REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Greva în școli continuă. Profesorii au respins oferta Guvernului

Greva în școli continuă. Profesorii au respins oferta Guvernului

A.F. 11 iunie 2023 | 00:00 3113

Profesorii au respins cea mai recentă ofertă a Guvernului și vor continua greva generală și săptămâna viitoare, au anunțat sindicatele din Educație după consultările cu angajații din teritoriu.

Greva in scoli continua. Profesorii au respins oferta Guvernului

Astfel, greva intră în cea de-a patra săptămână, fiind deocamdată neclar ce se va întâmpla cu Evaluarea Națională sau examenele de bacalaureat.

Sindicaliștii au declarat că vor continua această grevă generală din Educație după ce s-au consultat cu profesorii din teritoriu. Practic această nouă ofertă a Guvernului nu a fost satisfăcătoare pentru ei. Este vorba de o primă de 1.500 de lei anuală, cu acordare din fonduri europene, până în 2027. Mai exact vorbim de acele carduri valorice din care profesorii puteau să își cumpere în mare parte materiale didactice, dar și o creștere cu 45% de la 1 ianuarie, ceea ce reprezenta o primă creștere din Legea Salarizării.

În urma consultărilor, sindicaliștii au anunțat că vor mandata liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și ai Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” să prezinte Guvernului următoarele cereri:

  • Obținerea unui minim de 25% majorare pentru toți angajații din învățământ, majorare care să se aplice de la 1 iunie;
  • Aplicarea Legii Salarizării în integralitate de la 1 ianuarie 2024 sau cel mult în două tranșe acordate în același an;
  • Menținerea sumei de 1.500 lei acordată anual, 2023-2027, pentru personalul didactic, plus suma de 500 de lei alocată personalului nedidactic;
  • Ordonanță de Urgență pe grila de salarizare care să prevadă că punctul de plecare al salariului unui debutant să fie salariul mediu pe economie.

Greva profesorilor intră, astfel, în a patra săptămână și riscă să afecteze calendarul probelor de bacalaureat și evaluare națională.

Mâine ar urma să fie o ședință la Guvern unde ar trebui să se discute și de acel proiect de ordonanță de urgență care prevede echivalarea competențelor cu notele din liceu pentru examenul de bacalaureat.

Ceea ce nu este stabilit până la acest moment este încheierea mediilor. Pentru a se înscrie la examen, elevii au nevoie de acea foaie matricolă cu mediile încheiate, dar profesorii continuă greva și asta înseamnă că nu se vor putea atinge de catalog, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sistemul chiar nu se va schimba atât timp cât idioți utili ca tine considera “DEGEABA” profesorii. Sigur te-ai dus degeaba la școala și degeaba se duc și copiii tai, dacă ai. Nu trebuie sa fii “profesor” ca sa înțelegi disperarea unei categorii sociale. E suficient sa fii un părinte care și-a respectat profesorii.
0
0
Pt Turbinca, perfect de acord, dar ce pretentii sa ai de la telenovelistele, bucataresele si sculer-matriterii din invatamant: sa se mediteze la economie!? Dar cu cine??? Cultura lor generala si economica lipsesc cu dezavarsire, niste inepti p******i care toata viata au taiat frunza la caini!
2
0
pt mascariciul de profesoras (absolvent la FF) care scrie sub pseudonomul "'un parinte": pentru ca sistemtul nu se schimba peste noapte, dar asta nu va face mai putin INUTILI, nu va amagiti, din ce in ce mai multa lume constientizeaza: sunteti DEGEABA si veti disparea incet-incet.
2
1
Vrem URGENT implemtarea UNIFORMEI SCOLARE IN SCOLILE DIN ROMANIA.
6
2
Nu este imposibil ca sa le mareasca salariile! Se vor tiparii bani , atat cat este nevoie! Dar de a doua zi , preturile vor creste in acord cu marirea facuta! La piata, orice precupeata isi va mari pretul la patrunjel , stiind ca Dna Invatatoare are salariul marit. Dupa vreo 2-3 luni , cadrele didactice isi vor da seama ca traiesc la fel sau chiar mai rau! Marirea trebuie facuta exact cu cat isi permite bugetul statului!
