REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
23.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Guvern: Termenul de aprobare a bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru operatorii economici de stat, prelungit până la 31 octombrie

Guvern: Termenul de aprobare a bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru operatorii economici de stat, prelungit până la 31 octombrie

Victor ROTARU 15 iunie 2024 | 00:00 282

Guvernul a prelungit, prin ordonanţă de urgenţă, până la 31 octombrie, termenul de aprobare a bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru operatorii economici aflaţi în subordinea, în coordonarea, sub autoritatea organelor administraţiei publice centrale.

 Guvern: Termenul de aprobare a bugetelor de venituri si cheltuieli pentru operatorii economici de stat, prelungit pana la 31 octombrie

Potrivit unui comunicat al Executivului, astfel a fost aprobată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OG nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară.

Actul normativ adoptat de Guvern aduce mai multe modificări pentru operatorii economici aflaţi în subordinea, în coordonarea, sub autoritatea organelor administraţiei publice centrale. Una dintre acestea vizează prelungirea termenului de aprobare a bugetelor de venituri şi cheltuieli până la data de 31 octombrie a anului curent.

"Această prelungire este condiţionată de întocmirea de către ordonatorii principali de credite a unei analize prin care se stabilesc cauzele şi/sau persoanele vinovate pentru nerespectarea termenului de aprobare de 150 de zile de la data intrării în vigoare a legii anuale a bugetului de stat", se arată în sursa citată.

Alte modificări sunt: suspendarea alocării de fonduri de la bugetul de stat până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, pentru operatorii economici care au depăşit termenul de aprobare de 150 de zile; interdicţia alocării de fonduri de la bugetul de stat pentru operatorii economici care nu au bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat până la data de 31 octombrie a anului curent; introducerea unor contravenţii, începând cu anul 2025, pentru nerespectarea termenelor de aprobare a bugetelor de venituri şi cheltuieli, aplicată ordonatorilor principali de credite.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016