REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
28.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Greta Gerwig ar putea regiza un film în cadrul francizei ''Cronicile din Narnia''

Greta Gerwig ar putea regiza un film în cadrul francizei ''Cronicile din Narnia''

A.F. 5 iulie 2023 | 00:00 230

Cineasta Greta Gerwig, al cărei film "Barbie" va fi lansat în curând în circuitul cinematografic, ar putea regiza pentru Netflix un lungmetraj inspirat din romanele din seria "Cronicile din Narnia", au declarat mai multe surse pentru publicaţia americană The Hollywood Reporter.

Greta Gerwig ar putea regiza un film in cadrul francizei ''Cronicile din Narnia''Greta Gerwig

Deşi niciun anunţ oficial nu a fost făcut deocamdată, la Hollywood se vorbeşte de multă vreme că Greta Gerwig, care a colaborat cu Netflix la filmul "White Noise" regizat de Noah Baumbag, ar putea regiza un lungmetraj în cadrul francizei "Cronicile din Narnia". Într-un articol despre ambiţiile hollywoodiene tot mai mari ale grupului Mattel, revista The New Yorker a dezvăluit că Greta Gerwig ar fi semnat un contract pentru a regiza două filme inspirate din romanele scrise de C.S. Lewis.

Netflix nu a răspuns deocamdată solicitărilor primite de la jurnalişti pentru a face declaraţii pe această temă.

În 2018, Netflix a anunţat că a achiziţionat drepturile de adaptare pentru cinematografe şi televiziune a celor şapte romane din seria "Cronicile din Narnia". După achiziţia din 2018, platforma de streaming americană nu a anunţat încă niciun proiect care să vizeze aceste adaptări.

Reprezentanţii Netflix vorbesc însă de multă vreme despre ambiţiile acestei platforme în domeniul francizelor şi a finalizat mai multe achiziţii pentru a susţine aceste eforturi, cumpărând inclusiv Roald Dahl Story Company. Netflix a lansat deja un musical bazat pe cartea pentru copii "Matilda" a scriitorului Roald Dahl, în timp ce regizorul Wes Anderson a finalizat de curând o adaptare a unei nuvele a aceluiaşi scriitor - "The Wonderful Story of Henry Sugar".

În ceea ce o priveşte pe Greta Gerwig, proiectul "Cronicile din Narnia" continuă traiectoria ei spre filmele realizate cu bugete mari şi confirmă predilecţia sa pentru adaptări. După filmul care i-a confirmat talentul de regizoare, "Lady Bird", care a primit cinci nominalizări la premiile Oscar (inclusiv pentru regie şi pentru scenariu original), Greta Gerwig a adaptat pentru Sony romanul "Little Women" al scriitoarei Louisa May Alcot, înainte să regizeze filmul "Barbie", cu Margot Robbie şi Ryan Gosling în rolurile principale.

Lungmetrajul "Barbie" va fi lansat în curând în America de Nord şi, potrivit estimărilor, ar putea să obţină încasări de aproximativ 80 de milioane de dolari în weekendul său de debut.

Înainte ca Netflix să achiziţioneze drepturile de ecranizare a seriei literare "Cronicile din Narnia", Disney a adaptat pentru marile ecrane primele două romane din această franciză, "The Lion, the Witch and the Wardrobe" (în 2005) şi "Prince Caspian" (în 2008), iar studioul Fox a lansat un film bazat pe cel de-al treilea roman din serie, "The Voyage of the Dawn Treader", în 2010, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768