REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° ConstanÈ›a Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
32.4° ConstanÈ›a Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Grevă iminentă în sănătate! Ministrul Rafila a intervenit în scandal

Grevă iminentă în sănătate! Ministrul Rafila a intervenit în scandal

A.F. 27 iunie 2023 | 00:00 322

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila (PSD), a anunÅ£at că s-a înÅ£eles cu sindicaliÅŸtii FederaÅ£iei Solidaritatea Sanitară, care ameninţă cu greva generală, ÅŸi spune că vor fi scoase la concurs mii de posturi ÅŸi în curând va fi semnat ÅŸi contractul colectiv de muncă în care este prevăzut numărul de zile de concediu pentru personalul sanitar. Potrivit ministrului, plata gărzilor ÅŸi diferenÅ£ele salariale între asistenÅ£i ÅŸi infirmieri vor fi reglementate în noua lege a salarizării.

Greva iminenta in sanatate! Ministrul Rafila a intervenit in scandalAlexandru Rafila

„Noi suntem în legătură cu sindicatul Solidaritatea Sanitară, ne-am întâlnit chiar ÅŸi săptămâna trecută, deci nu este vorba de o lipsă de dialog, dimpotrivă, cred că ne-am ÅŸi înÅ£eles asupra principalelor revendicări ÅŸi căutăm soluÅ£ii pentru ele. Unele dintre ele sunt comune cu Sanitas”, a declarat, duminică seară, la Prima News, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Potrivit acestuia, pentru a se ajunge la grevă generală în sistemul sanitar ar trebui ca ambele federaÅ£ii reprezentative la nivel de sector să declanÅŸeze protestul.

Ministrul afirmă ÅŸi că vor fi făcute angajări în sistemul sanitar, în baza unui Memorandum.

Ministerul Sănătăţii va solicita 4.000 de posturi, iar Ministerul Dezvoltării va solicita 10.000 de posuri pentru unităţi sanitare aflate în subordinea autorităţilor locale ÅŸi judeÅ£ene.

Rafila a precizat şi că va fi emisă o ordonanţă care va reglementa numărul de zile de concediu pentru personalul sanitar, astfel că va putea fi semnat şi un nou contract colectiv de muncă.

TotuÅŸi, mai sunt unele revendicări care îÅŸi vor găsi rezolvarea în noua lege a salarizării.

„Sunt unele revendicări la care răspunsul corect va fi dat prin noua lege a salarizării: plata gărzilor sau a turelor care trebuie făcută la salariul în plată nu la cel din 2018 ÅŸi mai există o revendicare legată de diferenÅ£ierea mai clară între personalul din rândul asistenÅ£ilor medicali ÅŸi infirmiere. Este o diferenţă mică ÅŸi acest lucru trebuie corectat. Încercăm să găsim o soluÅ£ie tranzitorie pentru ca aceste revendicări să fie rezolvate”, a explicat Rafila, citează stiripesurse.ro.

Consiliul de Coordonare al FederaÅ£iei ”Solidaritatea Sanitară” a decis continuarea protestelor în urma nemulÅ£umirilor cadrelor medicale privind numărul mare de gărzi, inclusiv în timpul orelor libere. SindicaliÅŸtii anunţă că 1.128 de medici au aderat la protestul ”Demisia din contractele de gărzi suplimentare” ÅŸi prezintă calendarul actualizat al protestelor. Din 27 iulie, se poate ajunge la grevă generală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă intervine Rafila situația e rezolvată.Rezolvata exact ca la spitalul de infecțioase Constanta.Acolo a facut totul,interviu presa poze binenteles. Spitalul este si azi vai si vai.Tot închis.Aveti incredere omul chiar evita situați si il doare la bascheti de tot.Scaunul,Jilțul de ministru sa ii fie sigur si atiit.Constanteni ii spun in cor un călduros ALUPIGUS.
1
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768