REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Guvernul Ciolacu spune Nu introducerii de noi taxe

Guvernul Ciolacu spune Nu introducerii de noi taxe

Andreea VLAICU 18 iulie 2024 | 00:00 154

Guvernul condus de Marcel Ciolacu își menține poziția de a nu împovăra mediul de afaceri și românii cu noi taxe în 2024, după negocierile cu Comisia Europeană. Social democrații pregătesc un plan fiscal pe 7 ani care va permite dezvoltarea României prin investiții masive, reducerea deficitului cu 0,7% din PIB pe an, astfel încât să se ajungă la o scădere a acestuia de la 6,9% în 2024, la sub 3% la finalul perioadei, ținta impusă de Bruxelles.

Guvernul Ciolacu spune Nu introducerii de noi taxe

Guvernul pregătește reforma fiscală din România, însă abia de anul viitor, când guvernanții se vor putea baza pe niște cifre exacte  legate de taxe și impozite și, mai ales, investiții.

Planul care va include direcțiile de acțiune urmează să fie finalizat la nivelul Executivului până la începutul lui septembrie, iar după discuțiile cu Comisia Europeană, urmează să fie predat către Bruxelles până la 15 octombrie 2024.

„Deja se stabilizează o creștere economică în România între 3,3-3,2 3,4% cred că va fi cea mai mare creștere economică din România. E prematur să vii cu măriri de taxe. Dar noi avem în Cererea de Plată Numărul 4, cum bine știți și dumneavoastră, reforma fiscală.

Acel lucru nu poți să-l faci peste noapte, fiindcă e o  reformă fiscală de fond nu este că scoți niște excepții, lucruri care s-a întâmplat anul trecut, când aveam un deficit, știți la fel de bine în septembrie, de 6. Repet, în septembrie era un deficit de 6,8 și am respectat ceea ce am convenit cu Comisia. Nu poți să aplici în anul fiscal respectiv. Există un delay de șase luni, de un an de zile și de șase luni.

Deci reforma fiscală se va discuta la începutul anului viitor. Ea se va aproba la jumătatea anului, cu șase luni înainte de a fi aplicat, la începutul unui un an fiscal. Vestea bună este că Comisia a înțeles foarte bine că este perioada de dezvoltare cea mai mare a României și noi am ajuns acum în primele luni cu  cheltuieli pe investiții de 47 de miliarde.

Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru în România. Aproape 10 miliarde de euro, după 5 luni investite în infrastructuri majore din România”, a declarat Premierul Marcel Ciolacu la sfârșitul săptămânii trecute, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
are niste gargauni in cap care produc curent,un camp electromagnetic cum nu sa intalnit,mai are in cap un tunel de fuziune nucleara
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436