REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Grevă generală în spitalele. Lider SANITAS: Suntem epuizaţi de muncă

Grevă generală în spitalele. Lider SANITAS: Suntem epuizaţi de muncă

Mirela PASCAL 7 ianuarie 2024 | 00:00 1350

Angajații din sănătate vor face grevă, în februarie, ei reclamând, pe de o parte, faptul că salariile lor au rămas printre cele mai mici din România iar, pe de altă parte, lipsa acută de personal din spitale.

Greva generala in spitalele. Lider SANITAS: Suntem epuizati de muncaGrevă generală în spitalele

”Vom organiza un protest în februarie, nu în ianuarie, termenul de 18 ianuarie este pentru a lua suficiente semnături pentru a nu fi declarată ilegală, această grevă. Momentan ne ocupă de organizarea ei, iar la 1 februarie sau la începutul lui februarie acea grevă cu siguranţă se va derula. Noi, de aproximativ doi ani de zile şi de mai mult am tot atras atenţia că nu este ok ce se întâmplă în sistemul de sănătate, salariile au rămas printre cele mai mici din România. Un asistent medical are salariul aproape de salariul minim pe economie, media este între 3000 şi 4000 de lei, iar această blocare a posturilor a dus la epuizare. În aceste zile de când a început acest an noi suntem epuizaţi de muncă, în timp ce alţi bugetari nici nu s-au întors din vacanţe. Camerele de gardă sunt pline, secţiile sunt pline şi noi nu avem personal”, a declarat sâmbătă preşedintele filialei SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, într-o intervenţie telefonică la un post TV, relatează News.ro. Acesta a reclamat şi lipsa de personal din sistem, arătând că este nevoie de peste 30.000 de noi angajaţi în sănătate.

Greva generala in spitalele. Lider SANITAS: Suntem epuizati de munca

El a arătat că liderii celor două partide aflate la guvernare au promis, anul trecut, că vor debloca jumătate din acest necesar, însă cele 15.000 de posturi nu au fost scoase la concurs. Întrebat cine este de vin pentru situaţia din sistemul sanitar, Huşanu a răspuns: "Noi am avut asigurări de la Guvernul României că salariile vor creşte şi posturile vor fi deblocate. Acum, că dă vina domnul Rafila pe domnul Boloş şi invers, nu este problema noastră, problema noastră este că sănătatea moare, sistemul de sănătate este în colaps, or noi nu putem să fim spectatori la aşa ceva”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Demisia și lucrați în privat.
3
0
Demisia și lucrați în privat.
3
0
Avand in vedere lipsa de empatie a acestor cadre medicale si lipsa de profesionalism in raport cu actualele salarii pe care le primesc acesti bugetari din sistemul medical, este culmea tupeului aceasta greva. REFORMA asta e cuvantul care trebuie sa intre urgent in sistemul medical. La Constanta sa Va Fereasca cel de Sus sa aveti nevoie de urgenta sau spitalizare. Marea majoritate a cadrelor sunt efectiv niste oameni fara empatie in spitalul Mare.
2
1
Demisia și lucrați în privat.
2
0
Nu Pop....as vrea ca lumea sa isi plateasca asigurarea medicala....nu sa aleaga spaga. Pentru ca oamenii prefera sa dea spaga in locul asigurarii medicale.Pentru ca spaga o dai doar cand esti bolnav , pe cand asigurarea se plateste tot timpul. Pentru ca nu e normal ca unii sa plateasca de 2 sau 3 ori asigurarea iar alti , buni de munca si cu gura mare...nu platesc niciodata. Sigur....multi vorbesc din pozitia omului sanatos si dispretuiesc cadrele medicale , cer sange , razbunare, pedepse , nu solutii.....pana cand ajung pacienti....dar e deja tarziu.Atunci vor suporta consecintele dezastrului din sanatate.Un sistem capusat de clasa politica...care numeste manageri fara pregatire,fara legatura cu sanatatea. ...dar cu mari legaturi cu coruptia politica.
4
0
tara noastra e plina de speciali... in magistratura,sanatate, armata,pompieri, functionari publici... toti se plang de salarii mici, insa daca te informezi,ramai mut de salariile,sporurile nesimtite, pensii speciale, prime , concedii umflate, smad... e mic salariul in sanatate, de aceea este spaga 15000 euro pt un post de asistenta semianalfabeta cu liceu la seral,care abia stie alfabetul, dar ii zbarnaie degetele pe facebuciuc in timpul muncii? Cum e cu săaga zilnica,neimpozabila ,care depaseste salariul? Dar nesimtirea,incompetenta crasa din sistem? Demisia si lucrati in privat !
3
1
Pt Popescu Ion - ce ai vrea , sa lase conlocuitorii fara acces la sistemul medical???
1
0
Și ce vrei să nu aibă pauză de masă? Și nici cafea? Doar să vă slugareasca non stop. Hai marș !!!
2
5
dreptate in totalitate sunt mult prea putini si salariile sunt mici la inflatia asta de 2 ani care ne-a capiat pe toti, continua si se asteapta o crestere datorita taxelor suplimentare de la 1 ianuarie; foarte bine ca fac greva in occident grevele se tin lant la noi auzi destul de rar de una si noi avem inflatia mult mai mare ca in tot vestul europei de 2 ani
2
5
Dacă sunteți epuizați, veniți să lucrați în privat. Dar atenție că în privat sunt salarii mai mici decât ale voastre.
7
3
Spitalul județean o infecție pleci cu o boală te întorci cu trei dacă te întorci Trebuie să ai cașcaval la buzunar altfel ești primit ca un gunoi Statul trebuia să lase cotizațiile la oameni pe un card de sănăt**e cu banii adunați mergeai la stat sau privat Dispărea șpaga
11
1
Și dacă măresc salariile tot cu ochii pe șpagă Nu le dai lovele te lasă baltă Camere de supraveghere în saloane din spital și după mărire de salariu
11
1
Numai 4 milioane de romani platesc asigurare medicala dar de tratat, sunt tratati toti pacientii cqre ajung in urgenta....cu sau fara asigurare Cei care se plang ca dau spaga , haterii , cei violenti fizic si in limbaj , cei care merg la spital ca sa se lupte cu cadrele medicale , nu cu boala , de regula, nu sunt nici asigurati medical. Dar se pot duce in privat daca nu sunt multumiti de sistemul medical de stat si pot reclama la parchet, daca li se cere spaga.
8
5
Medicii si asistentele isi vor gasi mereu timp de pauze de masa si cafele, uneori chiar in saloanele cu bolnavi! Hai sikktir!
9
4
E obositor tata de aia nu mai găsești pe nimeni după ora 23 pe holurile spitalului și dacă le cauți și le deranjezi de la somn, filme ai pus-o nu mai scapi de gura lor
12
2
r*****a din articolul publicat nu se intelege bine.In Spitalul judetean Constanta medicii si in general cadrele medicale cand sunt epuizati?Inainte sa intinda laba la spaga sau dupa ce au luat-o in drumul de la mana pana la geanta?Va rog precizati.
12
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016