REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Guvernul interzice târgurile și festivalurile finanțate din bani publici

Guvernul interzice târgurile și festivalurile finanțate din bani publici

A.F. 25 octombrie 2023 | 00:00 2748

Instituţiile şi autorităţile publice locale nu vor mai putea finanţa, în acest an, din fonduri publice, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi sau sărbători tematice, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă. Proiectul de Ordonanţă a fost publicat de Ministerul Finanţelor.

Guvernul interzice targurile si festivalurile finantate din bani publiciTârgul de Crăciun din Constanța, 2022

„În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, instituţiile şi autorităţile publice locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, nu pot finanţa din fonduri publice, cu excepţia celor provenite din donaţii şi sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea", se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul.

În aceeași notă de fundamentare se mai arată și ce obligații au conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice. „Indiferent de modul de finanţare şi subordonare, au obligaţia de a dispune măsurile necesare astfel încât plăţile lunare efectuate în perioada noiembrie-decembrie la cheltuielile de investiţii să fie cel mult la nivelul mediei plăţilor efectuate în perioada ianuarie-septembrie, în limita bugetului aprobat", scrie în notă.

Până la finalul anului acesta, instituţiile publice nu vor mai putea angaja cheltuieli pentru mobilier de birou, reparaţii curente, consultanţă şi expertiză sau pregătire profesională. „Conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice, au obligaţia de a dispune măsurile necesare astfel încât plăţile lunare efectuate în perioada noiembrie-decembrie la titlul «Bunuri şi servicii», să fie de cel mult media plăţilor efectuate în perioada ianuarie-septembrie, în limita bugetului aprobat la această natură de cheltuieli", se precizează în document.

Aceste prevederi nu se vor aplica pentru cheltuielile cu medicamentele şi materialele sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuielile cu acţiuni şi programe de sănătate, precum şi în cazul cheltuielilor aferente unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar. Sursa citată arată că, în situaţii excepţionale şi temeinic justificate, Guvernul României poate aproba pe bază de memorandum depăşirea limitelor de plăţi la titlul de cheltuieli bugetare "Bunuri şi servicii", iniţiat de ordonatorii principali de credite, iar în cazul unităţilor/subdiviziunilor administrativ- teritoriale, iniţiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, la solicitarea justificată a acestora.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pomeni din bani publici.Sunt unii atat de p****i ,cum aud ca se da ceva:da primarul.Bai,din banii nostri ,ai contribuabililor,din taxe,impozite si alte dari.Cand vredata un primar a dat leafa lui sa se faca ceva? p****i,da multi!
1
1
Cum mai trimite el fetele de la Evenimente sa pretinda 30% din sponsorizarea din partea Primariei? Pai, ce facusi ma, nene legiuitorule? Il lasasi pe Rusu fara parandarat? Nu-i frumos, nene, nu-i frumos!
1
1
atunci de ce sa mai candidezi la primarie???de ce sa mai dai cozonaci peste gard,daca nu mai sare...SPAGA??? atentie PSD...CERNAVODA..este valabil si pentru voi..toata ziua va adunati ...in parc...in piata..poate...poate...mai racolati p****i...ca voi...este tarziu...PSDI-istilor cernavodeni in frunte cu marele sef.....EMILIANUS MILITIANUS..
2
2
atunci de ce sa mai candidezi la primarie???de ce sa mai dai cozonaci peste gard,daca nu mai sare...SPAGA??? atentie PSD...CERNAVODA..este valabil si pentru voi..toata ziua va adunati ...in parc...in piata..poate...poate...mai racolati p****i...ca voi...este tarziu...PSDI-istilor cernavodeni in frunte cu marele sef.....EMILIANUS MILITIANUS..
2
1
Corect. Nu e corect ca din banii tuturor sa fie platiti asa zisi artisti ca sa se holbeze nimai ciumpaflenderii. Cine vrea sa vada si sa asculte ,,vedeta'' preferata,sa plateasca bilet. Da,daca exista sponsori pentru asa ceva,este in regula,pot canta si greierii pe banii lor.
5
1
Corect, dar cine va oprește sa interziceți și pensiile speciale ale drogaților magistrați, astea din banii cui se dau? Aceste persoane, oameni nu pot fi numiți, calcă pe cadavre pentru a și menține sume exorbitante timp în care pensionarii mor, copii mor de foame iar ei se lăfăie în belșug. Tăiați odată pentru totdeauna aceste nesimțite pensii pana nu va ieși poporul cu furcile la voi
6
0
Ce face Adara Tramundana,cui mai da ea țepe cu banii? Aceasta abonata la banul public,care mai nou îl baga pe Sorin Colesniuc în fata și pe t**i Roșu ca să facă prin asociațiile lor evenimente. Alo primaria,nu o vedeți pe aceasta escroaca care nu da banii la oameni? Cum puteți sa o finanțați mereu? Rusu,ești mana în mana cu ea? Ea asa zice! Prestam la ev ei,dar nu vedem banii! DNA doarme!
8
0
Foarte bine.Dadeau bani publici la papagali gen snyley, velea, chielea, mielea etc
8
1
Pai și primarii cu ce se mai laudă.? că la noi se poartă Circ și mici la pro... ti
9
0
Aaaa, are sa moara de foame manelisti si vedetili de se urcau pi scena si mimau orgasmul. Se duce si paraindaratul pentru premari. Doar se stie, vrei 3000 de koko, facturezi 6000 de koko si faci parqindaratul! Se stieeee!
9
0
nu taiati pixurile si piunezele mwistilor hoti !!!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510