6
3
Ba, desteptilor, daca tot zbierati pe aici ca profesorii sunt p****i si ca invatamantul e de rahat, de ce mai vreti sa termine progeniturile voastre scoala, sa aiba mediile incheiate? Ca tot o considerati inutila? Ce le mai trebuie Evaluare Nationala, Bac si alte chestii inutile de genul asta?! Ii educati voi acasa, ii invatati sa-si jigneasca profesorii, colegii, asa cum faceti voi aici, scoala vietii...masa de manevra ce sunteti.
6
3
Taxele si impozitele vor creste oricum ptr ca si guvernul asta ca si celelalte au facut cea mai mare datorie din istorie inainte de greva si cheltuielile statului au explodat si crescut incontinuu in ultimii ani incepand cu domnia lui dragnea; suntem in procedura de deficit excesiv impusa de ue si nu mai este alta solutie; plus avioane, submarine, tancuri, etc
3
2
Rusine sa va fie santajistilor ! Ne vor creste noua taxele si impozitele sa va mareasca voua salariile ! Masinile cu care veniti la servici cu ce bani le-ati cumparat daca nu va ajung salariile ?...Vreti acum sa va cumparati si avioane ?....
7
7
"Actorul Dan Puric, apreciat drept filorus, admirator al lui Vladimir Putin si contestatar al Uniunii Europene, le-a vorbit elevilor de la colegiul "Sfantul Sava" in conferinta sustinuta "intamplator" in prima zi a grevei din invatamant, despre daci, transsexuali, refugiatii ucraineni si faptul ca la NASA a doua limba vorbita este romana, conform unei persoane care s-a aflat in sala de festivitati a liceului, locul unde s-a desfasurat discutia dintre Puric si adolescenti. Tema oficiala a discutiei a fost "Tanara generatie", iar conferinta s-a desfasurat in sala de festivitati a colegiului. Elevii, pusi sa-i cumpere cartile lui Puric!!! Conducerea de la "Sfantul Sava" evita sa dea un raspuns. La final, Puric le-a oferit SPRE VANZARE elevilor carti semnate de el. Conform sursei citate, diriginta clasei i-a pus pe elevi sa cumpere cartile lui Puric, vandute cu 25 de lei bucata. Printre cartile cu care a venit actorul la "Sfantul Sava" se numara "Omul liber" si "Acesti romani fantastici"."
21
2
Cris, manca-ti-as gurita ta de feisbucista si tiktokista, las-o ca macane, singura problema a copiilor in pandemie a fost atehnicitatea voastra, incapabilor si inaptilor. Desfiintarea invatamantului romanesc, dati afara toate telenovestile si tactoristii taietori de frunza la caini, ii scoti din huzurul vacantelor lor perpetue, nu sunt capabili sa faca NIMIC, absolut nimic. Afara, ba, terminatilor!
6
8
DAN"CRISTIAN"PURIC, fost turnator la securitatea ceausista, a organizat evenimente IN SCOLI cu scurt timp inainte de inceperea grevelor. Informati-va despre acest detaliu EXTREM DE IMPORTANT. Sindicalistii au fost corputi, evident ca DE RUSIA prin intermediari precum pro-comunistul DAN PURIC, care este si membru fondator AUR, alaturi de GEORGE SIMION si ceilalti rusofili declarati, precum presedintele de onoare al AUR, CALIN GEORGESCU al carui TATA BIOLOGIC este nimeni altul decat ALEXANDRU DRAGHICI unul dintre "APOSTOLll LUI STALIN" pe care i-a folosit CEAUSESCU sa tortureze populatia Romaniei aflata sub comunism, inclusiv prin EXPERMINENTUL PITESTI si asa mai departe. Inca un detaliu important, daca sunt luati "LA PURICAT" cei care participa la proteste, veti descoperi faptul ca o buna parte dintre ei, nu este reprezentata de profesori, ci de agitatori, de "entitati" pe care multi le numim"IDIOTI UTILI"ai partidelor AUR si SOS, sa para mai multi la prima vedere(ati ghicit). STOP AUR!
