REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Graviola, fructul cu proprietăți anticancer

Graviola, fructul cu proprietăți anticancer

Replica API 8 august 2020 | 00:00 1140

Poate că nu ai auzit până acum de graviola, dar iată că acest fruct exotic, care provine din pădurile tropicale ale Africii, Americii de Sud și din Sud-estul Asiei are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți despre care se spune că ar lupta împotriva cancerului.

Graviola și cancerul

Nu există dovezi științifice care să arate că fructul graviola (Annona muricata) funcționează că un leac pentru cancer. Oamenii din anumite țări din Africa și din America de Sud au folosit scoarță, frunzele, rădăcina și fructele de graviola pentru a trata infecțiile cu virusuri și paraziți, reumatismul, artrită, depresia și alte boli. Oamenii de știință știu deja, din cercetări, că anumite extracte din graviola pot ajută la tratarea acestor boli.

În studiile efectuate în laborator, extractele de graviola pot ucide anumite tipuri de celule canceroase (în special, acelea din cancerul de ficat și din cancerul mamar), care sunt rezistente la anumite medicamente din cadrul chimioterapiei. Dar oamenii de știință atrag atenția că nu există niciun fel de studii făcute pe oameni, așa că nu știm dacă graviola funcționează sau nu că un tratament pentru cancer.

Ce beneficii are graviola

1. Lupta împotriva anumitor forme de cancer

După cum subliniază specialiștii din domeniu, nu s-au efectuat studii directe pe oameni, însă s-a descoperit că extractele de graviola ucid anumite tipuri de celule canceroase, îndeosebi pe cele din cancerul la san și pe cele din cancerul la ficat. În cadrul unui studiu indian efectuat pe mai multe tipuri de celule, frunzele de graviola au dovedit Inhibarea dezvoltării celulelor canceroase în proporție de 80%. Astfel, acetogeninele din graviola inhibă anumiți compuși din celulele canceroase. De asemenea, extractul de graviola a inhibat supraviețuirea și metabolismul celulelor pancreatice canceroase, iar asta indică un potențial succes în ceea ce privește cancerul de pancreas. Modul în care funcționează aceste substanțe numite acetogenine este unic: ele distrug selectiv celulele canceroase, fără să le afecteze pe cele sănătoase.

2. Îmbunătățește sănătatea ochilor

Graviola abuda în antioxidanți. Aceștia, în special vitaminele C și E, zincul și betacarotenul scad riscul bolilor de ochi. De asemenea, antioxidanții reduc stresul oxidativ, care poate cauza cataractă și degenerescență maculară legată de vârstă.

3. Lupta cu inflamația din corp

Cercetările din America de Sud și din zonele tropicale ale Africii s-au concentrat îndeosebi pe proprietățile antiinflamatoare ale rădăcinii, frunzelor și scoarței copacului de graviola. Capacitatea de a trata inflamația din organism este foarte bună în cazul copacului graviola, iar remediile pot fi folosite pentru ameliorarea artritei. Pe lângă efectul antiinflamator, graviola este de asemenea cunoscut pentru efectele sale analgezice.

4. Ajută în tratamentul pentru diabet

Potrivit unui studiu nigerian, graviola posedă proprietăți anti-diabetice. Cele două grupuri de șoareci de laborator testate în cadrul studiului aveau o diferența semnificativă în ceea ce privește concentrațiile de glucoză în sânge, iar grupul tratat cu graviola a avut concentrații mai mici comparativ cu celălalt. În plus, s-a descoperit că extractele de frunze de graviola inhibă (și chiar previn) stresul oxidativ hepatic în rândul pacienților cu diabet.

5. Stimulează sistemul imunitar

Un studiu coreean arată că consumul de graviola poate stimula imunitatea. Acest lucru poate fi atribuit compusilor bioactivi din fructul de graviola. S-a descoperit că extractele din frunze de graviola (luate pe cale orală) reduc edemul de la nivelul picioarelor șoarecilor de laborator, lucru care este, de obicei, cauzat de un sistem imunitar slab. Studiul concluzionează că extractul de frunze de graviola are potențialul de a stimula imunitatea și, prin urmare, poate fi folosit în tratamentul pacienților imunocompromisi, adică acei pacienți pacienții al căror răspuns imun este redus sau chiar a dispărut. Fructul graviola poate face parte din dietă, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

S-a constatat că sucul fructului de graviola oferă mai mulți micronutrienti decât pulpă acestuia. Dar pulpă are mai multă vitamina A decât sucul. De asemenea, graviola este bogat în vitamina C care întărește și stimulează sistemul imunitar. Betacarotenul, precursorul vitaminei A, contribuie și el la îmbunătățirea imunității.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016