REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
21.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Gustul acestui fruct este al treilea cel mai plăcut după cel de ciocolată şi vanilie

Gustul acestui fruct este al treilea cel mai plăcut după cel de ciocolată şi vanilie

A.F. 11 decembrie 2023 | 00:00 211

Datorită gustului său magnific, portocala este unul dintre cele mai apreciate fructe. Aproximativ 70 de milioane de tone de portocale sunt produse în întreaga lume în fiecare an. Gustul său este al treilea cel mai plăcut după cel de ciocolată şi vanilie, relatează Rador Radio România.

Gustul acestui fruct este al treilea cel mai placut dupa cel de ciocolata si vanilie

Peste 80% din recolta de portocale este destinată producerii sucului, considerat cel mai iubit suc din lume. Portocalele şi lămâile i-au protejat pe marinari de scorbut în timpul călătoriilor lor. Se ştie că această boală se dezvoltă din cauza lipsei de vitamina C, iar ambele fructe o conţin din abundenţă.

Portocala conţine şi vitamine din grupa B - B1, B2, B6, B9, vitaminele A şi E, precum şi H şi PP. Citricele mai conţin oligoelemente: potasiu, magneziu, fosfor, calciu; pectine; celuloză; fitoncide; bioflavonoide (ajută la scăderea colesterolului din sânge şi tensiunii arteriale).

Carbohidraţii din portocale oferă energie organismului. Substanţele conţinute de portocale au şi efect antiinflamator. Pe lângă vitamina C, portocalele sunt bogate în vitamina A şi potasiu, benefice pentru sănătatea ochilor.

Conţinutul crescut de vitamina C acţionează puternic prin neutralizarea radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea pielii.

Cantitatea mare de pectine din portocale ajută la reducerea zahărului din sânge, precum şi la sinteza vitaminelor şi purificarea sângelui. Aceste citrice sunt recunoscute ca fiind cel mai bun profilactic împotriva răcelilor.

Recomandările medicilor

Medicii le recomandă pentru hipertensiune arterială, ateroscleroză şi boli hepatice. Datorită conţinutului lor de potasiu, au un efect diuretic pronunţat. Medicii avertizează că persoanele care au afecţiuni ale tractului gastrointestinal trebuie să evite consumul de portocale pe stomacul gol. Aciditatea lor ridicată poate deteriora smalţul dinţilor.

La nivel mondial, portocala este cel mai consumat fruct, dacă se ia în considerare şi fructul pentru suc. Din fiecare doi litri de suc consumaţi în lume, un litru este suc de portocale. Totuşi, portocalele nu trebuie consumate în cantităţi mari, deoarece pot apărea reacţii alergice sau şoc anafilactic, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513