REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Guvernul majorează salariile profesorilor cu 20%, de la începutul anului

Guvernul majorează salariile profesorilor cu 20%, de la începutul anului

A.F. 20 noiembrie 2023 | 16:51 44246

Guvernul are în plan o creștere salarială de aproape 20% pentru profesori, totul de la începutul anului 2024, transmit surse guvernamentale. De asemenea, premierul Marcel Ciolacu are în plan și diverse măsuri privind alocarea fondurilor bugetare pentru ministere.

Guvernul majoreaza salariile profesorilor cu 20%, de la inceputul anului

Mâine dimineață în cadrul coaliției  premierul Marcel Ciolacu ar anunța o schimbare a modului de acordare a bugetelor pentru ministere, transmit sursele citate. Acordarea fondurilor va fi pe programe si proiecte, iar discuțiile vor fi închise până la începutul lunii decembrie, scrie stiripesurse.ro.

În privința profesorilor, la începutul anului va fi o creștere de aproape 20% a veniturilor, arată surse familiarizate cu subiectul. „Asta pentru ca au avut din septembrie o creştere mai mare decât cea convenită cu sindicate de 25% (creşterea a fost de aproape 30%)”, se spune în explicație.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scuze minimul pe economie.
1
0
De ce nu susțineți si ingrijitoarele mai ales cele de la grădinițe si creșe. Atunci când copii devin mai agitați sau plâng ingrijitoarele îi calmeaza si îi alinta, ca doamnele educatoare să-și poată desfasura activitățile in liniste.Cred că merităm mai mult decât mediul pe economie. Salariul este incadra cu sporul de vechime cea ce nu este normal.LA fiecare mărire a salariului minim pe economie noi nu am beneficiat mă refer la cei ce au vechime de 25 la sută. Cei 9 la suta care ne-au fost promisi.ptr noi nu sau gasit bani.
6
2
Câteva nelămuriri: ce fac educatoarele când copii dorm? Sunt supraveghetoare? De menționat ca sunt plătite cu peste 10.000 de lei, plata cu ora, cum e posibil așa ceva? Când o îngrijitoare face cam tot… e f dureros… Niște controale neanunțate sunt absolut necesare!!
5
4
De ce la nedidactic nu sa primit nici acum acele carduri ?oricum să vă strgeti cu ele la fund . ne-ați dat praf in ochi noua .sa va fie rușine.acum nici mărire dar unde dracu muncim noi in construcții?
5
2
Ministerul invatamantului a pleluat cresele politic, nici decum ca i- ar interesa de noi. Isi bat joc de tot sistemul. Ofera salarii colosale educatorilor cu bacul in conditiile in care aceste doamne mandre de ele nu fac nimic. Toata munca este doar pe spinarea ingrijitoarelor. Lectii educative se faceau si inainte, ba chiar foarte frumoase si asta in masura in care toate doambele lucram la fel. Ati facut praf acest sistem. Nu mai spun ca va bateti joc de toate ingrijitoarele din crese si gradinite. Va plange- ti ca nu aveti bani la buget dar in schimb aruncati cu ei pe educatori. Incercati sa va informati mai bine cum decurg lucrurile in aceste institutii. Si faceti controale mai dese.....nu DELOC. RUSINE ....
7
6
Pt Domnul Mihai,dc tot sunteti impotriva îngrijitoarelor,să îndeplinească Doamnele Educatoare,atotștiutoare de tot, toate sarcinile unei îngrijitoare,dc nu merităm nimic noi,și nici de mecanic nu este nv,nici fochist in gradiniță sau creșă,doar de educatoare!!!Și sa stea la clasă tot programul nu la țigări și șuete spunând că au ședința zilnic!!!Asta așa că tot se desconsideră personalul nedidactic !!!
10
6
Pt personalul nedidactic de ce faimoasele SINDICATE si DOMNII MINISTRII nu gasesc bani pt a da ceea ce ni se cuvine???Sau doar ei merita laude si mariri???
12
4
