REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Gruparea din dosarul vaccinărilor la chiuvetă începe să-și recunoască vina

Gruparea din dosarul vaccinărilor la chiuvetă începe să-și recunoască vina

Virgil STOIAN 26 septembrie 2023 | 00:00 2335

Șase persoane, printre care trei cadre medicale, au fost reținute, în pandemie, de procurorii DNA în dosarul privind vaccinările fictive din Mangalia. Pentru a primi un certificat fals de vaccinare, „clienții” plăteau între 250 și 400 de euro. Una dintre acestea, respectiv Andreea I., a încheiat, recent, un acord de recunoaștere cu procurorii din cadrul DNA, care a ajuns pe masa judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanța. În urma acordului, a fost condamnată la doi ani, două luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituire a unui grup infracțional organizat”, în modalitatea „aderare”, cumpărare de influență, instigare la fals informatic și complicitate la trafic de influență.

Gruparea din dosarul vaccinarilor la chiuveta incepe sa-si recunoasca vina
Două asistente medicale din cadrul Centrului de vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia, Pompilia Timofei şi Henrietta-Raluca Berge, au fost reţinute de procurorii anticorupţie într-un dosar în care se cercetează modalităţile prin care peste 100 de persoane, majoritatea din judeţele Suceava şi Constanţa, ar fi obţinut certificatul digital european COVID-19 fără să se fi imunizat. Au mai fost reţinute alte trei persoane, printre care și Andreea I. sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, dare de mită, acces ilegal într-un sistem informatic, fals informatic, fals intelectual şi spălare a banilor, săvârşite în forma autoratului, complicităţii şi a instigării.

Gruparea din dosarul vaccinarilor la chiuveta incepe sa-si recunoasca vina

Cum funcționa rețeaua

La sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie 2021, Timofei Pompilia, Berge Henriette – Raluca, asistente medicale din cadrul Centrului de Vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, și ceilalți inculpați ar fi constituit un grup infracțional organizat care avea ca scop final eliberarea de certificate de vaccinare anti - Covid falsificate, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 250 și 400 de euro, persoanelor interesate. Ulterior la acest grup ar fi aderat mai multe persoane, intermediari de încredere (rude, prieteni etc.), care s-au specializat în racolarea de persoane dornice să obțină astfel de certificate falsificate de vaccinare, la rândul lor percepând comisioane cuprinse între 100 și 250 de euro, în funcție de starea materială a clienților. Un aspect important la stabilirea „tarifului” era acela al prezenței persoanei la centrul de vaccinare. Astfel, în cazul persoanelor dispuse să se deplaseze la Mangalia, tariful cerut de intermediar era de 500 de lei, iar în cazul celorlalte, care nu doreau să se prezinte la centrul de vaccinare, tariful era de 700 de lei și era perceput pe loc.

Încă un medic și-a recunoscut vina

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis admiterea sesizării privind acordul de recunoaștere a vinovăției. În urma acordului, Andreea I. a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat”, în modalitatea „aderare”, cumpărare de influență, instigare la fals informatic și complicitate la trafic de influență. Sentința a fost dată pe 22 septembrie 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Antivaccinistii satanistii la comment-uri
2
2
Pe fata lu Pompilia o arde un indian însurat și cu copii acasă dar asta temporar cât ii da Pompy bani ca după aia se întoarce tot acasă
2
0
Nu ar fi o surpriza ca judecatorii cum sunt specialisti in interpretarea legi sa ii condamne pastia tot asha cum i-a lasat liberi pe altzi care au furat milioane de euro de la bugetul de stat,ramane de vazut.
4
0
Pompilia e bine merci are bani cu ghiotura are amant mai tanar ca ea și fata ei o arde cu un c*****t insurat taximetrist care se lauda ca o face de bani pe „„soacra” cum vrea el. Nu stiu ce ati mai scris astea pe aici ca oricum cainii latra ursul merge.
4
1
Astia au fost adevaratii eroi, nu aia care au intepat populatia si erau foarte epuizati...
12
4
Cred ca mai degraba ar trebui judecati cei care au obligat populatia sa se vaccineze,atata timp cat aceasta nu era obligatorie!
17
3
Inselatoria in sine a fost o infractiune. Faptul ca persoanelor nu le-a fost injectata acea substanta numita abuziv vaccin,poate ca a fost chiar benefic pentru acele persoane. La urma urmei lucrul a fost facut de comun acord cu ,,pacientii'', acestia fiind siliti sa aiba acel certificat ca sunt vaccinati. Asa impuneau ticalosii atunci. Daca se primeau ordine ca cine nu poarta masca sa fie impuscat,mai mult ca sigur ca ordinul se aplica. Nu toti s-ar fi conformat,mai sunt si oameni cu judecata normala,insa cei mai multi militieni ar fi tras.
10
3
Ce vaccin ? Otrava poate.
10
3
Dati in judecata toti! Cine a impus restrictia? Dati statul in judecata si persoanele care au aparut in spatiul media/public.Dati in judecata orice institutie a promovat sau incurajat fie restrictia fie intepatura!Doar asa se sperie sau pe model George Washington si atunci le si este frica mai mare dar si rezultatul mai de succes!
7
3
"Data viitoare nu mai e ser,sunt niste gaze"
3
3
Sictir!
2
0
vrem sa vedem mai multe condamnari si interzicerea dreptului de a profesa, nu o sa mai votam psd si pnl niciodata
5
5
si cu chiveta si fara s a murit ...in gros , asa ca vax populi vax deii!
4
3
Ce vacin? Ca s-au vaccinat ca nu tot au facut Covit. Si atunci vacinul nu a fost acua di piove?
5
4
Si medicul de familie din valu? Umbla cu haur de-un deget la gat, zici ca-i bombardier. I s-a inchis dosarul cu vaccinari la chiuveta?
7
2
Care vină?Ce grup infracțional?Care imunizare?Dar,producătorul care știa că nu a fabricat un vaccin ci doar un compus chimic,care face numai rău;politrucii r*mâni -și cei europeni-care au comandat sute de milioane respectiv,miliarde de doze;medicii care dădeau rezultate false;folosirea protocolului lui Arafat,recteOMS;folosirea oxigenului până la "explozie";legarea de pat a pacienților;neefectuarea de autopsii;înhumarea rămășițelor pământești în saci de plastic;restricții aberante și criminale cu nemiluita etc. ce au mai fost???
15
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016