21
4
Greva e SANTAJ - RAZBOI HlBRlD. ARGUMENTEe:"CARACTERlSTlCl ALE RAZBOlULUl HlBRlD: 1.ExpI0ateaza vuInerabiIitatiIe nationaIe in plan poIitic,miIitar, ECONOMlC,SOClAL,lNFORMATlONAL si al lNFRASTRUCTURll. 2.Poate fi initiat si desfasurat atat de state cat si de structuri non-stataIe. 3.Poate sa utiIizeze mijIoace de CRlMA ORGANlZATA(CORUPTlE, SATANJ,etc)si actiuni TER0RlSTE,ASASlNATE,CRlME,alte fapte SAVARSlTE in scopul tuIburarii grave a 0RDlNll PUBLlCE,inclusiv GREVE/PROTESTE ORGANIZATE DE SINDICATE. 4.foloseste atacuriIe mai putin vizibile pentru a fi greu de detectat si se bazeaza deseori pe tehnoIogia digitaIa de DlSEMlNARE a informatiiIor."ExempIu: +VirgiI Popescu demasca AUR ca este vuvuZeaua RUSIEI, iar George SlMlON SARE LA GAT. +George SlMlON cere DEMlSlA lui v****l Popescu dupa TRAGEDlA de la CARlERA MlNlERA JiIt(SAB0TAJ LA CAMlON). +AUR scandaI cu 4 GL0ANTE in timp ce un caIugar fura o Iocomitva.Cer DEMlSlA lui Grindeanu. +SANTAJ CU GREVA-saboteaza exameneIe-CER RASCUMPARAREE.
22
4
Niste nesimtiti. Sunt in greva cand e vorba de munca. Cand e vorba de meditatii atunci nu mai sunt in greva. Nu merita absolut nimic.
13
8
Te joc in picioare numai din cuvinte, trolule putinist AURolaco-SOSocisto-AURist! Te-ai intors pentru a ne confirma ca esti un "pustiulica" in adevaratul sens al cuvantului, indiferent de varsta? Nice! NEXT TROLL, PLEASE!
21
2
Pustiulica-i maw-ta
0
9
Crezi ca daca mi-ai copiat"NUMELE"din comentariu, realizezi ceva, pustiulica? In timp ce argumentele mele de mai jos sunt CATEGORIC IREFUTABILE, tu ai venit cu gugu-gaga sa faci ce, mai exact? Probabil ai venit sa ne confirmi faptul ca AURolacii isi folosesc trolii putinisti pentru dezinformarea populatiei Romaniei in mod agresiv in MEDIUL ONLINE ROMANESC(in comentarii/pe retelele de socializare, ca de exemplu pe pagina de facebook a lui George Simion/a vuvuzelei Moscovei:SOSOACA si asa mai departe), in aceasta campanie electorala a AUR pe modelul dragnist.Se numeste RAZBOI HIBRID! RUSIA ataca ROMANIA intr-un RAZBOI HIBRID impotriva NATO, iar Romania este membra NATO(NATO-OTAN fiind cea mai puternica alianta militara din toate timpurile, deci NU a exista niciodata in istorie o perioada MAI SIGURA pentru ROMANIA si pentru poporul roman, pentru copiii nostri, pentru urmasii nostri. Atata timp cat ROMANIA ramane in NATO, in Romania va fi PACE).AUR vrea iesirea din NATO. Detalii aveti jos!
31
3
Faceam misto de voi.Fac pypy pe toti COMENTATORII SI LIKERII
1
20
Sus profesorii,doctorii si militarii Jos politicienii,politistii si mancatorii de lebede
6
9
De ce ati sters articolul de ieri cu ultimii 6 sau 7 ministri ai invatamantului care nu au respectat o hotarare judecatoreasca si acum au de platit din buzunarul lor cate10-20000 de euro fiecare?Ce fel de ziar sunteti daca stergeti un articol dupa ce a sunat nu stiu care sa va dea comanda?
