REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Guvernul Ciolacu vrea să sacrifice programul „Masă caldă în școli“ pentru majorarea pensiilor

Guvernul Ciolacu vrea să sacrifice programul „Masă caldă în școli“ pentru majorarea pensiilor

Victor ROTARU 16 noiembrie 2023 | 00:00 1990

Programul „Masa caldă în școli” ar putea fi amânat încă o dată, principalul motiv fiind faptul că nu prea mai sunt bani la buget, iar primii care ar putea avea de suferit din această cauză ar fi elevii din mediile defavorizate. Motivul?! Astfel s-ar putea acoperi gaura de la buget produsă de majorările de pensii promise de PSD. În prezent, pe hârtie, programul funcționează în 450 de unități de învățământ, iar la nivelul județului Constanța sunt înscrise 13 școli.

Guvernul Ciolacu vrea sa sacrifice programul „Masa calda in scoli“ pentru majorarea pensiilorFoto cu rol ilustrativ

Programul „Masă caldă în școli” ar putea fi iar amânat, Marcel Ciolacu luând în calcul acest lucru pentru a acoperi gaura din buget. Proiectul  de suflet al președintelui: „România Educată”, prevedea extinderea acestui program pentru un milion de elevi, acum, însă, acesta nu ajunge nici măcar la 200 de mii. Pentru anul școlar 2023-2024, cel puțin pe hârtie, 13 școli beneficiază de programul „Masă caldă în școli”. Pe lângă cele 6 de anul trecut, Mihail Kogălniceanu, Crucea, Dobromir, Cuza Vodă, Mihai Viteazu, Castelu, la program vor mai participa și școlile din Siliștea, Cerchezu, Poarta Albă, Fântânele, Dumbrăveni, Istria și Topalu.   

Guvernul Ciolacu vrea sa sacrifice programul „Masa calda in scoli“ pentru majorarea pensiilorNicolae Ciucă, Klaus Iohannis, Ligia Deca

„Avem elevi care vin la școală de când a apărut programul Masă Caldă în școli”

Contactat de către reporterii de la Replica, primarul din Crucea, Iulian Tudorache, se arată total nemulțumit de o eventuală amânare a programului declarând: „M-am zbătut pentru programul acesta tocmai pentru a avea pentru cei nevoiași o masă caldă. Dezaprob total o oprire a programului, eu consider că și-a atins scopul, noi avem elevi care vin la școală și prezența a crescut de când a apărut programul „Masă caldă în școli”. Își atinge obiectivul acest program la Crucea. Copiii sunt motivați inclusiv de acest program să fie prezenți la școală.

Guvernul Ciolacu vrea sa sacrifice programul „Masa calda in scoli“ pentru majorarea pensiilorIulian Tudorache

Nu cred că o să crească rata abandonului la noi în comună. Spre să nu se întâmple chestia asta. Este destul de grav dacă se întâmplă asta. Elevii s-au învățat cu serviciul acesta și văd că a dat randament, ar fi păcat să se renunțe. Nu știu cât va afecta această decizie, nu cred că se va întâmpla ceva legat de abandon. Nu doar această masă caldă îi motivează pe ei să vină la școală, mai sunt bursele, în afară de faptul că trebuie să învețe și să termine o școală. Să sperăm că nu o să se întâmple nimic legat de abandon dacă se va renunța la masa caldă. Nu ar trebui să se renunțe, sunt 2 ani de zile de când s-a implementat, am văzut că s-a dublat numărul de școli, este un lucru bun, benefic pentru elevi, mai ales în zona rurală, unde rata sărăciei este crescută”, a declarat Adrian Costache, viceprimarul cu atribuții de primar, din Mihai Viteazu.  

