REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Guvernul pregătește OUG pentru modificarea Legii exploatărilor offshore!

Guvernul pregătește OUG pentru modificarea Legii exploatărilor offshore!

Replica API 20 iulie 2018 | 01:11 443

Legea care reglementează exploatările offshore va fi modificată prin Ordonanță de Urgență. Imediat ce legea va fi promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial, aceasta va suferi modificări importante, susțin surse citate de Adevărul.ro.

„Este prea devreme să lucrăm la acest tip de ordonanţă până nu apare legea în Monitorul Oficial. Ea va exista, cu siguranţă. Probabil, undeva prin septembrie vom pregăti documentul”, au spus acestea, potrivit sursei citate.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost cel care a prezentat varianta finală a legii, care a fost adoptată de Parlament. Ulterior, el s-a lăudat la Antena 3 că după o „muncă de luni de zile”, a găsit echilibrul corect „între interesul legitim al României şi cel la fel de legitim al companiilor de a scoate profit”. Mai târziu, surse citate de Hotnews arătau că au fost demarate discuţii între Liviu Dragnea, Finanţe şi companiile petroliere pentru „corectarea” unor prevederi din Legea offshore. Companiile petroliere sunt mai sceptice să facă investiţii pentru scoaterea gazelor din Marea Neagră, deoarece legea offshore adoptată recent le pune piedici precum prevederea de a vinde cel puţin jumătate de gaze pe bursele româneşti. „Producătorii nu sunt încântaţi, întrucât obligaţia de a vinde în mod obligatoriu jumătate de producţie, cotă care poate creşte teoretic până la 100%, pe piaţa centralizată nu motivează investiţiile”, susţine Harald Kraft, preşedinte al Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA). Potrivit lui, producătorii nu cred că în acest caz economia românească beneficiază, deoarece şi un furnizor poate să cumpere gazele produse în Marea Neagră şi să le exporte. Kraft consideră că Guvernul trebuie să creeze un cadru care să motiveze consumul gazelor naturale în România, adică în petrochimie sau centrale electrice cu gaz. „Acesta va fi viitorul, să adăugăm valoare, să nu vindem gaz ca marfă, să vindem gaze prelucrate”, spune preşedintele ROPEPCA. Totodată, decizia Parlamentului de a elimina din legea offshore creditul fiscal acordat companiilor petroliere pune anumite piedici în continuarea discuţiilor şi luarea unei decizii pentru continuarea investiţiilor în proiecte pentru exploatarea gazelor naturale din perimetre offshore, consideră Alex Milcev, liderul departamentului de asistenţă fiscală şi juridică, EY România.

Citeste mai mult: adev.ro/pc27vy

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai, nu este minut sa nu auzi de Dracknea si PSD numai pe surse de incredere ,adevarulfake, hotnewsfake etc Mai schimbati placa ca s-au prafuit stirile, chiar nu mai aveti imaginatie !Iar voi astia antipesede gen romanu, europenu vi s-au strepezit dintii de la cata muie ati primit de la hoti, penali ciuma sparlament probabil va place ca de bine nimeni nu va ureaza pe aici, masochistilor !
0
0
Auzi cine negociaza pt Ro, Lvache flausatul! Acest repetent de teleorman,acest barman de carciumioara prafuita de tara a ajuns sa negocieze viitorul energetic al tarii.Pai,l-ati intrebat daca intelege ceva?
1
1
situatia a la Romania e in felul urmator : hotii din parlament in frunte cu dragnea si tariceanu pregatesc inca o hotie babana. Nu le ajunge ce au furat pana acum. Muie la toti !!!
2
0
Aici e mana lui Alde si Tariceanu, care au luat o gramada de milioane de euro lobby prin GSP si alte firme controlate de Comanescu, cel care a numit si conducerea la autoritatea OFFSHORE prin Gheorghe fost director GSP care ii verifica pe cei din domeniu gazelor din marea neagra. Speram ca Dragnea o sa se tina de cuvant si nu modifica legea, sa piarda tara bani. Daca ramane legea asa Nu o sa plece niciun investitor astea sunt presiuni ale firmelor straine care stiu sa negocieze la sange si care au varsat si vor varsa multi bani in campania viitoare pentru ALDE
2
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016