REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Guvernul a luat decizia: voucher de 250 de lei și un pachet consistent de alimente oferite înainte de Paște

Guvernul a luat decizia: voucher de 250 de lei și un pachet consistent de alimente oferite înainte de Paște

Virgil STOIAN 1 aprilie 2023 | 10:51 26708

Creșterea prețurilor dă bătăi de cap foarte multor români, iar înainte de Paște situația este dramatică pentru multe familii. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că voucherul de alimente de 250 de lei va ajunge la români în Săptămâna Mare, iar în paralel se vor distribui 800.000 de pachete alimentare destul de consistente, dacă luăm în considerare că valoarea de piață a unui astfel de pachet este 390 de lei.

Guvernul a luat decizia: voucher de 250 de lei si un pachet consistent de alimente oferite inainte de Paste

”Până în sărbătorile pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunţ în premieră acest lucru, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. Aşadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor şi persoanelor aflate în stare de deprivare materială şi, din acest punct de vedere, considerăm că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou”, a afirmat Marcel Boloş, joi, în timpul unei vizite făcute în judeţul Prahova.
Guvernul distribuie pachete alimentare

Marcel Boloş a anunţat că în următoarele luni vor ajunge la beneficiari şi pachetele cu ajutoare alimentare finanţate din fonduri europene, în unele judeţe aceste pachete urmând a ajunge înainte de sărbătorile pascale.

”Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil. Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a spus Boloş.

Anunţul a fost făcut în timpul unei vizite a ministrului la depozitul de pachete alimentare din Urlaţi, judeţul Prahova, depozit care are cea mai mare capacitate din ţară, de 400.000 de pachete alimentare. Ministrul a precizat că, exceptând orezul, pachetele conţin produse româneşti.

Aproximativ 1.188.000 de persoane beneficiază de acest program derulat de autorităţile din România pe fondurile europene alocate în perioada de programare 2014-2020, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am pensie 1246 lei sunt pensionara (anticipat)de un an de zile nu am nici un alt venit de ce nu pot primi și eu aceste tichete?
0
2
Am pensie de handicap accentuat nu mi se da pachetul se ampart antre ei unde apelam că au fost găsite pachete la ei acasă da degeaba so rezolvat daca ai spui ați rade an nas
3
1
Buna ziua domnule ministru social ce în seamna la dus 50 de euro care Ne dați pe cardulsoci cei care e dați 50 de euro nu au Nici o valoare pentru cumpărături Egal cu 00 CEI 50 DE EURO pentru oamenii din r*mÂNIEA E ATI LUOAT IN RHS POPORUL r*mÂN ASTA STIE r*mÂNIEA
0
2
Am o pensiei de 1140 roni Nu mise dă nimic pt că am pensie Vă rog să mă ajutați și Pe mine Am 76 ani com Dracea tl. Mulțumesc anticipat
3
0
Se dau pachete că să le ia tot ei la muritori sgung ce mai rămâne,ce pachete mâncăm ce vreți voi că la cantina partidului, dați tichete să-și ia omul ce vrea de mâncare.
1
3
Nu beneficiază toate persoanele ,ci doar cei cu ajutorul social și cei cu handicap grav,accentuat și ușor! Ar trebui sa primească și pensionari cu pensii până la 1700 Ron!. Așa știe să se laude ,că ai dat,și nu pentru toată lumea! Cine prinde bine,cine nu,nu!... Primul venit,primul servit!...
1
3
Nu Sint de acord cu ajutorul puturoșilor. Cine na lucrat să nu primească. Cînd eu mergeam la lucru ei stăteau la umbră acum așteaptă pomană. Să se mărească punctul de pensie după cît a contribuit.
5
2
Când ajiugi pachetul
2
0
Da ne pricopsesc cei din primarii cu pachetele alimentare de la uniune, au introdus noi reguli in acordarea lor pe motiv ca sunt prea multe cereri!
3
6
Soția mea are 20 de ani grupa 2 de muncă și incă aproape tot atât pensie de boală gr 2 și are o oensie de limită de vârstă de capătă ajutor până la limita socială, că unul care a tăiat frunze la câini toată viața, râde de ea că capătă pensia socială...că și el trebuie să trăiască! Capătă și pachet de care soția nu beneficiază. Și ei trebuie să trăiască,dar după muncă și răsplată! Ce a făcut la tinerețe să facă in continuare să poată trăi! Trai bun nineacă pe spinarea altuia!
1
5
La obiect patru sute pensie mia tăiat dreptul de la 250l date de guvern nu e corect......
1
3
Ajutoarele se dau si celor cu pensii de 1125 de le ??
1
11
Unde se dau pachetele?
3
5
Pachetele se dau și celor ce iau vaucer de 250 lei.
3
7
Corect era să fie anunțat fiecare om care se încadrează la acest ajutor. Neam dus la cantina din Str. Mihai bravu, și nici nu au vrut să caute pe listă.
1
4
De unde se ridică alimentele sociale
1
2
Este foarte bine dar degeaba dacă sunt ajutați cei care nu au lucrat în viata lor și cei care au lucrat și pensia a depășit 1700 de lei nu primesc nici un fel de ajutor
2
4
Pensionării cu pensii mici primesc pachetul de 25 de kg?
4
6
Ce condiții trebuie să îndeplinească un pensionar, pentru a întra în posesia acestui pachet de alimente?
21
6
Suntem în luna aprilie și multe persoane nici nu au primit cardurile, nu îți răspunde nimeni la numerele de telefon. Este o bătaie de joc totală.
2
4
Buna ziua !!! Sunt pensionata de invaliditate cu pensie boala 1195 lei și Indemnizație de 64 lei pentru grad mediu Handicap.De ce nu primesc Niciodată pachet cu acele alimente ????????De ce persoanele încadrate în grad de Handicap Mediu nu au aceleași drepturi cu ceilalți , cu alte grade ??????Eu am 13 diagnostice??????Oare cum mă evaluează Comisia de încadrare în grad de Handicap , in schimb ce alții se dau drept orbi , dar conduc mașini și alte exemple.Vecina mea de scara se da și ea " Aproape Oarbă " dar merge singura pe drum , vede tot pe scara , merge singura cu autobuzul ?????De când văd....Orbii ??????
3
5
Toți care beneficiază de sprijin pentru r*mânia beneficiază de aceste pach Sau numai cei cu ajutor social Mulțumesc !
6
9
Cei ce nu au nici un venit, da deloc nimic nici un venit, dece nu primesc pachete europene?
0
2
Bună ziua am o pensie de boală mai benifciez de pachetul de alimente
1
10
Am o pensie de boala si as vrea sa stiu daca beneficiez si eu de ajutorul acela de alimente?
14
22
Am pensia de 1380 lei eu de ce nu primesc card de alimente vreau și eu un răspuns va rog frumos
7
20
Am o pensie de 1702 lei, ptr cei doi lei nu primesc nici vouchere nici pachet cu alimente!E normal așa ceva?Cei care nu au muncit ca mine atâția ani primesc!Eu sunt singură, văduvă de 3 ani!
4
12
Eu sunt pensionară, as dori să se dezbată problema tichetelor de călătorie, în locul lor sa se dea tichete de masă căci nu le volosesc. Nu am unde merge pe sărăcia asta cu o pensie de 1000 de lei. Vă mulțumesc
14
11
Nesimțire! Împarte pensionarii în 3 categorii.cei din mijloc care au contribuit cu mulți bani și foarte mulți ani sunt considerați bogați, ca d-lor le-a dat pensii peste 2000 lei .
8
8

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016