9
6
Sunt 100% PRO marirea salariilor profesorilor, DAR NU ACUM in campanie electorala si nici prin"grevisti fomisti"scosi in strada precum "sacii de cartofi"de catre sindicalistii pe care"i-a cumparat"AUR si George Simion in campania sa electorala pentru 2024 prin metoda dragnista,(avand promise functii mari). Romania NU are nevoie de oameni d-astia! Solutia mea este urmatoarea:SA NU FIE MARITE SALARIILE PROFESORILOR, ci sa fie DATI AFARA cei care si-au permis sa pericliteze examenele elevilor. Tradatorilor! V-ati vandut ca Iuda pentru cativa arginti! Ati sacrificat elevii romani pentru portofelele voastre, deci v-ati incalcat principala menire:"modelarea si pregatirea elevilor romani pentru integrarea in societate in mod civilizat si matur". Deci, asta inseamna ca profesorii nu merita nici salariile din prezent. Scutiti-ne de"fumigenele"voastre greviste! Sa fie dati afara sau sa-si dea demisia daca nu le convine salariu! Vor ramane ADEVARATII PROFESORI. MERITOCRATIE! Apoi marim salariile!
37
6
Plin de rettardzi pe aici.Bai baiate,du-te si ia-ti pastilele.
4
26
Singura solutie pentru RIDICAREA invatamantului romanesc este sa-i dam afara pe toti, inclusiv pe acesti sabotori care au indraznit sa SABOTEZE, prin SANTAJ, examenele de BACALAUREAT si viitorul elevilor romani. Nu e CLAR, ba? Ii doar fix in puIa pe profesori de elevi, de copiii nostri. I-au pus pe LOCUL 2 pe elevi si au pus pe LOCUL 1 "verzisorii". Ma PlS pe profesorii romani care fac greva, inclusiv pe cei care mi-au fost profesori. Ma doar FlX in puIa de voi!Asa ceva nu se face! Daca as fi fost eu cel in masura sa schimb ceva, i-as fi dat afara pe toti profesorii din prezent. PE TOTI, ba! Ascultati-ma pana la capat!!! Oricum ei fac greva, nu? Oricum nu merg la ore. Corect? Atunci ce as avea eu de pierdut, daca i-as da afara pe toti care fac greva? AFARA CU TOTIi! Apoi ieseam public si dadeam vestea cea mare: MAREAM SALARIILE PROFESORILOR! Si uite asa, porneam examene de titularizare si blabla, sa-i inlocuiesc pe"fomistii grevisti si santajisti". Cine castiga? ELEVII SI INVATAMANTUL
37
5
Verificam CUM AU AJUNS PROFESORI"fomistii grevisti"(analfabetii functionali) din actualul invatamant romanesc, apoi ii eliminam pe cei care nu se ridica la standardele impuse de NOUL PROGRAM AL VIITORULUI INVATAMANT ROMANESC si restul la muls vaca, la poze pe onIyfans, la produs in Germania cu mafia albaneza din Romania pe care nu o arata nimeni cu degetul, ba mai mult,"cainele de paza al democratiei"(PRESA) ii prezinta pe colaboratorii mafiei albaneze din Romania drept"oameni de afaceri"in media romaneasca. Dai 5000lei salariu minim oricarui putoi incepator care doreste sa devina invatator/educator/profesor blablabla si apoi va treziti ca fenomenul "spagii de la vama" se muta "la portile" invatamantului romanesc si ajung profesori toti INTERLOPll, CAMATARll si fiii de ccurve (scursurile societatii romanesti) in schimbul unei spagi la"cumatrul"si apoi"happy end"de peste 5000lei salariu lunar. Asa credeti voi ca faceti ordine in invatamantul romanesc? Eu cred ca invers: salarii mai mici
37
3
oricine este nemultumit are dreptul la greva fara nici o conditie; in occident s-au tinut in lant in toata perioada postbelica; pana si in comunism au fost greve prin 75 si 88 si mici manifestatii in 56; greva conditionata este o mare prostie si a fost intotdeauna argumentul puterilor care s-a opus grevelor; manipularea grevistilor de catre aur sau altcineva e alta mare prostie; profesorii sunt disperati, au dreptate si tensiunea este maxima din vina tuturor guvernelor din ultimele 3 decenii in frunte cu cel de acum; si sanitas are dreptate ca si politistii si multi altii; romania are cele mai polarizate venituri din ue
