REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Greva profesorilor: Elevii vin sau nu la şcoală?!

Greva profesorilor: Elevii vin sau nu la şcoală?!

A.V. 22 mai 2023 | 00:00 1889

Guvernul îi cheamă duminică la negocieri pe sindicaliştii din educaţie, cu 24 de ore înainte de greva generală. Dacă le vor fi acceptate solicitările de majorări salariale, e posibil ca luni să se ţină totuşi cursurile. O veste care i-a descumpănit pe părinţi şi elevi deopotrivă. Multe familii au vrut să profite de weekendul prelungit şi au plecat la munte sau la mare.

Greva profesorilor: Elevii vin sau nu la scoala?!

Greva profesorilor ar trebui să înceapă luni, 22 mai. "Am făcut o minivacanţă. Vom sta până luni dacă tot avem posibilitatea asta. Dacă se va prelungi, sperăm că nu mai mult de una, pentru că începem serviciul", spune o mamă. "Eu nu ştiam că nu voi merge la şcoală, credeam că m-a învoit mama. Dar acum că am aflat că este grevă sunt mai fericit. Şi aş vrea să se prelungească toată săptămâna", mărturiseşte un elev.

"Ne-a anunţat doamna învăţătoare, că la nivelul acela suntem, şi avem şi o soră mai mare, care e la liceu, că vor sta acasă. Atât ştim deocamdată, sper ca până mâine să se facă alte clarificări", adaugă un părinte. În această situaţie sunt sute de mii de părinţi. Ligia Deca şi Nicolae Ciucă îi aşteaptă pe profesori mâine la ora 14 la negocieri.

"Eu mă voi lupta ca procesul educaţional să nu fie întrerupt şi ca profesorii să aibă o grilă de salarizare decentă", a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei. "Au pârghiile necesare să rezolve problema, pot să o facă şi până luni dacă au bune intenţii", consideră George Purcaru, vicepreşedintele FSLI.

Ce salarii cer profesorii

Revendicarea principală a sindicaliştilor este majoararea salariilor pentru profesori si personalul auxiliar. De la 2.7000 de lei la măcar 4.000 de lei pentru un dascăl începător. Asta ar înseamna, în total, un impact bugetar de peste 14 miliarde de lei pentru Guvern, conform observatornews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu sunt cumnatul lui Vali Grigore băiatul lui Gazanu interlop de temut in Cernavodă și mama este Marian Albu pestoaica șefa in Cernavoda
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016