REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Grupul IULIUS - de 25 de ani, pionierul proiectelor de bunăstare locală, business, shopping și recreere

Grupul IULIUS - de 25 de ani, pionierul proiectelor de bunăstare locală, business, shopping și recreere

V.S. 16 noiembrie 2023 | 00:00 2482

Prezent în România de peste 25 de ani, grupul IULIUS este recunoscut drept pionierul proiectelor mixed-use de regenerare urbană, vizând zonele insuficient valorificate ale orașelor. De altfel, noțiunea de regenerare urbană mixtă a devenit sinonimă cu numele IULIUS încă de acum 15 ani, când compania a început dezvoltarea proiectului Palas Iași, primul de acest tip din România. Investiția, care a ajuns la 320 de milioane de euro, a transformat zona din jurul Palatului Culturii  în principala destinație de business, shopping și recreere, dar a generat și o evoluție imediată a bunăstării locale.

Grupul IULIUS - de 25 de ani, pionierul proiectelor de bunastare locala, business, shopping si recreereConcert Iași

Succesul din inima Moldovei a fost multiplicat peste doar câțiva ani, în Timișoara. După o investiție fără precedent la acel moment în România, de 442 de milioane de euro, Iulius Town a redefinit o zonă în care dezvoltatorul avea activ un mall, adăugându-i funcțiuni mixte care să atragă oamenii zi de zi. La o scară mai redusă, dezvoltarea mixtă s-a aplicat și proiectului Iulius Mall Cluj-Napoca, acolo unde s-a dezvoltat infrastructură office clasa A și un parc, marcă a regenerării urbane produse de IULIUS.

Grupul IULIUS - de 25 de ani, pionierul proiectelor de bunastare locala, business, shopping si recreereCinema în aer liber

Următorul capitol major din seria de investiții în regenerare urbană se desfășoară chiar în acest moment la Cluj-Napoca, acolo unde o fostă platformă industrială va deveni parte a orașului, deschisă pentru oameni, în timp ce la Iași compania a inaugurat anul acesta cea mai mare clădire de birouri din țară, tot sub forma unui concept mixt. Este vorba despre Palas Campus, care găzduiește peste 5.000 de angajați și sediile a 13 companii multinaționale, fiind rezultatul unei investiții de 120 de milioane de euro.

„Acest tip de investiții nu generează plus-valoare doar beneficiarilor direcți, ci și comunităților în mijlocul cărora se dezvoltă. De la fonduri suplimentare aduse bugetelor locale, până la crearea de mii de noi locuri de muncă, astfel de proiecte pun în echilibru bunăstarea oamenilor și dorința de a crea concepte sustenabile, ce aduc natura mai aproape de urban. Proiectele noastre înregistrează, anual, peste 70 de milioane de vizite”, au declarat reprezentanții IULIUS.

Grupul IULIUS - de 25 de ani, pionierul proiectelor de bunastare locala, business, shopping si recreereInfrastructura Iulius Town Timișoara

Impact la nivelul ecosistemului de afaceri

„Polurile de business create de IULIUS în orașele magnet ale țării (Iași, Timișoara și Cluj-Napoca) au atras până acum peste 80 de companii multinaționale, unele chiar în premieră în România, și au creat peste 25.000 de locuri de muncă. La nivelul întregii rețele, locurile de muncă generate de proiectele IULIUS ajung la 35.000”, conform grupului IULIUS. Impactul investițiilor se va resimți și pe termen mediu și lung, comunitățile locale beneficiind de o nouă perspectivă și chiar atractivitate la nivel internațional. Proiectul Palas, de exemplu, a făcut ca Iașul să fie declarat al doilea cel mai atractiv oraș european pentru investiții din sfera tehnologiei, datorită unui raport costuri/calitate a vieții foarte ridicat.

Grupul IULIUS - de 25 de ani, pionierul proiectelor de bunastare locala, business, shopping si recreereEvents office

Impact în infrastructură

Un alt factor diferențiator al proiectelor IULIUS îl reprezintă conceptele sustenabile integrate, ce includ investiții în modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale, dar și diferite soluții de conectivitate. La Iași, compania a creat o nouă stradă odată cu dezvoltarea Palas, precum și cea mai mare parcare subterană din țară – 2.500 de locuri, ce deservește nu doar zona complexului, ci întreaga comunitate locală. Modernizarea și lărgirea a cinci străzi perimetrale, precum și realizarea unei noi străzi de legătură cu punctul zero al Iașului au fost necesare și pentru conectivitate Palas Campus.
La Timișoara, Iulius Town beneficiază de un pasaj subteran construit integral de IULIUS, ce străbate complexul și fluidizează traficul în zonă. Lucrările de utilitate publică au presupus lărgirea și modernizarea străzilor din proximitate, precum și construirea unei clădiri noi, toate fiind ulterior donate municipalității. Suplimentar acestor investiții, proiectul include și  4.000 de locuri de parcare multinivel, subterane și supraterane, precum și peste 800 de locuri de parcare pentru biciclete.

Grupul IULIUS - de 25 de ani, pionierul proiectelor de bunastare locala, business, shopping si recreerePasaj Timișoara


IULIUS va contribui și prin proiectul nou propus în Cluj-Napoca la dezvoltarea infrastructurii locale, printr-un nou pod rutier și două pasarele pietonale peste râul Someș, care delimitează lateral proiectul, străzi adiacente lărgite și modernizate, noi sensuri giratorii, precum și o amplă parcare subterană, dedicată unui concept de „car free”.

Impact în sustenabilitate și mediu


Valoarea adăugată pe care proiectele IULIUS o aduc nu se limitează doar la îmbinarea spațiilor premium de birouri cu zone de retail și entertainment, ci în special prin atenția deosebită acordată spațiului verde. Parcurile realizate în Palas Iași, Iulius Town Timișoara și Iulius Mall Cluj reprezintă inima regenerărilor urbane mixte și au fost amenajate de peisagiști renumiți din România, Italia și Germania. Doar în aceste oaze de natură, ce însumează peste 13 hectare, compania a investit peste 18 milioane de euro. „Grădinile urbane sunt acum nu doar puncte de întâlnire pentru comunitățile locale, dar și adevărate scene pentru evenimente culturale, momente de relaxare alături de prieteni sau chiar locații inspiraționale pentru «work from home»”, au precizat reprezentanții IULIUS.

Grupul IULIUS - de 25 de ani, pionierul proiectelor de bunastare locala, business, shopping si recreereGrădină Palas Iași

Impact în comunitate

Investițiile IULIUS nu se opresc la huburi comerciale și de business, ci și la dezvoltarea comunităților locale. De aceea, toate proiectele companiei sunt axate pe oameni, nevoile și pasiunile acestora și se implică în viața socială și culturală prin programe de susținere, evenimente de amploare și campanii de responsabilitate socială. De altfel, multe dintre proiectele din ultimii ani au pornit chiar de la dorințele oamenilor.
Astfel, după succesele proiectelor mixed-use dezvoltate în Iași, Timișoara și cel aflat în plin proces în Cluj-Napoca, Constanța este următorul oraș unde IULIUS va realiza investiții de impact care vor transforma modul în care se va face business, shopping și se petrece timpul liber.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510