REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Gripa impune restricții severe în România: Vizitarea pacienților, interzisă în unele spitale din țară

Gripa impune restricții severe în România: Vizitarea pacienților, interzisă în unele spitale din țară

Victor ROTARU 19 ianuarie 2024 | 10:52 764

Numărul mare de cazuri confirmate de gripă și infecții respiratorii impune restricții drastice în unele spitale din țară, unde programul de vizită a fost restricționat.

Gripa impune restrictii severe in Romania: Vizitarea pacientilor, interzisa in unele spitale din taraFoto cu rol ilustrativ

Din păcate, în județul Buzău au murit, până în prezent, șase oameni din cauza gripei, toate cazurile fiind confirmate de analizele de laborator. La nivel național, numărul deceselor a ajuns la 22.

În această situație, Direcția de Sănătate Publică din Buzău le-a cerut managerilor tuturor unităților medicale din județ să interzică vizitele. Revoltate, rudele pacienților au făcut scandal pe holurile unităților medicale. Decizia a fost luată din cauza numărului mare de infecții respiratorii.

"Aparținătorii nu vor mai avea acces în cadrul Spitalului Județean Buzău. La Camera de Gardă sunt foarte mulți pacienți care se prezintă cu infecții respiratorii, respectiv gripă", a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Județean Buzău. Și în spitalul Sfântul Pantelimon din Focșani, accesul vizitatorilor a fost restricționat la maximum trei ore pe zi, iar durata vizitei este de 15 minute.

Medicii recomandă evitarea spațiilor aglomerate, purtarea măștii de protecție în mijloace de transport în comun și prezentarea urgentă la medic, în cazul simptomelor de gripă, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oamenii se insanatoaseau cititorule cativa mureau si alti cativa ramaneau cu sechele pe viata fara miros sau cu miros foarte grav afecatat ptr tot restul vietii sau o bucatica de plaman distrusa definitiv in fiecare sezon de gripa mor intre 100 si 200 poate parea putin dar efortul de a purta masca sau a izola spitalele si azilele de batrani este perfect justificat si foarte mic au fost cateva cazuri extrem de rare in care tineri sanatosi de 20 si ceva au murit de gripa ptr ca virusul ajunge in cazuri foarte rare la inima si provoaca infarct
0
0
Imi pare cu regret,dar au mai fost gripe,viroze si in alte timpuri,dar nu ne recomanda nimeni sa purtam masca si totusi oamenii se insanotoseau!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510