REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Grindeanu: Măsurile Guvernului - haotice. Decizia privind HORECA, luată de pe o zi pe alta, nejustificată

Grindeanu: Măsurile Guvernului - haotice. Decizia privind HORECA, luată de pe o zi pe alta, nejustificată

Replica API 8 octombrie 2020 | 00:00 1178

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a calificat, miercuri, drept "haotice" măsurile Guvernului, susţinând că este "nejustificată" luarea, "de pe o zi pe alta", a deciziei de închidere a restaurantelor şi cafenelelor, fără o analiză a ceea ce se întâmplă în sectorul HORECA privind infectarea cu SARS-CoV-2.

Sorin Grindeanu

"Azi avem un record de cazuri noi, o situaţie sanitară care îngrijorează. Lucrurile arată din ce în ce mai grav şi (...) lucrurile nu arată din ce în ce mai grav doar în domeniul sănătăţii, arată din ce în ce mai grav şi în domeniul economic. Măsurile luate de către Guvern, cel puţin în ultimele zile, noi le considerăm măsuri haotice, luate de azi pe mâine. Au fost luate după ureche, fără o fundamentare ştiinţifică şi fără măsurarea unui impact economic şi social. De aceea, noi lucrăm la un plan cât se poate de coerent, predictibil care să ofere stabilitate şi siguranţă", a declarat Grindeanu, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Întrebat dacă e justificată închiderea restaurantelor şi cafenelelor, el a afirmat că decizia a fost luată fără o analiză punctuală, iar cei care au o afacere în domeniu sunt puşi într-o situaţie "imposibilă" de Guvern.

"Cred că ce e nejustificat e luarea deciziei de pe o zi pe alta, fără, dacă vreţi, o analiză punctuală pe ceea ce se întâmplă în sistemul HORECA, ceea ce înseamnă ca efect închiderea HORECA. Vorbim, totuşi, cred, la nivel de ţară nu de zeci de mii, poate chiar de sute de mii de locuri de muncă şi de măsuri luate peste noapte, luate ieri se aplică de mâine. Orice om care are o afacere în acest domeniu este pus într-o situaţie imposibilă de acest Guvern. Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce a însemnat o radiografie a focarelor, HORECA e pe ultimul loc ca focar în pandemia pe care o trăim cu toţii. Deci, mi se pare că e o decizie tipică PNL, heirupistă, de pe o zi pe alta, ei urmărind un singur lucru: trebuie să arătăm că facem, că vrem să organizăm alegeri şi vrem să le organizăm cât mai repede, ca să nu îşi dea seama românii cât de prost guvernăm", a susţinut Sorin Grindeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia care comentati impotriva horeca sigur stati doar la shaorma la coltul strazii si mai beti cate o cafea infecta de la dozator sau daca mai aveti un leu in plus de la mamica beti un hell ca asa merge shaorma. lol
0
1
Cam vocal Grindeanu,in ultimele zile!Ti-au ,,crescut" actiunile in PSD?Ca propunere de prim-ministru ai fost al doilea,dupa Sevil,nu uita asta!Ca partid, sunteti pe tobogan,cel putin de patru ani ati calcat in toate strachinile posibile!Ati vrut sa-l salvati pe Dragnea,ati dat OUG-uri pt.asta,ati batut si gazat lumea pe 10 august,singuri v-ati schimbat prim-ministrii,Grindeanu,Tudose,Dancila,au ajuns in fata tot felul de personaje gen Codrin,Slugarel Toader,Iordache,Radulescu ,,Mitraliera",Carmen Dan,Nicolicea,Buzatu,Manda,Olguta,Firea etc.Nu mai vorbim de hotii si incompetentii din teritoriu!
2
2
Mai pulifrici, poate ai treaba si noi te retinem !
5
1
cei cu spate din Horeca merg pe shest,mai cate o amenda de forma,...ceilalti sunt amendati la greu,urmariti,pus lacatul....,legile se aplica selectiv in romanica.Unii sau replofilat,vand masti,masini furate,dezinfectanti,tablete,...,inchiriaza camere la presupusi bolnavi de covid luati cu forta de pe strada,din gara,din aeroport,din autobuz,.,..plata o face ministerul.Cu cat sunt tinuti cu forta mai mult cu atat profitul e mai mare.In vremurile astea grele Romania a reusit sa ramana tigrul Europei,..sa fim mandri,chiar daca avem masca pe figura
4
0
Dar el ca fost prim ministru ce ar fi facut ? Propuneri nu vedem. Face exact cum facea PNL-usr cand era in opozitie. Critica fara propuneri.
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436