REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Gropoșilă, despre desființarea Pilonului II de pensii: A fost o încercare eșuată!

Gropoșilă, despre desființarea Pilonului II de pensii: A fost o încercare eșuată!

Victor ROTARU 28 septembrie 2023 | 00:00 1657

Guvernul și-a asumat marți, 26 septembrie, în Parlament, răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale, moment în care printre politicieni a început să circule o hârtie cu așa-zise amendamente aduse proiectului guvernamental, printre care figura și unul care ar fi desființat Pilonul II de pensii private. Asociația pentru Pensiile administrate Privat a emis imediat un protest, arătând că desființarea Pilonului II ar lăsa 8 milioane de români în incertitudine în privința viitorului. Contactat telefonic de către reporterii de la Replica, Iulian Gropoșilă, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța, a transmis faptul că oamenii trebuie să stea liniștiți.

Groposila, despre desfiintarea Pilonului II de pensii: A fost o incercare esuata! Iulian Gropoșilă - Președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța

Guvernul și-a asumat în Parlament răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale, iar printre politicieni a început să circule o hârtie cu așa zise amendamente aduse proiectului guvernamental, printre care ar fi desființat Pilonul II de pensii private. Contactat de către reporterii de la Replica, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța, Iulian Gropoșilă, a transmis faptul că ceea ce s-a întâmplat în Parlament a fost doar o încercare nereușită: „A fost o încercare a unui secretar de stat să introducă pe ordinea de zi, odată cu pachetul de legi pe fiscalitate, să introducă și chestia aia. A fost un băț prin gard care a ieșit la fel cum a fost băgat, pe ușa din spate. Nu este absolut nici o problemă. A fost o încercare, cum s-a mai făcut și altă dată. Nu este prima oară când se atacă pilonul II de pensii pentru că este o miză uriașă. Și pe vremea lui Dragnea s-a încercat să se facă naționalizarea acestui pilon, dar nu are susținere politică. El a intrat pe ușa din dos și a ieșit tot pe acolo. Este o miză de o sută și ceva de miliarde de euro care sunt acolo. S-au colectat în perioada aceasta mulți bani care se țin în administrare privată, iar atitudinea unor politicieni de stânga ne aduce în abordări de genul acesta.” 

Gropoșilă: Cu câți sunt mai mulți jucători în piață, cu atât este mai bine pentru mediul de afaceri

Legat de pachetul de măsuri fiscale, mai ales cele care vor afecta IMM-urile, Iulian Gropoșilă este de părere că triplarea impozitului, prin acest pachet fiscal, va micșora numărul de firme din piață: „Lucrurile sunt foarte delicate în legătură cu pachetul acesta fiscal care a fost deja aprobat. Eu am spus de fiecare dată că ultimul lucru de care ar trebui să fie deranjați factorii decidenți este mediul de afaceri. Mediul de afaceri în integralitatea lui. În primul rând, să se gândească la micile întreprinderi, care creează dinamică și care reprezintă circa 85% din structura economică a mediului de afaceri românesc. Dacă ai aplicat niște măsuri fiscale, cum au fost acum, în sensul în care se triplează impozitul peste noapte, el nu poate să facă decât rău. Vom observa o diminuare a efervescenței economice, cu cât sunt mai puține firme, pentru că vor ieși multe firme din mediul de afaceri, cu atât economia de piața va avea de suferit. Economia de piața este foarte bună, dar atâta timp cât are o masă critică de firme care să creeze concurență între ele. Într-un mediu avem 10 firme care sunt într-o piață, dacă din acestea 5 dispar, celelalte 5 vor avea tendința să crească prețurile. Cu câți sunt mai mulți jucători în piață, cu atât este mai bine pentru mediul de afaceri. Această triplare al impozitului pe care îl face decidentul acum, prin acest pachet fiscal, va micșora numărul de firme din piață și va distorsiona mediul antreprenorial.” 

Groposila, despre desfiintarea Pilonului II de pensii: A fost o incercare esuata!

Gropoșilă: Băncile în România fac niște profituri considerabile

Legat de impozitul aplicat băncilor, care ar urma să se dubleze, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța a transmis: „Nici celor mari nu le convine, dar jucătorii mari suportă mult mai ușor decât jucătorii mici. Cei mari, cu siguranță, au resurse considerabile. În zona băncilor, știm că băncile în România fac niște profituri considerabile, așa că probabil vor fi afectați din punct de vedere al dividendelor pe care le vor încasa acționarii de acolo, dar nici măcar nu se ia în considerare falimentul așa cum se pune problema la jucătorii foarte mici. Una este să aplici măsuri fiscale unor jucători mici, pentru că îi scoți din piață, alta este ca să aplici niște măsuri fiscale unor jucători mari care sunt consolidați în piață și care au resurse considerabile pentru a putea să treacă peste acest șoc fiscal.” 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Cezara FEBLETEA MEA! Tir TIAS DA PA VEATZA CEZARA ARDEY UMPLUTI IN PASARYKA GOALA PA VEATZA! MORYSHKA cu FRYSKA pa VEATZA pa kamera cum iti place ttie PA VEATZA!! ASA ar fi KOREKT!!
0
0
Bai chiar nu va potoliți cu groposila asta libidinos ? Nu mai votam PNL stați liniști ca zburați cât de c*rând! Groposila grohăie liniștit oricum nu te bagă nimeni in seama și nu citește numeri ce declari tu prin ziare
1
0
Groposila este un idiot! Doar c***t mananca, e un habarnist
3
0
nu mai apucati ca va dam jos, sa vina altii sa va confiste averile si la puscarie pe camera cu cei care au furat
3
0
Guvernul o adunatura care nu au grija pensiilor precum cei ce muncesc... au capițe de bani
1
0
Sunteți siguri ca îl cheamă Gropoșilă? Cred ca e Grohailă..
5
3
Ciudat,de obicei cand politicienii romani ne spun sa stam linistiti ar trebui sa ne creasca tensiunea
12
0
Asteptam si parerea lui dom" Hutuca!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510