REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Grupa mijlocie ,,Raze marine” de la Grădinița PP nr.6 din Constanța a ajuns la stația de sortare și reciclare

Grupa mijlocie ,,Raze marine” de la Grădinița PP nr.6 din Constanța a ajuns la stația de sortare și reciclare

Andreea CONDURACHE 28 octombrie 2023 | 00:00 877

Grupa mijlocie ,,Raze marine” de la Grădinița PP nr.6 din Constanța a ajuns la stația de sortare și reciclare, alături de educatoarele Lavinia Enescu și Larisa Mateescu. Vizita a făcut parte din cadrul Programului Național “Săptămâna Verde”. Scopul acestei vizite a fost de a-i determina pe copii să colecteze separat și să protejeze mediul și, prin intermediul lor, colectarea separată să devină un obicei și în rândul familiei și prietenilor.

Grupa mijlocie ,,Raze marine” de la Gradinita PP nr.6 din Constanta a ajuns la statia de sortare si reciclarevizită la stația de sortare și reciclare

,,Ieri ne-au vizitat la stația de sortare și reciclare, preșcolarii de la Grădinița cu PP nr. 6 Constanța, coordonați de doamnele  educatoarele Lavinia Enescu și Larisa Mateescu. Vizita a făcut parte din cadrul Programului Național “Săptămâna Verde”.
După ce s-au echipat cu veste, copiii au luat parte la o lecție de ecologie, a cărei principală temă a fost colectarea separată, prezentată de colega noastră Liliana Bellu, apoi au trecut la vizitarea activităților din cadrul secției. Copiii au aflat ce înseamnă colectarea separată, cum se sortează deșeurile la bandă, au văzut cum se balotează hârtia, cartonul și aluminiul, dar și cum se sortează plasticul pe culori, pentru ca apoi să fie trimis către reciclatorii finali. Au fost curioși și încântați să vadă cum se tranformă folia LDPE în saci menajeri și folie industrială.”, au transmis reprezentanții Polaris M Holding.

Grupa mijlocie ,,Raze marine” de la Gradinita PP nr.6 din Constanta a ajuns la statia de sortare si reciclarevizită la stația de sortare și reciclare

La finalul vizitei, preșcolarii au primit câte un pachet cu 3 saci fabricați în stație,  sacii respectând codul culorilor în colectarea separată:
Albastru- pentru deșeuri de hârtie și carton.
Galben – pentru deșeuri de plastic și metal.
Verde – pentru deșeuri de sticlă.

Copiii au înțeles că nu toate deșeurile sunt gunoaie, iar deșeurile reciclabile pot deveni resurse numai dacă sunt colectate separat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510