REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Grecia: Reprezentanţii din turism se aşteaptă la revenirea industriei în acest an

Grecia: Reprezentanţii din turism se aşteaptă la revenirea industriei în acest an

Replica API 17 mai 2021 | 00:00 762

Preşedintele Confederaţiei Elene de Turism (SETE), Yannis Retsos, a manifestat vineri un "optimism temperat" cu privire la revenirea industriei în acest an, după pagubele provocate de pandemia de COVID-19, prognozând că veniturile vor ajunge la 40% din nivelul record înregistrat în 2019, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Grecia, ţară în care turismul este responsabil pentru aproximativ 20% din PIB, urmează să lanseze sâmbătă, în mod oficial, sezonul turistic.

În 2020, Grecia a cunoscut cel mai slab sezon turistic din ultimele decenii, cu doar şapte milioane de turişti şi venituri de patru miliarde de euro, în scădere semnificativă faţă de recordul de 33 de milioane de vizitatori şi venituri de 18 miliarde de euro în 2019. În aceste condiţii, PIB-ul Greciei a suferit o contracţie de 8% anul trecut.

"Prognozele au fost întotdeauna riscante în domeniul turismului şi acest lucru este cu atât mai valabil acum, în pandemie", a declarat Yannis Retsos, la un forum economic organizat la Atena, atunci când a fost rugat să facă o prognoză pentru acest an. "Dacă vom avea revenirea pe care o sperăm în a doua jumătate a anului, ne puteam aştepta la venituri cuprinse între 40 şi 50% din cele înregistrate în 2019", a spus Retsos, adăugând că 40% este cel mai realist scenariu.

Începând de vineri, Grecia a ridicat restricţiile şi a redeschis muzeele şi faimoasele bijuterii arheologice, inclusiv vechea Acropolă din Atena. Aceasta după ce, la începutul acestei luni, Grecia a redeschis restaurantele după o pauză de şase luni.

Turiştii străini vor putea să viziteze Grecia cu condiţia să fie vaccinaţi sau să prezinte un rezultat negativ la un test COVID-19.

Prezent la aceeaşi conferinţă, ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a afirmat că Germania, una dintre principalele pieţe pentru turismul elen, a ridicat carantina pentru cei care se întorc din Grecia.

Anterior, o sursă din Guvernul german a declarat pentru Reuters că Executivul de la Berlin a aprobat planuri pentru a permite celor care sunt complet vaccinaţi, şi-au revenit din boală sau au un test negativ să intre în Germania fără a sta în carantină.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677