5
22
Deci, Viktor Orban si Putin asteapta ca AUR sa castige alegerile din 2024(sau mai devreme prin anticipate). Apoi, Viktor Orban va scoate Ungaria din NATO, iar George Simion va scoate Romania din NATO prin pacalirea populatiei si populism ieftin, adica fals patriotism cum vedem deja cu haine traditionale, cu mers la biserici de sarbatori doar pentru LIVE-urile AUR si asa mai departe. Dar mai presus de toate, atat Viktor Orban, dar si AURistii lui George Simion isi pacalesc populatia si aplaudacii de partid cu"UNGARIA MARE"sau cu"ROMANIA MARE"daca ii votam pe ei. Daca Ungaria iese din NATO, daca Romania iese din NATO, Putin ofera Ungariei Transcarpatia, iar Romaniei ii ofera BASARABIA+returnarea tezaurului de aur romanesc. Cere la schimb SA PERMITEM ARMATEI RUSIEI SA INTRE PE TERITORIUL ROMANIEI SI UNGARIEI si sa atace UCRAINA prin INCERCUIRE, dar mai ales sa ocupe ZONA AIA MICA din VESTUL UCRAINEI care mai ramane la granita cu POLONIA si pe unde vine armament din OCCIDENT. NU VOTATI AUR
26
3
Razboiul din Ucraina mai dureaza cel putin 1 an. Va rog, cititi pana la capat! Are sens si nu dezinformez cu nimic! Singura cale prin care RUSIA mai poate ocupa intreaga UCRAINA este ca ROMANIA sa iasa din NATO. Iar RUSIA SE IMPLICA IN CAMPANIA ELECTORALA DIN ROMANIA prin AUR si SOS, lucru confirmat! Serviciile romanesti monitorizeaza asta de ceva vreme, dar parerea mea este ca ar trebui SA INTERVINA ACUM SI AICI, sa opreasca AUR pana nu e prea tarziu!Daca George Simion si AUR reusesc prin aceste greve ale sindicalistilor de orice fel,nu numai din invatamant,sa ajungem cumva la ALEGERI ANTICIPATE, ei spera ca pot stopa contraofensiva Ucraineana, daca(DOAMNE FERESTE!)ajunge AUR la guvernare in urma alegerilor anticipate in schimbul rotativei.Adica sa nu mai ajutam Ucraina, asta vrea AUR. Putin ofera BASARABIA+tezaurul de aur al Romaniei, daca AUR scoate ROMANIA din NATO si permite ca Rusia sa atace UCRAINA prin Romania, cum ataca prin BELARUS. AUR reface"ROMANIA MARE"dar sluga a Rusiei.
25
3
La ce performanta fac nu merita nimic. Oricum tinem copii in meditatii. Putorile sa treaca la treaba ca ei au dus invatamantul la nivel submediocru.
16
7
Si e LOGIC cum face AUR asta. AUR a"cumparat"sefii burtosi din sindicate, promitandu-le FUNCTII MARI, daca ajunge AUR la guvernare in 2024, apoi aia"s-au ocupat de tot"(sau mai devreme, prin alegeri anticipate pe care in mod clar le solicitia fix acum LA ROTATIVA, iar protestele/GREVA este organizata FIX ACUM in momentul rotativei. Pute a hoit din MOSCOVA de la o posta. Profesorii astia grevisti sunt niste papagali ignoranti. Normal ca toata lumea doreste SALARII MAI MARI. Trebuie sa fi prea PR0ST, sa refuzi SALARIU MAI MARE. Nu-i asa? Dar ei sunt folositi FIX precum PSD si dragnistii foloseau ASISTATII SOCIALI la mitingurile PSD din 2018, ca exemplu. Ei bine, Dragneaa isi facea campanie electorala fix precum face AUR acum, George Simion MAI EXACT. Dar a fost arestat si apoi a candidat VIORICA DANCILA. Rezultatul il vedeti prin aceste greve inutile si dezbinatoare care au ca scop CLAR unul electoral (dictat tocmai din MOSCOVA), anume pacalirea populatiei Romaniei sa voteze AUR in 2024.
