REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.9° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
27.9° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Grindeanu cere CFR Marfă și CFR SA să mute vagoanele din Portul Constanța. Video

Grindeanu cere CFR Marfă și CFR SA să mute vagoanele din Portul Constanța. Video

Replica API 20 aprilie 2022 | 01:29 2585

Marcel Ciolacu, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat marți, 19 aprilie, o vizită în Portul Constanța. Subiectele abordate în cadrul conferinței de presă, printre altele, au fost legate de sistemul feroviar din Portul Constanța, alternativa Techirghiol, podul rutier de la Fetești, și nu numai. Ciolacu a ținut să precizeze faptul că ”mă bucur că reușim să tragem la aceeași căruță și să punem înaintea oricăror interese politice Statul Român”.

În urma vizitei de marți, 29 martie a.c., din Portul Constanța, liderul PSD, Marcel Ciolacu, alături de Sorin Grindeanu, au revenit la Constanța pentru a verifica stadiul lucrărilor. La acel moment, Grindeanu declara că degajarea liniilor de cale ferată către port care sunt blocate cu aproape 700 de vagoane trebuie făcută în cel mai scurt timp.

VIDEO:

Rețeaua feroviară din Port, reabilitată complet

”Urmare a vizitei de acum trei săptămâni, s-au alocat 200 de milioane din Fondul de Rezervă pentru Portul Constanța. Jumătate din această sumă va merge la reabilitarea a unui număr de 35 de linii din cele peste 90 nefolosite. Diferența, până la 200 de milioane, va merge la reabilitarea celor peste 60 de zile. S-au întâmplat lucruri bune.

Vom discuta și cu cei de la ANAF, care au pus sechestru pe vagoane, astfel încât cele 350 de vagoane, din cele 700, câte erau în urmă cu 3 săptămâni, să poată fi eliberate rapid și să fie valorificate. Am avut discuție și cu directorul, pe fonduri europene, pentru că Portul Constanța trebuie să fie prioritate pentru România”, spune Grindeanu.

”Liniile vor fi reabilitate complet, prima oară cele peste 30 de linii. Se vor face licitații”, a mai spus ministrul. Se ia în calcul ca, după reabilitare, rețeaua feroviară să treacă, de la CFR, în proprietatea Portului Constanța.

Sorin Grindeanu le-a dat un ultimatum directorilor generali ai Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA: ca în termen de două zile să prezinte un plan de măsuri pentru a degaja liniile ferate din port care sunt blocate în momentul de față. ”Le-am cerut împreună cu responsabilii de aici ca în două zile să propună plan de măsuri ca să degajăm liniile care sunt blocate cu aproape 700 de vagoane, unele care stau de zeci de ani și au crescut pomii prin ele și vegetația. Rapid vom acționa și pe zona de CFR Infrastructură și pentru a face proceduri rapide, astfel încât degajarea acestor vagoane să fie una rapidă. Suntem în competiție cu alte porturi aflate la Marea Neagră, pe care statul român nu-și permite să o piardă”.

Alternativa Techirghiol, în linie dreaptă

Cât despre alternativa Techirghiol, Grindeanu a spus că proiectul este în linie dreaptă.

Nu vă ascund, au fost discuții. Proiectul are finanțare europeană. Au fost discuții și cu Canalele Navigabile, și cu primarii localităților de pe raza cărora trece acest traseu, proiectul merge în linie dreaptă”,a spus ministrul, fără să dea un termen de finalizare.

Nu vor fi ridicate restricțiile de pe podul rutier de la Fetești

Legat de restricțiile impuse pe pod rutier de la Fetești, Grindeanu a declarat că lucrările vor mai dura câteva săptămâni, așa că restricțiile nu vor fi ridicate până la Paște, așa cum s-a anunțat inițial.

S-au găsit probleme la momentul în care au decopertat, probleme de structură mai grave decât se așteptau. Se lucrează, e nevoie de lucrări mai ample. Trebuia să fie ridicată restricția până în Paște, însă va mai dura și pe parcursul lunii mai, o lună, două. Până la sezonul estival nu vor mai fi restricții”, a anunțat ministrul.

A.V., M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu aveti voi bani cat putemfura noi
0
0
probabil ca si calea ferata trebuie facuta, dar infrastructura este praf, APC este jalnic repara de trei ori pe an podurile si le tine in reparatie cate 2 luni. asfaltul este praf soselele pline de gauri transportatorii isi fac praf masinile. masini care platesc taxa de intrare in port si nu este ieftina deloc. echipele de intretinere ale APC-ului sunt platite cu salariu fix drept pentru care unu munceste si cinci sparg seminte. sa vina un ziarist daca sunt ziaristi si sa mearga prin port sa intrebe muncitorii, soferii, operatorii portuari din diverse dane ale portului ce parere au .
3
0
I s a indeplinit visul lu panait
1
0
Asa zice si Catanel junior.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768