REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° ConstanÈ›a Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
26.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Guvernul a instituit o celulă de criză pentru evacuarea românilor din Israel

Guvernul a instituit o celulă de criză pentru evacuarea românilor din Israel

Victor ROTARU 15 aprilie 2024 | 10:44 516

În urma atacului masiv pornit de Iran asupra Israelului, la Guvern a fost instituită o celulă de criză.

Guvernul a instituit o celula de criza pentru evacuarea romanilor din Israel Marcel Ciolacu

Guvernul monitorizează situaÅ£ia în zona de conflict ÅŸi se pregăteÅŸte să evacueze românii aflaÅ£i acolo. Luni, premierul va avea încă o ÅŸedinţă în cadrul celulei de criză.

De asemenea, Marcel Ciolacu este in contact cu liderii europeni È™i partenerii externi. Încă de ieri dimineață, preÈ™edintele Klaus Iohannis, premierul, preÈ™edintele Senatului dar È™i miniÈ™trii de Externe È™i al Apărării au condamnat atacul si s-au arătat solidari cu poporul evreu.

Ce se va întâmpla în Israel după atacul puternic al Iranului de sâmbătă noaptea

Reuniunea cabinetului de război s-a încheiat fără nicio decizie cu privire la modul în care Israelul va răspunde atacului Iranului.

Armata israeliană a aprobat o serie de planuri defensive, cât È™i ofensive, însă momentan nu a anunÈ›at dacă va riposta după atacul cu peste 300 de drone È™i rachete lansat de Iran.

Un oficial de rang din administraÈ›ia Biden a declarat că a primit asigurări din partea guvernului israelian potrivit cărora statul evreu nu caută să escaladeze în mod semnificativ confruntarea cu Iranul.

Inițial, miniștrii guvernului israelian de dreapta și legislatorii au făcut presiuni pentru un răspuns rapid și agresiv la atacul aerian al Iranului.

Premierul Netanyahu a amânat însă luarea vreunei decizii cu privire la răspunsul Israelului după ce a avut o conversaÈ›ie cu Joe Biden.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620