REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 9 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6877
17.4° Constanța Miercuri, 9 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6877
 

Greta Thunberg lansează o campanie alături de UNICEF pentru protejarea copiilor împotriva pandemiei de COVID-19

Greta Thunberg lansează o campanie alături de UNICEF pentru protejarea copiilor împotriva pandemiei de COVID-19

Replica API 1 mai 2020 | 00:00 721

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg s-a alăturat Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a lansa o campanie menită să protejeze copiii împotriva pandemiei de COVID-19, prin achiziţionarea de săpun, măşti şi mănuşi, a anunţat joi agenţia ONU într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Greta Thunberg

Greta Thunberg a decis, prin intermediul fundaţiei sale, să doneze UNICEF suma de 100.000 de dolari care i-a fost recent oferită de ONG-ul danez Human Act. ONG-ul a donat, de asemenea, 100.000 de dolari pentru a se alătura iniţiativei UNICEF, se arată în comunicat.

"La fel ca şi criza climatică, pandemia de coronavirus este o criză pentru drepturile copilului", a afirmat Thunberg, 17 ani, citată în comunicat.

"Ea va afecta toţi copiii, acum şi pe termen lung, însă grupurile vulnerabile vor fi cele mai expuse", a mai spus adolescenta suedeză.

"Cer întregii lumi să reacţioneze şi să mi se alăture pentru susţinerea activităţii vitale a UNICEF, pentru a salva vieţile copiilor, pentru a le proteja sănătatea şi pentru a-şi continua educaţia", a adăugat ea.

Copiii vor fi grav afectaţi de lipsa de alimente, de sistemele de sănătate suprasolicitate, de violenţă şi de lipsa accesului la educaţie ca urmare a pandemiei de COVID-19, a subliniat Greta Thunberg.

Sumele strânse în cadrul campaniei vor fi folosite pentru le oferi copiilor săpun, măşti, mănuşi şi materiale sanitare, a precizat UNICEF.

Greta Thunberg a afirmat, la sfârşitul lunii martie, că s-a aflat în autoizolare timp de câteva săptămâni în urma suspiciunilor că ar putea fi infectată cu noul coronavirus, după ce a prezentat mai multe simptome în urma unei călătorii în Europa centrală.

Adolescenta suedeză a iniţiat în septembrie 2018 o grevă şcolară în faţa parlamentului de la Stockholm pentru a cere măsuri împotriva schimbărilor climatice. Acţiunea sa a inspirat o mişcare globală ce a propulsat-o în atenţia liderilor lumii, Greta fiind chiar propusă de către doi parlamentari suedezi la Premiul Nobel pentru Pace.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817