27
4
Tradatorii de tara si de neam din AUR sunt in spatele acestor greve ale profesorilor, dar si urmatoarele DICTATE de sindicalisti. AUR isi face CAMPANIE ELECTORALA prin acesti grevisti. Chiar nu realizati? O buna parte din profesori sunt constienti de asta inca de la episodul cu cele 4 gloante aduse de AURolaci cand profesorii protestatu si apoi AURolacii/AURistii au incercat sa sara gardul si sa se amestece printre profesorii adusi la miting/protest de sindicalisti(deloc diferit de mitingurile dragniste din 2018 la care au fost adusi precum"sacii de cartofi"toti ASISTATII SOCIALI de pe la tara, de primarii PSD. Rezultatul l-ati vazut cand au avut loc protestele din 10 august,iar PSD a DETURNAT PROTESTE PASNICE folosind ultrasii din galeriile de fotbal,INCLUSIV pe cei din"UNITI SUB TRICOLOR"fondati de George Simion, dar si huliganii din galeria Dinamo, iar multi stiti ca baroni locali PSD au fost conducatori la Dinamo).AUR vrea in 2024 200000 voturi de la sindicalisti/profesori grevisti
25
2
Ati vrut toti sa fiti medici si profesori, fara nicio chemare pentru astfel de cariere in viata. Multi sunteti si analfabeti functionali si vreti marire de salariu. Sa se reinfinteze SAM-urile, ca am ajuns o tara de p****i cu diploma, nimanui nu-i mai place munca fizica.
10
5
Si daca nici asa nu gaseam profesori APTI SA PREDEA copiilor romani, atunci ar fi fost SI MAI BINE PENTRU ROMANIA. DUBLAM, TRIPLAM salariile profesorilor si aduceam profesori de afara!!! Uite asa obtineam CALITATE, ci nu CANTITATE. Asta fiind SINGURA SOLUTIE pentru a RIDICA INVATAMANTUL ROMANESC langa cele doua, la nivel global, anume UK si SUA. Sa vezi apoi o ROMANIE DESTEAPTA, care voteaza CORECT! Sa vezi apoi elevi care ajung cetateni civilizati si moderni, care isi educa si acasa copiii cu"cei 7 ani de acasa"care in prezent au disparut complet si asa mai departe. ROMANIA are acum oportunitatea perfecta sa alunge IMPOSTORII GREVISTI FOMISTI din invatamantul romanesc. Este scenariu perfect, caci fomistii grevisti si-au taiat craca de sub picioare prin greva asta"dictata"de AUR! Au considerat ca pot SANTAJA statul roman, fiind aproape convinsi ca statul va ceda precum un papa-lapte si va oferi salarii babane, de frica sa nu puna in pericol examenele si viitorul elevilor. Este SANTAJ!
35
2
Singura solutie pentru RIDICAREA invatamantului romanesc este sa-i dam afara pe toti, inclusiv pe acesti sabotori care au indraznit sa SABOTEZE, prin SANTAJ, examenele de BACALAUREAT si viitorul elevilor romani. Nu e CLAR, ba? Ii doar fix in puIa pe profesori de elevi, de copiii nostri. I-au pus pe LOCUL 2 pe elevi si au pus pe LOCUL 1 "verzisorii". Ma PlS pe profesorii romani care fac greva, inclusiv pe cei care mi-au fost profesori. Ma doar FlX in puIa de voi!Asa ceva nu se face! Daca as fi fost eu cel in masura sa schimb ceva, i-as fi dat afara pe toti profesorii din prezent. PE TOTI, ba! Ascultati-ma pana la capat!!! Oricum ei fac greva, nu? Oricum nu merg la ore. Corect? Atunci ce as avea eu de pierdut, daca i-as da afara pe toti care fac greva? AFARA CU TOTIi! Apoi ieseam public si dadeam vestea cea mare: MAREAM SALARIILE PROFESORILOR! Si uite asa, porneam examene de titularizare si blabla, sa-i inlocuiesc pe"fomistii grevisti si santajisti". Cine castiga? ELEVII SI INVATAMANTUL
35
3