Vasile Casile....avand in vedere cum iti scrii numele, ai fost corigent ....de-asta urasti profesorii?
6
4
Un muncitor calificat gradația 5 cu 32 ani vechime 3000 de lei! Jenant și umilitor! O sa rămâneți fără ei, vor pleca toți.
8
5
Profesorii și învățătorii merită măriri salariale. Merită salariile cele mai mari, mai mari ca ale judecătorilor. Fără ei s-ar duce de râpă totul, fără ei nu ar putea fi medici, judecători, polițiști și toate celelalte meserii. Fiți alături de profesori și susțineți-i!
32
11
Nu va ajung salariile ?... Mai declarați veniturile din meditatii. Aveeti prea multe drepturi și privilegii că profesori , fata de alti oameni...
4
36
Ptr. personalul nedidactic nimic ??? In gradinite ingrijitoarele au o responsabilitate marita si un salariu de tot rahatul.
34
10
Vai cat esti de draguta... De ce nu te- ai facut profesor/ profesoara? Asta ca sa iti meriti salariul. Iti convine salariul pe care îl ai. Dar daca daca ramai singura pe grupa cu 15-20 de copii țipi cat te tine gura. Esti pândar la oi si atat. Trebuie sa muncesti ptr banii oferiti.
14
16
Cei nedidactici care comentați pe aici , puneți mana pe carte si ajungeti educatoare daca nu va convine salariul!!!
16
34
Incercati sa tineti cont si de nedidactic ( ingrijitoare). S- ar putea sa ne dăm demisia in masă. Asta ptr ca tot luptati pentru didactici. Am inteles la profesori unde meseria este destul de grea. Dar educatorii din crese nu fac nimic. Cu un copil de 2 ani ce se poate face ??. Acesti copii au nevoie de atentie, supraveghere si ingrijire. Incercati sa face- ti diferenta... Si totusi educatorii sunt platiti extrem de bine. MULTUMIM!
18
5
Bine ca mariti doar la didactici. Educatorii din crese si gradinite au salarii destul de mari. Cel putin in crese nu vad ptr ce ? Iar noi ingrijitoarele suntem slugile lor si ale institutiei. Fara nou nu stiu cum s- ar descurca. Avem salarii de mizerie, fara sporuri fara nimic. 2500 lei vi se pare mult ???. In comparatie cu doamnele care primesc 4300 la 5 ore .Si nu fac nimic...Eu personal nu cred ca ganditi ....si nu va intereseaza de noi.
22
14
Bună ziua !Cu personalul nedidactic auxiliar ?Ne au dat cu praf în ochi !Nu avem nici un spor !Unde este dreptatea !
22
6
Îngrijitoarele cind primesc și ele salarii mărite cum primesc infirmierele la grupă
17
6
Nustiu cat este de vină ministerul că nu se ridica la nedidactic salariul Eu cred că 80%este vina directorului și a inspectoratului că nu se gândesc cate sarcini avem noi nedidacticul în fișa postului făcută de ei și să lupte pentru noi
21
5
Pentru nedidactic nu sint bani deoarece directorasii politici au angajat tot felul de soferi si paznici care au grija de mosiile lor depasind astfel anvelopa salariala.Si eu sunt ned. Si niste "Doreli" angajati peste noapte cu 0 ani vechime au salariul cit am eu,cu 2cazane pe lemne,reparatii mobilier ssm psi inst el. Inst.apa etc,si vechime 40 ani.
14
2
Și pentru personalul nedidactic cu cele mai mici salarii din învățământ...PRAFUL DUPA TOBA
17
6
Si noi? De la 40% am ajuns la 23%? Am muncit degeaba o viata întreaga!
11
5
Buna ziua! Sunt ingrijitor cladiri, grădinița PN, pentru noi?! Suntem doar buni de munca și atât! Nu aveți respect pentru munca noastră! De multe ori suntem umiliți și jigniți, slugi!
29
6
Bună-ziua. Și cei cu minim pe economie, Muncitor Necalificat? Vor primi și ei mărire de la 1 Ianuarie 2024?rog un răspuns.
16
10
Nedidacticul cind primeste cei 9%promisi tot in acel sistem lucram,fara noi scolile si gradinitele nu se pate.
47
14
Și la ingrijitori
33
13

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016