REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Grindeanu vrea curățenie și investiții în Portul Constanța. Video

Grindeanu vrea curățenie și investiții în Portul Constanța. Video

Replica API 30 martie 2022 | 20:28 1969

Viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-au aflat în cursul zilei de marți, 29 martie a.c., în Portul Constanța pentru a discuta cu autoritățile portuare. După o vizită de câteva ore, cei doi parteneri au susținut o declarație de presă.

Marcel Ciolacu a luat cuvântul și a declarat că trebuie demarate investiții rapid cu susținere guvernamentală.

,,A meritat această vizită și am dorit să fie o vizită cu Vicepremierul și Ministrul al Transporturilor, Sorin Grindeanu, să înțelegem foarte bine că cel mai important port la Marea Neagră, în conjunctura conflictului din Ucraina, este Portul Constanța. Acest lucru se cunoaște la nivel guvernamental și este foarte important să se cunoască și la nivel administrativ, aici, în Constanța. Administrarea Portului Constanța trebuie să intre într-o altă dinamică și într-o altă eficiență. De aceea, am venit împreună să vedem ce trebuie făcut pe zona administrativă și pe zona legislativă. Capacitatea portului Constanța este de 65 de milioane de tone. Lucrurile trebuie grăbite în acest moment ca să nu pierdem oportunitatea oferită în urma conflictului din Ucraina. Trebuie demarate investiții rapid cu susținere guvernamentală.”, a spus Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

La rândul său, Grindeanu a cerut administrației portuare să propună un plan de măsuri pentru degajarea liniilor de cale ferată către port care sunt blocate cu aproape 700 de vagoane.

,,Prioritatea noastră a statului român, a Guvernului României, în aceste zile, este valorificarea întregului potențial al Portului Constanța. Știți mai bine decât mine că în acest moment e valorificat într-un procent de 100%, pe zona rutieră, dar pe zona feroviară cu generozitate putem spune 50%. Am venit însoțit și de directorii generali de la Companiile CFR Infrastructură și CFR Marfă, le-am cerut ca în două zile să prezinte un plan de măsuri astfel încât să degajăm mare parte din liniile care sunt blocate cu aproape 700 de vagoane, unele care stau de zeci de ani și au crescut pomii prin ele și vegetația. Din acest motiv, rapid vom acționa și pe zona de CFR Infrastructură pentru a veni cu investiții și a revitaliza infrastructura și vom avea și proceduri rapide pentru ca degajarea acestor vagoane să se facă pe o procedură rapidă.”, a transmis Sorin Grindeanu.

Întreaga conferință de presă o puteți urmări integral aici:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Directori interesati doar de ei si oameni lor,se comporta de parca ar fi patroni doar la adunat bani se pricep,cand trebuie sa faca ceva ei nu stiu,nu sunt ei vinovati,etc,pentru ca ei dasta sunt directori.
0
0
cu ciobani la conducere o sa ajungeti exact la coada oi
0
0
Delcea este unul dintre specialisti din Portul Constanta.
0
0
In tot Portul pute la propriu.... toata zona de la Gara pana in Poarta 6 e un aer irespirabil.
0
0
pana va pregatiti voi, se termina razboiul
1
0
Puneti un un director competent daca vreti dezvoltarea portului! Aveti numai nulitati pe acolo!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436