REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Guvernul pregăteşte scoaterea sălilor de jocuri de noroc sau pariuri în afara oraşelor

Guvernul pregăteşte scoaterea sălilor de jocuri de noroc sau pariuri în afara oraşelor

Virgil STOIAN 3 octombrie 2023 | 13:04 1297

Guvernul pregăteşte scoaterea sălilor de pariuri sportive şi jocuri de noroc în afara localităților. Ordonanţa va fi gata joi, iar premierul dă asigurări că aceasta va trece repede de Parlament.

Guvernul pregateste scoaterea salilor de jocuri de noroc sau pariuri in afara oraselor

Una dintre marile mize ale proiectului este garanţia pe care ar urma să o platească cei care au ca activitate jocurile de noroc. Vorbim despre un milion de euro, pentru cei ce realizează venituri de peste 20 de milioane de euro.

Ordonanţa privind jocurile de noroc va fi adoptată joi şi priveşte mai multe măsuri ce vor fi luate de guvern. În primul rând, companiile care nu au sediul fiscal în România nu vor mai putea activa pe teritoriul României.

De asemenea, sunt prevăzute mai multe taxe şi contribuţii anuale, dar şi o garanţie care este considerată a fi marea miză a acestei ordonanţe. Legat de această măsură, jucătorii din industrie spun că firmele autohtone vor fi limitate şi vor rămâne în piaţă doar firmele străine care îşi permit să dea o astfel de sumă drept garanţie.

Pe lângă taxe şi contribuţii sunt prevăzute şi anumite măsuri legate de publicitate. Astfel, românii nu vor mai primi mesaje nesolicitate cu privire la reclame cu jocuri de noroc.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că legea care prevede scoaterea în afara localităţilor a sălilor cu jocuri de noroc va intra în linie dreaptă şi va fi adoptată pe procedura simplificată. Industria jocurilor de noroc s-a dezvoltat foarte mult, în ultimii ani, numărul punctelor fizice, respectiv al sălilor de jocuri, cazinouri sau săli de pariuri ajungând la 12.000, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tare sunt curios daca chiar va scoate pacanele din orase,ceea ce nu prea cred
0
0
După ce a nenorocit destrămat mii de familii ,au speculat viciile oamenilor slabi, Închise în....lor cine lea inventat și cine le a pus la fiecare colt se strada strategic Amanet ,banca,sala de jocuri,schimb valutar niște escroci fără scrupule.
0
0
DESFIINTAREA !!!
1
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
6
0
e tarziu, nu va mai votam
2
1
FOARTE BINE!! Votam "pro", caci se mai curata orasul!!!!
3
0
Ciolacu da garantzii ca ordonantza asta va trece joi prin parlament si poate asha va fi,eu ca si Mihjela sunt curios cand se vor vedea efectele,pentru ca pe mine ma intereseaza faptele nu vorbele,cum a fost cu marirea pretzului la energie electrica din finalul de an 2021atunci cand nici Ciolacu,nici Ciuca si nici Stanescu olteanul ala PSDistul sef la ANRE nu a spus nimic,a doua zi de dimineatza cand nici nu se trezisera romani din somn toata media din Romania anuntza ca s-a dublat pretzul la energia electrica,combustibili si gaze naturale.
2
0
Foarte bine sa o faca asa va mai diminua si zgomotul din orase plus urinarile pe oriunde .Macar de ar face o sa nu fie doar o pacaleala
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016