Verificam CUM AU AJUNS PROFESORI"fomistii grevisti"(analfabetii functionali) din actualul invatamant romanesc, apoi ii eliminam pe cei care nu se ridica la standardele impuse de NOUL PROGRAM AL VIITORULUI INVATAMANT ROMANESC si restul la muls vaca, la poze pe onIyfans, la produs in Germania cu mafia albaneza din Romania pe care nu o arata nimeni cu degetul, ba mai mult,"cainele de paza al democratiei"(PRESA) ii prezinta pe colaboratorii mafiei albaneze din Romania drept"oameni de afaceri"in media romaneasca. Dai 5000lei salariu minim oricarui putoi incepator care doreste sa devina invatator/educator/profesor blablabla si apoi va treziti ca fenomenul "spagii de la vama" se muta "la portile" invatamantului romanesc si ajung profesori toti INTERLOPll, CAMATARll si fiii de ccurve (scursurile societatii romanesti) in schimbul unei spagi la"cumatrul"si apoi"happy end"de peste 5000lei salariu lunar. Asa credeti voi ca faceti ordine in invatamantul romanesc? Eu cred ca invers: salarii mai mici
34
2
Parerea mea este ca singura SOLUTIE este: MARIREA SALARIILOR, DOAR CU CONDITIA sa fie profesorii reevaluati. Adica, sa fie date examene STRICTE, mult mai grele, dar nu de acum inainte, ci sa fie retestati acesti impostori din actualul invatamant romanesc de nivel JOSNIC! Trebuie sa ridicam nivelul astfel incat sa nu mai ajunga profesor orice putoi analfabet functional. OBLIGATORIU! Consider asta drept fiind cea mai realista solutie pentru MARIREA SALARIILOR si "s-o dam la pace". Nu poti sa oferi salarii minim de 5000lei unui profesor unui putoi vacar care a ajuns profesor in lipsa de contracandidati si blablabla, iar "fosilele comuniste" care au ajuns in prezent la nivele inalte in invatamant pentru ca au fentat sistemul in cei peste 33 de ani de coruptie iliesciano-dragnista, intrand "pe pile","pe cumetrii" si avand in prezent zeci de mii de lei pe post de salariu (nemeritat). Nu poti sa le maresti salariu si alora! Singura solutie este verificarea examenelor de titularizare blablabla
35
2
De acord cu George! Din partea mea, sa stea în grevă încă 5 ani, pana termina copilul meu scoala! Oricum muncim pe cont propriu de ani de zile! Copilul are performante, fiind elev olimpic național, iar situația lui nu se datorează profesorilor de la scoala. Ar fi multe de spus...
20
3
Reforma adevarata in invatamantul obligatoriu ca puscaria se poate face doar fara profesori. Observati ca pe profesori ii doare drept in c*r de calitatea prestatiei lor. Ei vor lovele si atat.
17
5
Pentru dnul care crede ca pandemia a dovedit inutilitatea profesorilor Te inseli! Tocmai! Dezastrul crest de doi ani de scoala online a aratat cat este de important actul educational fata in fata, mai ales pentru clasele primare.
10
13
Multi dintre astia de mai jos nu prea au dat pe la scoala.Baaa,nu mai omorati gramatica…
10
11
Nu va mai folositi de copii,sunteti sclavi sistemului astia care comentati aiurea. Calitatea invatamantului este rezultatul salarizarii in domeniu. Din cauza asta predau atatea suplinitori cu examene cu note de 1,2 etc. Competivitate de unde la salariile de mizerie, din cauza asta sunt din ce in ce mai multi analfabeti.
13
15
Nesimțiți își bat joc de copii și părinți oricum chiar cu bani mai multi calitatea actului educațional va fi la fel
28
18
Hai ca deja sunteti nesimtiti. Intindeti coarda pe spinarea elevilor. Habar nu aveti sa predati. Numai cu nervi, sictir si incompetenta. Cred ca 5 la suta din profesori fac meseria cu drag si sunt cu adevarat pregatiti. Restu pamant de florim mai da-va-n kkt de aici.
27
16
Sa incheie reprez. Min Educatiei mediile, mare filozofie. Profesaorasilor, habar n-aveti cat de mici si inutili sunteti, desi vi s-a demonstrat incapacitatea in pandemie, voi insistati sa ingrosati randurile somerilor. Vacanta eterna! Amin!
25
14

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016