm! Cert este că, din toamnă, copiii care locuiesc în zonă nu vor reveni în imobilul cu pricina și, cel mai probabil, vor continua să studieze tot la Roboțel.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu face nici o verificare sau expertiza si nu repara nimic in tara cu cel mai mare risc sesimic din europa ptr ca legislatia nu prevede asta atat aproape toata populatia cat si toate parlamentele si guvernele ignora problema cu o inconstienta criminala care se va vedea la primul cutremur mare ca in turcia de ce nu s-a reparat tavanul si expertizat cladirea in 3 ani ? la acvariu care e inchis in plin sezon s-a intamplat acelasi lucru tot cu mult timp in urma si nimeni nu a facut nimic nici pana azi
1
0
inscrieti-l pe primar la gradnita aia.
6
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515