Guvernul Ciolacu vrea sa sacrifice programul „Masa calda in scoli“ pentru majorarea pensiilorViorel Dulgheru

Este un lucru forte prost. Dacă s-ar întâmpla acest lucru ar avea de suferit foarte mult elevi, noi avem 600 și ceva de elevi. Anul trecut, când au beneficiat de acest program, m-am întâlnit cu părinți, copii și îmi mulțumeau, era un lucru foarte bun pentru o comunitate săracă. Mi-e greu să spun că nu vor veni la școală dacă nu vor mai primi masa caldă, dar orice este posibil, la ce grad de sărăcie este în ziua de azi...”, a transmis Viorel Dulgheru, primarul comunei Cuza Vodă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se pot identifica cu adevarat cazurile sociale si li se poate asigura o masa, in rest sunt bani aruncati ca si cornu si laptele de multe ori necomestibile, masa calda e o sponsorizare mascata pentru firmele de partid care o asigura!
1
0
În tot UE părinții plătesc minim 80% din mâncarea de la cămin, gradinita și scoala!! Nici scoala nu este de "pomana" (gratis) ca în Rromanicca!!!
4
3
f bine gandit ,parintii la munca nu la intins mana ,ceasca nu dedea mancare ,si ne- am descurcat ca avea grija parinti ,se duceau si la munca ,acum stau la tigari cafele etc.bravo ciolacu bine gandit
2
5
ar fi bine daca putei da mancare calda si la indivizii care asteapta..AJUTOARELE SOCIALE...VAUCERELE DE PAPA,VAUCERELE DE ENERGIE..VAUCERELE DE TRANDAVIT...societatea este satula de atata PLEAVA..peste tot...ASISTATI SOCIAL..dar la munca????daca le dati fripturi poate vin si la munca..
9
0
Nemernicii sa desfiinteze doua treimi din Agentiile nationale mancatoare de bani nemunciti ! Ard gazul de pomana sute de mii de asa zisi functionari .Sa fie desfiintate Ministerele infiintate cu dedicatie unor lichele ordinare.Sa fie redus numarul Ministerelor la max. 12,iar secretarii de stat sa fie max.2 pentru fiecare Minister...Sa fie pus capastru salariilor nelimitate ale inaltilor (de fapt mici gainari) functionari publici,etc.In acest fel se pot obtine fonduri pentru dublarea pensiilor si a alocatiilor pentru copii.Scurt.Altfel conducatorii sunt hoti ordinari
9
1
parintii la copii sa munceasca pentru ei ca putorile de muieri nu au stat cracite cu pensionarii ! ei au muncit din greu pentru pensie !
4
1
nu cred...masa calda trebuie sa fie la scoli...dar la SIMENII MICI..cand dati fripturi la scoala???si noi cand eram la scoala ,ne dadea BATAIE LA GREU..in loc de fripturi...si am invatat cartye...bataie cu palmele cu rigla si ruptul urechilor...nu misca nimeni...iar acasa luai bataie ...ca n-ai ascultat invatatorul la scoala...acum..fiecare face legea in felul lui...dati-le mancare,deoarece masa si tasu sa fumeze la grreu..
11
1
Pe timpul lui Ceasca , nu se mai dadea nici un corn cu lapte! Copilul nu se duce la scoala ca sa manance, se duce ca sa invete! Parintii au responsabilitatea sa-i faca un pachetel! Daca vrea sa-l trimita la scoala este OK, daca nu sa stea acasa si sa ajunga ca ei! Simpli muncitori sau asistati sociali! Despre faptul ca Guvernul ia banii de la copii si ii da la pensionari si daca ar fi asa , banii pentru majorarea pensiilor sunt de ordinul sutelor de milioane ! Nu cred ca se poate rezolva pensiile cu banii de pe cornul copiilor! Se vor imprumuta la bancile straine si vor vinde in continuare tara! In judetul Constanta , in orasul Constanta - nu s-a construit o fabrica de "ceva" de 35 de ani! Dimpotriva , s-a demolat si se demoleaza in continuu! In afara de viloace, blocuri de carton si rigips, eventual carciumi , bodegi si malluri , nu s-a construit nimic! Avem un sfert din populatie plecata la munca , peste hotare! Suntem vai de mama noastra ca natie si ca tara!
12
0
Foarte nine, cine face p*****i trebuie sa aibe serviciu si bani sa ii creasca, nu sa te inmultesti pe spinarea contribuabililor ! Si asa stau vacile 2 ani jumate acasa dupa ce fata si boii muncesc in locul lor. Puradeii nu au contribuit la niciun pilon de pensii. La munca nu la pomana !!!! Votez PSD !!!
7
4
copiii nu au drept de vot
10
2
Asta da motiv sa vii la scoala ca daca nu vrei sa inveti nu inveti oricum
8
2
eu sunt de acord sa dea banii la babaci si sa ne tufa pe noi restul. Votez PSD.
5
9

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677