REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
28.7° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Grupul Naxxar a semnat un parteneriat strategic cu Polenergia pentru parcul eolian NX4

Grupul Naxxar a semnat un parteneriat strategic cu Polenergia pentru parcul eolian NX4

Ana Maria LIPAN 13 octombrie 2023 | 00:00 220

Naxxar Renewable Energy Management Holding a semnat un acord condiţionat cu Polenergia, cel mai mare grup energetic privat polonez, pentru vânzarea unui pachet de acţiuni de 60% în cadrul companiei de proiect prin care are loc dezvoltarea parcului eolian NX4, unul dintre cele mai mari proiecte de energie eoliană onshore din România, dar şi din Europa.

Grupul Naxxar a semnat un parteneriat strategic cu Polenergia pentru parcul eolian NX4

Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, proiectul NX4 presupune construirea unor parcuri eoliene cu o capacitate totală de până la 685,6 MW, situate în judeţul Tulcea. Regiunea Dobrogea deţine un potenţial eolian substanţial, cu viteze medii ale vântului ce depăşesc 8 metri pe secundă.

"Suntem foarte încântaţi de faptul că am convins cel mai important grup energetic privat din Polonia, Polenergia, de viabilitatea proiectelor noastre. România beneficiază de o mulţime de resurse neutilizate, are un potenţial enorm pentru sursele regenerabile de energie şi suntem convinşi că îşi va atinge rapid obiectivele asumate în cadrul Uniunii Europene, în concordanţă cu Green Deal şi toate angajamentele ulterioare", a declarat Gerhard Kaiser, fondator şi CEO al Naxxar Renewable Energy.

Portofoliul de proiecte al Naxxar se extinde dincolo de parcul eolian NX4, cuprinzând încă un GW de proiecte eoliene aflate în diferite stadii de dezvoltare (de la greenfield şi până la gata de construcţie- în 2024). Aceste proiecte nu sunt incluse în acordul cu Polenergia.

În curând, Naxxar va anunţa şi planurile sale de investiţii pentru un GW de proiecte fotovoltaice, fapt ce subliniază o dată în plus angajamentul său de a diversifica sursele de energie regenerabilă.

"Stocarea energiei şi chiar şi hidrogenul verde sunt, de asemenea, luate în calcul. Totodată, examinăm şi posibilitatea extinderii în Italia şi Spania", a mai spus Gerhard Kaiser.

Mihai Necula, country manager Naxxar Renewable Energy, a subliniat că proiectele viitoare ale companiei vor genera un volum din ce în ce mai mare de sarcini pentru angajaţi şi contractori locali şi vor crea un număr mare de locuri de muncă bine plătite.

"Viziunea noastră pentru Naxxar este să rămânem fermi în angajamentul de a iniţia proiecte inovatoare de energie regenerabilă la scară largă, contribuind la tranziţia energetică şi la un mediu sustenabil", a afirmat Mihai Necula.

Naxxar intenţionează să devină, pe termen lung, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori şi angajatori din sectorul energiei regenerabile din România. În cele din urmă, poate deveni un producător independent de energie (IPP), se mai menţionează în comunicat.

"Suntem prezenţi şi vom rămâne activi aici pe termen lung. De aceea, ne propunem să devenim unul dintre cei mai apreciaţi angajatori de pe piaţa din România. România are oameni foarte talentaţi, bine pregătiţi profesional şi intenţionăm să ne majorăm echipa, care se află într-un ritm rapid de creştere pe plan local", a punctat Mihai Necula.

Naxxar Renewable Energy este unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul energiei regenerabile, dedicat promovării tranziţiei către energia fără emisii de carbon, scrie agerpres.ro. Cu doi GW de proiecte în curs de realizare în România, Naxxar va deveni unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori din România şi regiune, contribuind masiv la atingerea obiectivelor de energie regenerabilă ale României pe termen lung şi la dezvoltarea industriei locale şi a pieţei energiei. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712