REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
22° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Grupul de mercenari Wagner ar putea înceta să mai existe

Grupul de mercenari Wagner ar putea înceta să mai existe

Valentina CAMARA 3 mai 2023 | 00:00 345

Grupul Wagner din Rusia ar putea înceta în curând să mai existe, a declarat Evgheni Prigojin. Fondatorul este cunoscut, de asemenea, ca fiind un colaborator apropiat al președintelui Vladimir Putin, iar declaraţia a făcut-o bloggerului de război rus Semion Pegov.

Grupul de mercenari Wagner ar putea inceta sa mai existe

Evgeni Prigojin a acuzat anterior forțele armate ale Moscovei că nu le-au oferit oamenilor săi muniția de care au nevoie și, uneori, acuză cei pe mai înalți oameni din stat de trădare. Mai mult, seful grupului Wagner susține că slaba dotare a militarilor săi va duce, în curând, la dispariția totală a grupului de mercenari Wagner.

El a spus că în fiecare zi au 1000 de cadavre, iar în ritmul acesta gruparea va înceta să existe: „Acum, în ceea ce privește nevoia în general de obuze pe front, ceea ce vrem. Astăzi ajungem în punctul în care Wagner se termină. Compania Wagner își va înceta existența destul de curând. Vom deveni istorie. E în regulă, se mai întâmplă”, a declarat el pentru bloggerul de război rus Semion Pegov.

În fiecare zi acumulăm o mie de cadavre pe care le trimitem acasă

Şi continuă: „În fiecarezi acumulăm o mie de cadavre, pe care le punem în sicriu şi le trimitem acasă”, a declarat Prigojin într-un interviu publicat sâmbătă cu bloggerul rus. Din cauza lipsei de muniţie de artilerie, pierderile ar fi de cinci ori mai mari decât e necesar.

Prigojin şi-a repetat criticile acerbe faţă de conducătorii armatei ruse: forţele armate ruse suferă de lipsă de disciplină şi de organizare. Şeful mercenarilor ruşi, care a profitat mult de invadarea Ucrainei, îşi poate permite critici deschise, deoarece el este un confident al preşedintelui rus, Vladimir Putin.

După acest interviu, fondatorul grupului Wagner a retras comentariile spunând că a fost doar o glumă. Evgeni Prigojin este cunoscut pentru stilul său combativ în interviurile sale.

Prigojin a mai făcut astfel de declarații după care le-a retras

De exemplu într-un alt de interviu de joi, el a declarat că glumea atunci când a spus că forțele sale vor înceta să bombardeze Bahmut pentru a le permite forțelor ucrainene să arate orașul jurnaliștilor americani.

În ianuarie, Statele Unite au calificat oficial  gruparea Wagner ca fiind o organizație criminală transnațională, înghețându-și activele în Statele Unite pentru a ajuta armata Rusiei în războiul din Ucraina.

Între timp, Rusia a capturat patru zone urbane din regiunea Bahmut, a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul locotenent Igor Konașenkov. O zi mai târziu, rachetele rusești au lovit mai multe orașe ucrainene din partea centrală a țării ucigând cel puțin 25 de persoane, potrivit evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436